ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O mașină pe energie solară și eoliană asamblată în Nigeria
 

Segun Oyeyiola, student de la Universitatea Obagemi Awolowo din Nigeria, a asamblat din piese o mașină care funcționează pe energie eoliană și solară.

Segun a avut nevoie de aproximativ un an pentru a construi mașina. Ca bază, el a folosit un vechi Volkswagen Beetle, multe piese el a primit în dar de la prieteni și rude, iar tot ceea ce el nu a reușit să găsească, a fost nevoit să cumpere. Toate piesele luate împreună au costat mai puțin de 6000 de dolari.

El a scris în Co.Exist:

"Vreau să reduc emisiile de carbon în atmosferă, deoarece acestea conduc la schimbările climatice și încălzirea globală. Deja acum putem vedea consecințele: se schimbă anotimpuri ciclice; apa și tot ceea ce crește de asemenea este expus la o influență dăunătoare. Așa că am decis să construiesc o mașină care va funcționa pe energie curată. Eu văd problema și vreau s-o rezolv".

Shogun nu numai că a instalat panouri solare pe acoperiș. Astfel de bunuri există peste tot în lume. Amintiți-vă despre cursa de mașini solare în Australia. El a montat de asemenea și o turbină eoliană. Atunci când mașina merge turbina se învârte și încarcă bateriile instalate în portbagaj. Printre altele, vechiul Beetle a primit și un nou sistem de suspensie pentru a transporta în mod normal încărcăturile.

Mașina nu este încă perfectă. Bateriile au nevoie de aproximativ 5 ore pentru a se încărca, dar Shogun mai lucrează în acest sens. Căutarea materialelor optime de asemenea reprezintă o problemă. Lumea din jur este de părere că Shogun Oyeyiola își pierde timpul.

Însă acest lucru nu-l lasă confuz pe tânărul inginer. Recent el a apărat diploma și nu intenționează să oprească lucrările la proiectul său: "Am de gând să-l îmbunătățesc până când mașina nu va deveni vehiculul viitorului din Nigeria".

 

Sursa

Sâmbătă, 12 iulie 2014
Vizualizări: 1366

Citiţi de asemenea

Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
41
Compania rusă Drive Electro a proiectat pentru rețeaua comercială "Magnet" un camion electric.Acum, camionul electric MO...
34
ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind droguril...
120
Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
88