ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O analiză rapidă a stării de sănătate după ochi. 12 semne că există probleme


Ochii nu sunt doar o fereastră a sufletului, ci și un răspuns aproape imediat la întrebarea dacă aveți probleme de sănătate. Orice schimbare a culorii irisului sau a stării generale a ochilor poate semnala începutul unor probleme cu vederea, diabet, stres, chiar detașarea retinei. Mai mult, puteți vedea singuri majoritatea semnelor îngrijorătoare, dacă veți ști exact la ce trebuie să atrageți atenția. Iată cîteva sfaturi de la Dr. Natasha Hertz, un reprezentant clinic al Academiei Americane de Oftalmologie. Dacă observați cel puțin ceva asemănător cu ceea ce spune Natasha, înseamnă că este timpul să faceți o vizită la medic.

1. Pete albe pe cornee

Purtați lentile de contact în loc de ochelari? Urmăriți petele albe pe cornee (acesta este stratul transparent deasupra globului ocular). "Acest lucru apare destul de frecvent în rîndul persoanelor care poartă lentile de contact", spune dr.Hertz. Acesta poate fi un semn sigur al infecției corneenei.

2. Spasmul nervos al pleoapelor

Stresul se poate manifesta în multe momente, dintre care unul este pulsarea pleoapelor. Este un lucru deranjant, dar poate fi un semn că trebuie să vă odihniți și să învățați cum să faceți față stresului.

3. Imagine neclară

Dacă observați că vedeți totul neclar, atunci acesta este un semn serios de îngrijorare. Deoarece o imagine neclară poate fi cauza diabetului. Conform rezultatelor studiilor efectuate în august 2014, s-a constatat că 73% dintre pacienții cu diabet zaharat au avut vedere încețoșată.

4. Inel alb în jurul irisului

Dacă observați că se formează un inel alb în jurul arcusului cornean, acesta este un semnal al creșterii nivelului de colesterol în sînge. Deși acest lucru poate indica și unele modificări legate de vîrstă. Potrivit dr. Hertz, acest lucru poate semnala, de asemenea, o creștere a nivelului trigliceridelor, adică un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral.

5. Retinopatie hipertensivă. Capilare sparte în retină

Este greu să observați această problemă cu ochiul liber. Singura modalitate de a vedea manifestările sale este să vă uitați la globul ocular. Dacă există cel puțin câteva capilare sparte pe glob, înseamnă că există leziuni și în retină. Acesta este un semn de tensiune intracraniană ridicată. Ceea ce indică existența unor probleme cu sistemul cardiovascular.

6. Aveți alergie

Dacă aveți un sentiment de uscăciune în ochi și pielea din jurul ochilor este roșie – acesta este semnul unei reacții alergice. Dacă nu veți face nimic în acest sens, atunci următoarea etapă va fi înflarea pleoapelor. Alergia este semnul unor reacții inflamatorii în organism.

7. "Musculițe" în ochi

Există două opțiuni de apariție a petelor  mici în ochi. Prima sînt "musculițele" care au apărut din cauza îngustării bruște a vaselor de sînge, a doua este primul semnal al detașării retinei, care duce la orbire. Ambele opțiuni prezintă un pericol pentru sănătate.

8. Roșeață bruscă a globului ocular

Dacă observați că ochii sînt umflați și roșii, nu credeți că aveți o infecție. Acesta poate fi un semn că sînteți foarte obosit. "În afară de pulsări a pleoapei, lipsa somnului poate face ochii mai iritați și mai roșii", explică Hertz.

9. Pete galbene și roșii pe globul ocular

Lumina ultravioletă are un efect distructiv asupra membranei mucoase a ochiului. Petele galbene și roșii care apar uneori pe globul ocular pot fi cauzate de o arsură sau pot fi un semn al unei afecțiuni precanceroase. Aceste pete sunt numite pingecule și trebuie studiate în condiții clinice.

10. Culoarea galbenă a globului ocular

Dacă ochii dvs au devenit brusc galbeni – ca hîrtia veche - acesta este un semn că trebuie să vă adresați la medic cît mai curînd posibil. Există doar trei cauze ale apariției unui astfel de semn. Prima este hepatita. Creșterea nivelului de bilirubină aproape imediat "colorează" ochii în culoarea galbenă. A doua opțiune este blocarea canalelor biliare cu pietre. A treia cauză este cancerul hepatic.

11. Lăcrămează ochii 

Apariția nejustificată a lacrimilor este reacția organismului la uscarea membranei mucoase și a canalelor lacrimogene. Organismul decide să umezească urgent ochiul. Starea este periculoasă deoarece poate servi drept început de glaucom și inflamație generală a ochilor. De asemenea, uscarea membranei mucoase indică faptul că există deja o infecție în ochi. Doar un medic poate spune despre caracterul ei. Uscarea mucoasei ochiului are loc și din cauza lucrului prelungit la calculator. Dr. Hertz recomandă utilizarea lacrimilor artificiale "inteligente" în acest caz.

12. Sindromul "ochilor obosiți"

Oboseala, stresul, o boală suportată anterior - toate acestea pot provoca sindromul "ochilor obosiți", care se caracterizează printr-un număr mic de capilare sparte și senzația de nisip în ochi. Dr.Hertz spune că nu este nimic periculos în acest sens, dar merită totuși de consultat un medic.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 11 septembrie 2021 0:30
Vizualizări: 987

Citiţi de asemenea

Prezența urmelor de prelucrare și prezența coloanelor simetrice netede sub baza sa exclud posibilitatea unei formări nat...
158
Casele neobișnuite în stil terasă și străzile înguste și labirintice din Mardin amintesc de moștenirea arabă prin stilul...
129
Nu, nu e sfîrșitul lumii! Și nici un tsunami! Și nici Photoshop! Nu sînt nicifotografii dintr-un film apocaliptic!Aceste...
121
Scara a suferit cel mai probabil un proces de calcificare. Apa de ploaie care curge de-a lungul perimetrului calcarului,...
110