O colecţie de eco-case
În acest articol am selectat TOP 10 al caselor ecologice din întreaga lume. Această colecţie este o modalitate perfectă de a sparge stereotipul despre clădirile ecologice. Ele pot fi de orice formă, dimensiune sau stil, care este potrivit pentru dvs., ele menţin standardele ridicate de confort, durabilitate şi conştiinţă ecologică. Deoarece tehnologiile se dezvoltă şi preţurile încep să scadă, justificarea construirii unei case convenţionale în loc de celei ecologice, într-adevăr devine dificilă.
Arcul ecologic, Kent
Aceasta este o clădire destul de simbolică, situată în Marea Britanie, care se aseamănă cu un arc parabolic liber, compus din mii de plăci de lut mici. Acest act de design fără precedent este izolat şi acoperit cu straturi de pietriş şi sol pentru a permite ierburilor şi florilor sălbatice să crească pe suprafaţă. Ferestrele mari din partea sudică folosesc energia solară pentru încălzirea casei.
Casa vie, Santa Monica
Această casă a stîrnit o reacţie destul de puternică din partea presei şi constructorilor. Cînd clădirea a fost terminată, i s-a acordat o evaluare de platină în sistemul american de evaluare al designului, LEED. Dar merită toată atenţia - casa produce zero emisii şi deşeuri, asigurînd conservarea mediului înconjurător, şi nu depinde de sursele externe de alimentare cu apă şi energie, pentru că le poate produce singură. Acest lucru este impresionant! Casa spaţioasă are 5 dormitoare şi oportunităţi de a satisface cerinţele clienţilor.
Casa pe Brooks Avenue, Veneţia
Aceasta este o casă modernă din California. Una din secţiunile casei, din trei părţi, are pereţii vii care se hrănesc cu apă de ploaie colectată, precum şi cu apa reciclată din interior. Acoperişul este o gradină care produce legume. Arhitectura utilizează principiile de iluminare şi de ventilaţie naturală. Clădirea este umplută cu panouri solare, iluminat cu LED-uri şi materiale ecologice.
Loc de reşedinţă - între copaci, Sydney
Frumuseţea acestei case se explică printr-un contact delicat cu mediul înconjurător. Casa are, de asemenea, un acoperiş unic în formă de "fluture", care ajută la colectarea apei de ploaie pentru toalete, spălătorie, şi permite luminii naturale să umple etajele superioare. Bucătăria şi salonul se află la nivelul superior, dormitoare şi spaţiul creativ sunt situate la nivelul inferior, vis-a-vis de orizontul cu peisaj muntos.
Casă ecologică, Stockholm
Casa conţine toate facilităţile moderne, un avantaj suplimentar este designul ecologic. Această reşedinţă modernă este construită parţial în subteran. Partea de sus a casei este amenajată cu un acoperiş cu muşchi. Sistemele suplimentare încorporate includ tehnologia geotermală ca o sursă alternativă de energie. Însă această vilă suedeză modernă are o atracţie estetică, inclusiv nuanţele arhitecturale netede din interior şi o inclinaţie spre minimalism. Dimensiunile mari ale casei dictează ferestrele proprii de o formă neobişnuită, care inundă interioare cu lumină naturală - o altă caracteristică ecologică a casei.
Casa-şopron, Iport
Nu vă lăsaţi păcăliţi de aspectul simplu rustic al acestei locuinţe situate pe o pantă, în Normandia. Casa există independent de sistemul de electricitate, producînd energie electrică proprie, căldură şi apă, folosind panouri solare, energie geotermală şi colectînd apele pluviale. Toate materialele sunt reciclabile. Designul este destul de frumos şi bine gîndit. Aripile se trag din fiecare parte a casei. Ele oferă umbră şi adăpost la nivelul inferior, la nivelul superior sunt amenajate terase cu vederi incredibile. Totodată, ele oferă,o oportunitate de extindere, care permite proprietarilor să utilizeze o suprafaţă mai mare pentru spaţiul interior.
Arhitectura inofensivă pentru mediul înconjurător, Bainbridge Island
Acest design răcoros al casei este o lecţie de arhitectură estetic conştientă şi inofensivă pentru mediul înconjurător. Habitatul natural, la sigur, joacă un rol în aspectul organic al locuinţei. Piatra naturală, lemn şi sticla plasează casa în incertitudine între design natural şi cel modern. Există şi un alt factor ecologic de proiectare, inofensiv pentru mediul înconjurător: 80% din materialele de construcţii pot fi reciclate şi folosite din nou. Casa include multe caracteristici ecologice, cum ar fi sistemele geotermale şi fotovoltaice, apă caldă încălzită de la soare, tehnologii avansate de recuperare a căldurii. Toate aceste sisteme ajută la reducerea consumul de energie cu 70%. Reciclarea apei pluviale prevede irigarea plantelor în grădină şi în curte.
Eco clădire, Los Angeles
Este una din cele mai impresionante case din Manhattan. Arhitecţii au conceput acest stil cu un interior modern în conformitate cu mediul înconjurător. Conceptul de un plan deschis include uşile glisante mari de sticlă. Ele se deschid în curtea din interior. Această casă ecologică utilizează energie solară, este economă în privinţa mediului înconjurător.
Beach House, Costa Rica
Această clădire Beach House transformă o casă pe plaja tipică într-o lecţie de arhitectură ecologică. Primul etaj este folosit ca un salon, loc pentru meditaţie, învăţare sau yoga, în timp ce partea superioară a casei este concepută pentru relaxare. Priveliştile spre ocean au determinat arhitectul să construiască cîteva balcoane, mai mulţi pereţi de sticlă şi zone exterioare, care şterg graniţa între interior şi mediul înconjurător. Designul casei se bazează pe teoria arhitecturii ecologice, folosind 10 factori, inclusiv clima, energia, apa, materiale, mediul înconjurător, atmosfera, costul, inovaţii, precum şi metodele pasive de proiectare şi de construire. Această casă, care se află la 30 de minute de cel mai apropiat oraş, este la 100% independentă, dovedind posibilitatea de a trăi fără sisteme energetice, fiind totodată una din cele mai elegante şi luxoase.
Sursa: vitamarg.com