ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O familie de imobile (1895)Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Gradinari Irtysh regiunea Omsk propune să se stabilească o medalie de bord pe nume Paul Savich Komissarova să-i recompensa pentru toţi iubitorii de Omsk rafinare teren. De mult este făcut cu noi în dezvoltarea de horticultura, floricultura, peisajului secolului al XIX-lea. Care este interesat în prirodolyuba Rusă remarcabile. La începutul secolului XX, el a adus o grădină unic pe Irtysh, de stepă şi a primit aprecieri largă. Civilă exploata învăţat horticultor-surpriză auto noi încă. Cine era el, pentru care el a încercat?

Am folosit materiale de la muzeu Omsk, arhivele regionale, cărţi şi periodice, care se referă la numele glorioase ale gradinar. Principala sursă a fost manuscrisul meritat agronomul p. N. Vasiliev, care a fost curator pentru mulţi ani de PS Muzeul Komissarova unic gradina sa. Bunicul însuşi a avut o astfel de biografie, o carte pe care le puteţi scrie. El a trecut prin Gulag, a crescut copilul diferite, a fost un agronom, a fost decorat cu Ordinul Lenin: paradoxuri ale vieţii sale sunt similare cu cele ce văzuse în biografiile studiate de ascet grădinărit noastre. Bunicul găsit descendenţi ai comisar, şi a avut multe conversaţii cu ei.

În 70-e, noi profesorii de biologie, în iunie în autobuz a mers pe o excursie în această grădină. Cu mulţi ani a fost lecţii mare pentru cursuri de perfecţionare. Am văzut rămăşiţele fostului splendoarea ei, bucurie şi grădinar patriotismul supărat la vederea gradina neglijate.

PS Komissarov sa născut 04.4.1858 în Kazan. Tatăl său a lucrat la fabrica de drojdie de bere, a avut propria gradina lui. În timp ce lui şcolarizarea copiilor nu a fost obligatorie. Am avut de a lucra de acasă şi de a ajuta părinţii cu gospodărie. Chiar şi în Drojdie Plant Pavel a ajutat tatăl său. Prin urmare, el nu a invatat la scoala. Un vecin de copii au participat şi l-au ajutat să înţeleagă instrumentului.

Mai târziu, când Pavel a citit multe carti, reviste, ziare, pentru agricultură: Cărţile Bolotov - Rusia primul agronom, Moscova revista "Gradinarit", "Jurnalul Agrară" şi "agricultura ziar. În acopere acele reviste şi ziare de mărimea unei cărţi. Revista "Jurnalul rus de materiale tipărite despre dezvoltarea horticulturii în Irkutsk, Krasnoyarsk, Tomsk, Omsk. Revista "Niva", în afară de texte au fost desenele unic, copii de picturi în alb şi negru. Aceste grafice acum nu. Pentru cei auto-publicarea în capacul aurit vechi au fost foarte instructiv. În seara multe dintre ele au fost citite, inclusiv eu.

Dintre aceste publicaţii Pavel a aflat că regiunea Omsk şi suburbiile din secolul al XIX-lea, o puternică dezvoltare a agriculturii. Aici sunt agronomi prima Siberia - Osip Obuhov şi Petr Shcherbakov s-au confruntat ferma din apropierea lacului Cheredovoe din 1828 si gradina practice lângă Şcoala de cazaci în 1830, unde au fost profesori. Toate care sunt interesate in tinerete.

În plus, Pavel a citit o mulţime de altă literatură de timp. El a plăcut cuvintele profetice MV Lomonosov din Moscova Universitatea de Stat: "rus ar putea fi extinsă printr-Siberia. Si apoi, a avut loc la preţuit visul lui Pavel de a trăi în Siberia şi cultiva grădini lor într-un climat aspru. Acum ne intrebam de tineret patriotismul vechi Rusia, şi mă întreb de ce astăzi este evaporat în tinerilor contemporane, gândirea numai de el însuşi.

Tatăl lui Paul îngrijiţi cu dragoste pentru gradina lui în Kazan şi copii invatat asta de la o vârstă fragedă. Pavel a adopta cele mai bune de la părinţii lor de cunoştinţe, aptitudini, abilităţi şi experienţe de grădinărit. Când singur, el a schitat planul său pentru o gradina mare, care este plantata in Siberia - atât de mare a fost dorinţa lui.

Pavel a castigat o reputatie de tineri grădinari maturate. Vecinii lui a spus că părinţii băiatului mana de lumină şi a cerut să-i elibereze pe fiul ei în grădina lor de proprietate pentru altoire pomi fructiferi, plantare şi pruning ei, cum era de aşteptat. DatorităAcesta ar trebui astfel de tranzacţii în grădinile vecinilor de arbori şi arbuşti a crescut ca a pune la cale. Acest lucru a adus faima si Pavel compatrioţii respect. Acest lucru nu este dat.

Vârstă te Pavel, mai mult a vorbit cu toata lumea, care vor merge cu siguranţă în Siberia, la grădini de plante. Tatăl său a încercat să descurajeze fiului său: - "Da la scrisoarea dumneavoastră din nici o specialitate în Siberia nu are nimic de a face:." Cu toate acestea, Pavel a fost ferm şi a stat la sol lor. Apoi tatăl meu l-au convins pentru a obţine în mod oficial o fabrica de drojdie ucenic pentru a obţine o drozhzhevareniya maestru de specialitate.

În 1875 Pavel a intrat de locuri de muncă, aşa cum tatăl său a poruncit. Dar gândul de gradina nu a fost de a pleca. munca de zi de lucru la fabrica unde proprietarul a lăudat tip prindere, şi seara, în grădina de tatăl său pentru a afla mai multe grădini de reproducere şi de flori.

Deci, după 5 ani Pavel Komissarov definitiv luat diploma de master din prima mana. Ultima dată el a condus chiar şi un atelier de lucru privind fabrica de drojdie de bere, iar tatăl său a fost la comanda. Această familie Komissarov mândru, colegii şi vecinii.

suficienţi bani în 1880, la vârsta de 22 ani Paul frunze fabrica, rude, şi Kazan. Doi ani de cercetare pentru partea sa în oraş pe Volga, în căutarea de natură şi de oameni. Din 1882 - 1885 locuieste Pavel în Ekaterinburg şi funcţionează pe fabrica de drojdie. Proprietarul a constatat ca el să fie plin de duh om şi a aranjat ca un apartament la un lucrător care are un start bun, grădină şi o fiică de vârsta nubilă. Plătiţi pentru încartiruiri Pavel sa oferit ca proprietar al fabricii, pentru că îi plăcea tip cu părul roşcat, bine legate de afaceri şi oameni. Viaţa este bun aici, el ar putea continua, dar visul ţinute înainte.

Pavel a placut casa, gradina si munca de familie, unde a trăit. Sala era plină de amanta tineri de toate tipurile de literatură. În special au existat multe cărţi pe plante tropicale. Chiar şi la ferestre în casă şi pe masă, în grădina Bower un teanc de cărţi. Despre niciodată această bibliotecă Paul auzit si am citit voraciously în timpul său de schimb pentru noua sa carte. În acelaşi timp, un proprietar de bine recunoscute ale cărţilor. Ei au iubit unul pe altul. Părinţii de mireasa si mirele binecuvânteze căsătoriei:

Prin acest timp, Pavel a functionat bine la locul de muncă, obţinerea unui salariu decent. Părinţii nu minte chayali în soţul tinerilor, în orice mod şi ajutat să pregătească o fiică avere mare. Cu toate acestea, gândurile lui Pavel au fost departe în Siberia la întinderi terenului. Munţii Ural nu inducă în eroare - terenuri bune pentru livezi nu este de ajuns. Şi că este, întreprinderile lung şi ferm angajată Demidov, şi K.

Sotia lui a încercat să convingă Pavel să continue să trăiască împreună, în cazul în care în creştere portocale, lămâi, mandarine si piersici. Dar el a arătat că trebuie să plec în Siberia să crească fructe si boabe, care nu sunt în grădinile siberian. El a vrut toate Siberians preda grădinărit. Tineretului şi romantism câştigat.

În 1885, un cuplu de tineri Komisarova stânga pentru Tobolsk. Cinci ani de viaţă Tobolsk în apropierea lui taiga masiv Irtysh şi din ţările vecine nu au reuşit Pavel în horticultură. Materiale de rasadire de plante fructifere în grădina sa de la oraş mic vânturile reci vest îngheaţă fără milă, taiga în apropierea oraşului planificate pentru a reduce gradina nu a fost permis. La est de zidul oraşului, ea a stat, si fructe de padure au fost vrac. Da, pe malurile râului a crescut astfel de fructe de padure, despre gradini că locuitorii nu chiar preconizate. Funcţionarii nu au înţeles că, cu excepţia afine de pădure, afine, mure, căpşuni, Viburnum, capsuni, mur pitic sunt reproduse, afine, zmeură, mur pitic sunt reproduse, ozhiny, frasin de munte, coacăz, bearberry, cireş sălbatic, trandafir sălbatic, este Aaron, cireşe, pere, Saskatoon, agrişe, prune, cătină albă, mere şi alte chestii în cultura de grădinărit care poate creşte, de asemenea, în Tobolsk. Am avut acolo Komissarov tineri, dar a ajuns la Omsk - noua capitală a Siberiei, unde le-a întâlnit rece.

În Omsk, încă cinci ani a trăit şi a lucrat, care au, dar au început să se uite la condiţiile naturale şi sociale ale vieţii. Familiarizaţi-vă cu gradini Antonov Azyanina, Batyushkov, Zhukova, Terekhova, Shanina, Yatskin, YaschRova şi a altor pionieri de Horticultura aceste locuri, au citit despre publicaţiile vieţii cetăţenilor Omsk, du-te la muzeu şi vizitatorilor o colecţie unică, pieţele au văzut o mulţime şi a vorbit cu oamenii despre viaţă a fost de peste.

Dându-şi seama de situaţia, Paul Savich solicitat autorităţilor - de a vinde 20 de acri de teren într-o suburbie pentru reproducere gradina. Dar el a ridiculizat din nou, pronunţând astfel încât mâinile au coborât, şi speranţa a fost pierdut. Cu toate acestea, copiii mici au Komissarov trecut deja, şi am avut undeva să se stabilească bine.

El a spus: "Da, avem în cartofi Siberia, în loc de mere suportă mai pumnul, şi această lipsă şi merele de la noi din sud, va aduce.. Hoge le-aţi luat doar 2 de acri de teren Hlopochesh Ce eşti tu., Săracul?" Nu deranja să lucreze şi să nu uita ca pentru tine aici multe încercat să grădini de plante, dar a trecut departe de arbori de inghet: ".

Paul Savich deja ştiau despre aceste gradini, care se întindea de metri şi negustorii grajduri printre resturile rezistente plantări, şi a decis să trişeze. petiţie scrisă la superiorii ridicat Voiskovoi siberian cazacii - să-i dea o chirie de 20 de acri de teren, cu condiţia ca 20 ani mai târziu, el se întoarce terenuri de trezorerie cu titlu gratuit în formă de o grădină de flori. În cele din urmă, tranzacţia a avut loc. Vanzarea unei case din Omsk, în 1895 Komissarova sa mutat la sat cazaci din Ust-scară militare Zaostrovskuyu, la sud de Omsk, la 30 km. Dar este mai mult la sud de teren redus cu 6 km, pe malul de lângă tractului Irtysh Pavlodar în cazul în care ziua cu. Rozovka.

Iar acum visul a devenit realitate Paul Savich. În 1896, la câţiva paşi de la râu în lunca îşi construieşte din cabina mesteacan Mazanov, conţine animale domestice. În jurul stepa cu o pană albă, şi la orizont ar putea fi văzut ocazional cuie de mesteacan, plop, paducel, Spear, solduri. Căpşuni şi rug de mure, ciuperci şi păsări a fost plin. In timpul iernii, cerb lopatar rulează în jurul şi iepuri, dar cu lupii panda vulpi. Un sol este atât de fertil - peste tot cernoziom. Numai vânt de la vest de Irtysh, au fost foarte puternic, astfel încât capite împrăştiate. Deoarece acoperiş cabină, a fost mică şi lut Mazanov. Salcii pe malul a crescut şi a apărat câteva ferma Komissarov. În primul rând, acestea au fost luate butaşi de salcie la mal pentru a obţine calm.

Din partea de nord a pune plantate Scoţiană de pin. Această pădure de pin manual încă stă ca un monument de la marea lucrare a persoanelor nostru înţelept. Trecem pe autostrada Cherlakskomu şi-l vadă, în veneraţie, amintind de cazul de zile trecute.

Sale preferate şi cele mai recente site-ul de PS comisarilor rupt pătrate de a dobândi treptat teren. O linie patrate reper cu tot felul de noi la aceste locuri cu arbori şi arbuşti pentru păstrarea zăpadă şi de recuperare a unei livezi de vânturi, de a studia şi punerea în aplicare a culturii de diferite rase, tipuri şi forme de plante antice: salcâm, prun cires, catifea, agrişă, Euonymus, soc, pere-wildings , stejar, molid, juneberry, Viburnum, castan, pin, Cotoneaster, artar, paţachină, alun, tei, larice, migdale, ienupăr, arin si nuc, brad, trandafiri, ryabinolistnika, liliac, plop, arborvitae, cires, Halimodendron, chubushnika, mure, Shepherd, măr-wildings, cenuşă, şi mult mai mult. Aceste rocker neobişnuite standuri de piese Delyan le-a inventat mult timp în urmă, dar a reuşit să facă doar aici, pe un loc de cazare spaţios şi curat în apropiere de malul râului larg.

În interiorul fiecărei cutii era mai caldă de soiuri de plante şi sălbatice centrale termice iubitor de: gutui, Actinidia, Aaron, struguri, cireşe, hortensie, pere, mure, caprifoi, căpşuni, căpşuni, agrişe, lemongrass, zmeura, trandafiri, bujor, cires prune, coacăz, Tisa, dulce , mere şi culturi pepinieră.

Era un loc pentru legume, ierburi, flori si alte lucruri. Acolo, departe de sat, nimeni nu la deranjat. Şi trecând pe autostrada sau de multe ori râul oprit să se uite la un miracol. Proprietarul a acceptat cu toţii şi a arătat bucuros realizările lor, nu doar pentru publicitate, dar, de asemenea, dovezi care Priirtyshe Siberia de asemenea, este posibil să crească copaci diferite fructe şi grădini ornamentale.

Paul SawHIV este preţuit mai ales lui Bush şi trailing soiuri de mere europene mari. El a insuflat în ele un măr sălbatic din Siberia. Copaci în iarna înfăşurate în paie, şi carpete pânză groasă de sac, de deal înalt cu zăpadă. Ascultaţi acestea au fost disponibile.

El a fost judecat: Amur catifelat, nuc Kazan, Buckeye; 6 specii de agrişă 10 specii şi varietăţi de zmeură, 12 specii de paducel, 15 de specii şi soiuri de ciresi, 30 de specii şi varietăţi de liliacul de 60 specii şi varietăţi de stafide currants, 80 de specii şi soiuri de meri şi a altor plante - în total peste 300 de tipuri de diferite forme biologice. Gazdă a condus de selecţie şi de hibridare sexuală, a reuşit să-şi retragă soiuri de mere şi Stam Pervak Atropa. Ei au fost destul de rezistent la îngheţ, de mare randament, cu un ou fruitlets porumbei. Gustul excelent, dar acestea nu sunt conservate, ca şi în Siberia nu este pomologic (colector's) gradina.

PS comisarilor avut o conversatie cu Miciurin, care beneficiază de sprijin cercetător. Sa măr-Vest origine Pavel Savitch numit un pitic, deoarece de multe ori îngheaţă la nivelul stratului de zăpadă sau cu zăpadă Hilling, crengi uscate clipped, şi ramuri mai mici au rămas în viaţă datorită unui strat de zăpadă. Crohn a fost obţinută o prostie. In timpul iernii, ramurile presat Frane pe sabote de lemn, cu atât mai bine să-şi ascundă gradina cu zapada.

Cu toate acestea, plantat livada sa ia 24 de acri de teren în Câmpia de lunca antice din Irtysh. Acesta ar putea fi numit-o oază verde în rândul stepă. Este nevoie de o mulţime de apă. Ea purta un jug al unui râu. Apoi a venit de pe cal, şi ea a purtat de apă din butoi. Pamintului necesită mult timp şi efort. În cazul în care este calul a ajutat, dar mai ales terenurile cultivate cu mâna.

Angajaţii nu au fost Komissarov. Guvernul sine, stăpânirea treptat pătrat de pătrat. În primul rând asistent la St Paul Savich a fost soţia Fedosya Alexandrovna. O mulţime de muncă în grădina de copiii lor: Teodor, Serghei, Uliana şi Maria. Scrisoarea au primit de la părinţii lor în timpul iernii. Şi din primăvara devreme până toamna târziu să lucreze în curte, gradina si livada.

Fii recrutat in armata. Ca el a încercat să părăsească tatăl cel puţin un asistent, nu sa întâmplat nimic. Autorităţile nu au înţeles importanţa muncii care a lansat Komissarov pentru puterea siberian.

Economia aici s-au dovedit aproape naturale. Unii au venit pentru recolta şi puieţi. Uneori excedentele acumulate condus de piaţă în oraşul Omsk, schimbat uneori carne de cazaci într-un râu. Dar ei au trăit, fără nici o speciale şi facilităţi de lux.

Înapoi în 1952 am avut o şansă de a vedea Komissarov cabină-samanushku, care stau acum vile noi din Rusia. În mica coliba coliba-am văzut în continuare de ustensile ţărăneşti necomplicate Komisarova şi resturi de gradina lor de lângă o junglă sălbatică. Acest împletitură de nuiele şi chirpici a fost o cameră mică, bucătărie, hol şi holul de intrare cu intrarea în magazie. Acesta este aspectul tradiţional al casei ţărăneşti la momentul respectiv. De mobilier s-au mese improvizate lângă ferestre, banci, un dulap colţ, un dulap, pat, pat de copii, supraetajate si o soba Rusă în mijloc.

În fiecare an, gradina foarte frumoasa Komissarov alei umbrite, infloreste plante, pajişte verde. Aceste vizitatori au venit din Siberia şi alte locuri. Cine frumusete admiring, care a vrut să înveţe, care a vrut să se relaxeze în acest paradis de om. Pentru primirea în grădina au fost diferite tabele şi scaune. Gazdele tratate fructele vizitatori, fructe de padure, gem, ceai verde şi cu compot de plante medicinale aromatice. La despărţire, toti invitatii au primit buchete de flori sau bun din grădină.

Frecvent Omsk ştiu a venit cu barca de la oraş la gradina Komissarov. Tunat o fanfara, oaspetii se plimbau prin grădină, a ascultat poveştile grădinarul, şi apoi toate ceai în lunca sub copaci umbrite.

În septembrie 1907 Komisarova a luat o mulţime de vizitatori din rândul liderilor din regiunea siberiană şi concesionari şi familiile lor. Acolo erau străini, străinii din Kazahstan. Gradinar vrut docarată că terenul fertil siberiană şi climatice pot fi adaptate în funcţie de caz. Totul depinde de maini omenesti. Toţi vizitatorii au fost interesaţi să deţină în grădină acum şi bucuraţi-vă darurile sale.

Dane Randrup in masina lui cu familia sa au vizitat de multe ori în grădină să se odihnească. El a fost salutat cordial. Acest negustor cumpărate în diferite produse Siberia: lemn, blănuri, ulei, carne, miere, peşte, masini trimite produsele noastre direct la Europa. El a fost drumul înapoi prin Sankt-Petersburg. El a înfăşurat-o cutie de mere din gradina Komisarova şi le-a luat cu trenul la Palatul de Iarnă, de Împărat al Rusiei. Dar Pavel Savich pus la îndoială sinceritatea străin. Apoi a arătat Randrup proprietarul dintr-o gradina mare album de fotografii superbe cu privire la parc. Unele dintre aceste fotografii a dat grădinar la memorie. Multe dintre ele au fost ţinute în moştenitorii familiei P. Komissarov. Apoi, niste poze lovit muzee. Treptat, arhivele împrăştiate, confuzie, lăsîndu-ne cu o fracţiune de istorie mare si nobil.

Grădinar fotografii a fost prezentat în cămaşă pânză, cu capul gol si descult. În mâinile sale s-au flori sau fructe, o lopată sau o greblă. Nr pantofi Savich Paul a mers în timpul săptămânii şi de sărbători. Numai când vom întâlni cu provincia mare de invitati, straini, cazacii, studenţii institutului agricole, el a purtat doar ghetele.

Fiica sa sa spus că la plecarea din satul kazah de bocanci tatălui meu. Fotografie, arătându-i printre cazacii pe fondul yurt, PS Comisari în cizme. Acest summit al diplomaţiei sale şi respectul pentru oameni.

Trei trenuri de aceste produse de la Omsk însoţite însuşi guvernator-general al stepă Nazarov. Au fost roadele muncii Komisarova pentru conducători. Apoi, vagoanele s-au frigidere, în cazul în care produsele nu sunt stricate. Un nave frigorifice au fost încă folosite pentru export în străinătate a aceloraşi bunuri. Drumul era foarte lung, rata scăzută de transport, dar lumea ştia products siberian.

28.09, Rusă 1907 împăratul dăruit PS Komissarova ceas de aur şi lanţ. De certificatul de cadou care era ataşat de ore pentru gradinari. În acelaşi timp, a fost declarat în anul 1908 să organizeze expoziţia cu privire la rezultatele horticole gradina Komisarova exponate. Supravieţuit două diplome de la aceste expozitii la Omsk şi Tomsk.

Înapoi în Omsk, Guvernator General a emis o ordonanţă prin care a felicitat PS Komissarova de atribuire şi a mulţumit-l pentru victoria asupra climei siberiene.

Apoi, la Toate agricole şi din comerţul echitabil Savitch Pavel a primit premiul în valoare de 3000 de ruble de aur. În acelaşi timp, Toate siberian-expoziţia de la Omsk, în 1911, au primit certificate de grădinar şi un ceas de argint. Aici el a fost spune vizitatorii despre grădina lui.

Deoarece PS Comisarilor a început să publice articole in reviste: "întrebări siberian" № 9, 1908, "Fructe" № 1 şi 3 pentru № 1909, "horticultura progresivă" pentru 1909 şi 1913 . În alte periodice spectacole au fost gradinar. Despre el mulţi alţi autori au scris, dar puţini care au supravieţuit pentru istorie.

În ultimii ani dificil trăit şi a lucrat minuni gradina patriot faimosul nostru. Dar nici secetele frecvente, nici război, nici hoţii au percheziţionat gradina nu au rupt cauzei sale nobile.

Cultivarea Rozovka sat de lângă grădina sa, astfel nu funcţionează. Sătenii rupt gradina Komissarov, jafuri culturi. Chiar şi scoarţă de stejari tineri din topor au fost luate pe medicamente. Răsaduri săpat fără permisiune, deşi a dat căruţe cultivator departe de a-le pe toate pentru drum liber.

La sfârşitul lunii septembrie 1919 Kolceak evadat din Omsk în apariţia trupelor Roşii. efectivele de vaste de vaci şi de cai, au condus în China, şi întotdeauna animalele să se hranei pentru animale, plimbat prin gradina Komissarov. Este clar că după ce că nu există rămas. Paul Savic a încercat să îndemn războinici fugar, amintindu-le că el Kolceak a fost în grădina sa în repaus. Dar ele au fost bătuţi cu proprietarul arma fundurile de grădină, a căzut şi să pentru o perioadă lungă de timp, cumărturia ţionale de pe teren umed şi rece. De familie l-am găsit a doua zi, abia viu şi îngrijit de pneumonie bilaterală, dar este inutil - la ora 3 am pe 14 ianuarie 1920 a murit gradinar. El a fost îngropat într-o gradina de langa stejari, şi 30 de ani, nu a existat nici monument, mormânt pierdut. Dar muzeul Omsk a comandat un monument de marmură bună şi pune-l în centrul fondului de parc.

Câţiva ani după moartea copiilor stăpânului său a continuat să aibă grijă de grădină, sperând să-l restauraţi. Dar moştenitorii grădină, împreună cu milioane de alţi lucrători din ţară, prea raskulachili: fii au supravieţuit într-o călătorie lungă, fiica lui sa căsătorit, şi aşa au scăpat de la cele mai recente autorităţilor.

Un gradinar talentat toata viata mea a visat că anii mulţi de muncă nu se pierde, va descendenţii, care continuă opera sa. El a scris: "Nu va exista speranta, s-ar fi izbucnit inima lui:". Dar după grădina sa, flagel. Cu toate acestea, în 1948, oamenii de ştiinţă tras semnalul de alarmă cu privire la grădină, şi el a fost recunoscut ca parc şi botanică. Din păcate, după aceasta, de asemenea, nu a existat o preocupare reală cu privire la grădină. El a continuat să scadă în tufişuri şi buruieni, jefuit plante valoroase, rămâne de paşi de bovine dintr-un sat vecin.

În 50 de ani de secolului trecut, numele de PS Komissarova a început să reînvie în presă. Într-o anumită măsură, ea sa mutat în favoarea gradina au fost acolo: Hruşciov, Brejnev si alti invitati distins. În 1970, ziarul "Pravda" apare un articol critic intitulat "Soarta gradina Komissarov vechi, şi le-a exploataţiei. Chapaeva încercat ceva pentru a restabili grădină, şi după 9 ani au fost construite Clădirea muzeului. Acest lucru a ajutat oamenii de stiinta agricole şi alte Komissarov admiratori. De la Omsk pe autobuze în grădină venit intreaga delegatie de pelerini şi profesori pentru a studia aici, la cursuri şi seminarii. Dar până în prezent, lucrări de capital in uter nu se efectuează. Anii nu de schimb de grădină şi muzeu, care se deschide şi se închide, ca centre de importanţă minoră de cultură şi ştiinţă de horticultură. Deci, uitaţi numele glorios din Siberia lor native.

05.28.1999 nu a fost un alt deschiderea muzeului. În Comentarii cartea sa citesc: ": Noi toţi grabă pentru un miracol, dar este foarte aproape - în grădina de PS Komissarov Vreau aşa de mult să-l păstreze pentru posteritate.. Este un păcat că contemporanii multe sunt indiferenţi faţă de soarta acest colt unic de natura şi mâinile omului" .

În timp util, liderul german Walter Ulbricht şi liderul iugoslav Iosif Broz Tito a vizitat gradina Komissarov, vizitarea de la vizite în Siberia. Ele au servit o dată muncă grea în Omsk şi ştia despre minunile de grădinărit Omsk cetăţeni. Acest lucru este stimulat cumva restaurarea o grădină unic. Şi acum cred că uneori aceasta gradina in presa pentru decenta. Deci, multe dintre grădinile noastre de conservare prima şi a autorilor lor sunt uitate. O nouă generaţie de cetăţeni Omsk crede că murături primul său pomi fructiferi şi grădini ornamentale din oraşul Omsk. Cu toate acestea, cu mult înainte avem oameni inteligenţi să se gândească la grădini şi le-au plantat în Omsk şi suburbii.

ziar Astăzi, rapid sute de grame "imprimă o serie de articole despre gradini vechi si gradinari din trecut. Alte ziare uita cumva despre asta. În cazul în care face tinerii să ştie despre trecut pentru a construi o mai bună prezente şi viitoare? Fără promovarea universal al ideilor teren infrumusetare o cauza buna nu va funcţiona.

Guvernatorul moderne LK Polezhaev asemenea, a atras atenţia asupra horticultură şi peisajului, dar avem ceva timide acţiona pe teren. Cu toate acestea, aer curat, apa, solul, alimentele necesare de către toată lumea. Deci, chiar oameni cu convingeri diferite natura trebuie să fie protejate şi raţional-l utilizaţi pentru a trăi bine.

Poziţia lui P. Komissarov, NF picior, Lihodida PP, Syrvacheva AV, Schmidt B, chimică BF, Rakierovoy VI şi multe alte gradinari, nu toate de genul asta. Dar ei au ajutat şi ne ajută trăi ca fiinţe umane. Poziţia lor este dezvoltarea de Horticultura, floricultura, peisajului, grădinărit. Care este poziţia de orăşeni? Gustos este bine peo.s şi relaxaţi-vă mai mult. Pe plaiul natal, innobilarea sale pentru posteritate puţini oameni cred.

Sunt 60 de ani a culturilor hobby-uri a reuşit să construiască şi să crească o grădină în 1915, pe loturi privat de diferite dimensiuni. Dar, aproape toate dintre ele au fost ucisi de indiferenta celor adepţi de grădini. De ce am ruinat viata ta acest hobby, nu ştiu. Evident, atunci, de ce sa incercam strămoşii noştri. Cât de multe hectare de teren am putut face fata, nu conta. Lot. Dar, cadouri pentru ea a fost nu numai ceartă. Pentru a construi grădini, grădinile de legume nu este uşor, probabil pentru că puţini oameni doresc să lucreze pe teren.

Din nou, nu va fi primavara, vara, toamna. Unul trebuie să ia în fiecare greblă ohmice astfel lopata, pentru a înnobila terenurilor din jurul lor şi nu pune vina pe gorzelenstroy sau gorzelenhoz, care este plecat mult timp şi nu ştiu când va fi restaurat din nou, pentru a ne face bine. Nu guvernatorul şi primarul este o necesitate, şi fiecare dintre noi care trăiesc sub acelaşi cer şi se bucură de aceleaşi resurse naturale. Gardens în Siberia a devenit într-adevăr parte din viaţa noastră de zi cu zi, datorită entuziaşti. Este timpul pentru noi toţi de a face lor de inflorire rapid sute de grame de teren pentru fiecare prag, fiecare cabana, eliminarea munţi de gunoaie şi de acri de buruieni.

2002 marchează 50 de ani de colective de grădinărit cetăţeni Omsk. Un grădinărit acasă, am apărut 150 ani mai devreme. Nu pe un capriciu încercat bunicii nostri, si pentru noi. De ce avem pentru nepoţi nu sunt toate încearcă să crească grădini şi parcuri, de ce atât de leneş?

Inerţie de obezitate sau indiferenta a acoperit majoritatea populaţiei. Toată lumea este în aşteptare pentru mana din cer, şi elementul surpriză ne aruncă în fiecare zi şi de pretutindeni. Chiar şi astăzi, guvernul rus este preocupat de situaţia mediului în ţară, şi am încredere în domeniu - poate fi dat uitării. Nu, nu sufla peste. Noi trebuie să lucreze pentru toţi, fără excepţie, atunci ceva util va pentru viaţa noastră şi viaţa generaţiilor viitoare.VE Schram

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 20 aprilie 2010 9:49
Vizualizări: 3521

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
155
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
188
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
779