ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O boxă inteligentă de la AMAZON i-a propus unei fetițe de 10 ani să atingă fișa de curent conectată pe jumătate în priză

Boxa cu Alexa, asistentul vocal Amazon, a sfătuit recent o fată de 10 ani să atingă cu o monedă conductorul fișei de curent pe jumătate conectat la priză. Înainte de aceasta, fata i-a cerut boxei inteligente Echo să-i dea o provocare.

"Fiica mea de 10 ani tocmai a întrebat-o pe Alexa pe Echo despre o provocare și iată ce i-a propus ea", a scris mama fetei pe Twitter. Ea a atașat o captură de ecran cu răspunsului lui Alexa.

"Iată ce am găsit pe Internet. Potrivit site-ului ourcommunitynow.com, sarcina este simplă: conectați încărcătorul telefonului aproximativ pe jumătate în priză, apoi atingeți cu o monedă contactele descoperite", se spune în răspunsul lui Alexa.

Provocarea a început să se răspîndească pe TikTok în urmă cu aproximativ un an și duce adesea la electrocutarea unei persoane, precum și la potențiale incendii și răni grave pe viață.

Utilizatorii s-au grăbit să-și exprime șocul și alarma cu privire la acest  tweet, care a cîștigat de atunci 17.000 de like-uri și peste 3.000 de retweet-uri.

Amazon a spus că de atunci problema a fost rezolvată.

"De îndată ce am aflat despre  această eroare, am rezolvat-o repede și vom continua să ne îmbunătățim sistemele pentru a preveni răspunsuri similare în viitor".

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
344
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
661
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
812
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535