ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O mutaţie comună scurtează durata de viaţă a fumătorilorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

O variantă comună a genei CETP, care reglementează schimbul de colesterol în organism, creşte foarte mult riscul de boli cardiovasculare la fumători. În opinia cercetătorilor americani, prezenţa acestei gene în combinaţie cu fumatul frecvente reduce vârsta la primul atac de cord aproape 10 ani.

SETP gena codifica o proteina care transferurile esteri de colesterol. Purtător de variante nefavorabile ale acestei gene numita TaqIB sunt 60 - 70 la sută dintre bărbaţi. Consecinţa acestei mutaţii este prea rapidă descompunere în organism, de aşa-numitul "colesterol bun" (HDL). "Utilitatea" a acestui tip de colesterol, deoarece acesta previne formarea plăcilor aterosclerotice pe peretii arterelor, reducând riscul de cardiopatie ischemică şi atacurile de cord.

Este, de asemenea, bine cunoscut faptul că fumatul în sine duce la o reducere semnificativă a colesterolului util. Ca rezultatele cercetării de la Universitatea din Rochester, o combinaţie de factori, atât adverse creste dramatic riscul de atac de cord la o vârstă fragedă.

La dispoziţia oamenilor de ştiinţă s-au teste de sânge 814 de pacienţi care au suferit primul atac de cord. 199 dintre ei în momentul de spitalizare, fumatul a continuat, 270 nu au fumat, şi 345 a găsit forţa la o parte cu un obicei prost. Vârsta medie a pacienţilor care fumau mai multe pachete de ţigări pe zi şi ora sunt titulari de una sau două copii ale unui gena adverse a fost de la 9.4 la 8.4 ani mai puţin decât cei care nu au fumat, şi o medie de 52 de ani. Oamenii care fumează mai puţin de o jumătate de pachet sigaert zile, vârsta de infarct miocardic a crescut mai întâi cu 6 ani, iar pacienţii quitters riscul unei boli periculoase a revenit la normal în termen de un an de la data renunti.

Printre transportatorilor din alte variante ale genei CETP o astfel de relaţie nu a fost observată: în aceste grupuri, riscul de dezvoltare timpurie a bolilor cardiovasculare la fumatori si nefumatori a fost de aproximativ aceeaşi.

Potrivit studiului autorul Arthur Moss, în ciuda bine-cunoscută legătura dintre fumat şi riscul de boli cardiovasculare, riscul de dezvoltare a acestora în cazuri specifice, depinde de caracteristicile genetice individuale. "Nu aş fi surprins dacă genetice modele similare ar putea fi identificate pentru alte boli, cum ar fi cancerul pulmonar," - a spus Moss.

Un raport de cercetare publicat în revista Analele de neinvazive Electrocardiology .

http://pelena.ru/novosti/17-rasprostranennaja-mutacija-sokrashhaet.html

Duminică, 10 august 2008
Vizualizări: 1714

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
269
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
160
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
272
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
110