O mașină pe energie solară și eoliană asamblată în Nigeria

/ Vizionări: 2484

машина на солнечной и ветряной энергии

 

Segun Oyeyiola, student de la Universitatea Obagemi Awolowo din Nigeria, a asamblat din piese o mașină care funcționează pe energie eoliană și solară.

6 ore de energie electrică după o vizită la toaletă
6 ore de energie electrică după o vizită la toaletă

Segun a avut nevoie de aproximativ un an pentru a construi mașina. Ca bază, el a folosit un vechi Volkswagen Beetle, multe piese el a primit în dar de la prieteni și rude, iar tot ceea ce el nu a reușit să găsească, a fost nevoit să cumpere. Toate piesele luate împreună au costat mai puțin de 6000 de dolari.

El a scris în Co.Exist:

"Vreau să reduc emisiile de carbon în atmosferă, deoarece acestea conduc la schimbările climatice și încălzirea globală. Deja acum putem vedea consecințele: se schimbă anotimpuri ciclice; apa și tot ceea ce crește de asemenea este expus la o influență dăunătoare. Așa că am decis să construiesc o mașină care va funcționa pe energie curată. Eu văd problema și vreau s-o rezolv".

Shogun nu numai că a instalat panouri solare pe acoperiș. Astfel de bunuri există peste tot în lume. Amintiți-vă despre cursa de mașini solare în Australia. El a montat de asemenea și o turbină eoliană. Atunci când mașina merge turbina se învârte și încarcă bateriile instalate în portbagaj. Printre altele, vechiul Beetle a primit și un nou sistem de suspensie pentru a transporta în mod normal încărcăturile.

Mașina nu este încă perfectă. Bateriile au nevoie de aproximativ 5 ore pentru a se încărca, dar Shogun mai lucrează în acest sens. Căutarea materialelor optime de asemenea reprezintă o problemă. Lumea din jur este de părere că Shogun Oyeyiola își pierde timpul.

Însă acest lucru nu-l lasă confuz pe tânărul inginer. Recent el a apărat diploma și nu intenționează să oprească lucrările la proiectul său: "Am de gând să-l îmbunătățesc până când mașina nu va deveni vehiculul viitorului din Nigeria".

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137