ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O pungă de plastic gratuită? Nu, mulţumesc! Din nou, despre pungile ecologiceO pungă de plastic gratuită? Nu, mulţumesc! Din nou, despre pungile ecologiceRecent, am intrat într-un magazin ecologic, denumit ”Clubul agriculturii organice”, mă uit la   mărfurile  ecologice. Şi în acest moment îmi vine o idee pe care o împărtăşesc în glas vânzătorilor "Clubului AO": “Aţi putea vinde pungile ecologice”. La care aceştea au răspuns: “Noi le avem” şi scot de sub tejghea astfel de miracol - un sac de pânză cu o frunză verde pictată, o pasăre verde pictată, şi o inscripţie verde: O pungă de plastic gratuită? Nu, multumesc, oraşul meu e împotriva gunoiului de plastic.  Eu cumpăr imediat acest miracol ecologic. În ciuda preţului relativ ridicat şi faptului că mai am un sac ecologic. Cumpăr pentru a sprijini producătorii, pentru a susţine ideea şi pentru a fi o publicitate “vie” a aceste sacuri  şi de a  contribui la formarea  conştiinţei ecologice în rândul cetăţenilor.  În plus, 50% din costul sacului va merge pentru procurarea  răsadurilor pentru plantarea de verdeaţă în oraş - mi-au explicat vânzătorii. Sacul este cel mai simplu, cusut după cel mai simplu model din pânză simplă de in. Avantajul lui principal – sacul este practic, comod, durabil, "ideologic".

Suntem atât de obosiţi de viaţa " de unică folosinţă ": am cumpărat –am  aruncat, am aruncat, am aruncat, am aruncat,..... Unde? Mai departe de pământ nu  poţi arunca.

O pungă de plastic gratuită? Nu, mulţumesc! Din nou, despre pungile ecologiceGrămada deşeurilor din gunoi de plastic, crescând nu cu zile, ci cu ore, - este o consecinţă a vieţii noastre  "de unică folosinţă”. În primul rând, este urât, şi în al doilea rând, se descompune şi elimină toxine, în al treilea, aceasta este cauza pieririi multor animale, de exemplu, a delfinilor, atunci când ei înghiţă întîmplător plasticul ce  înoată în mare. Dacă vom continua în acelaşi spirit, degrabă, în afară de plastic, în mare nu va rămâne nimeni altcineva. Dimensiunea insulei din plastic, plutind în Oceanul Pacific, depăşeşte deja statul Texas. Nu numai în mare, dar şi peste tot în lume, în afară de materiale plastice, în curând,  poate să nu mai rămână  nimic ... Toate oraşele mari sunt situate în inelul de depozite de deşeuri şi acest inel în acelaşi timp se îngustează din interior şi se lărgeşte din exterior... Problema gunoiului este recunoscută fiind problema numărul doi în lume (pe primul plan - starea aerului, pe al treilea - apa). Este timpul să renunţăm la viaţa "unică" şi să ne gândim la cea veşnică.

Acuma blitz-turneu.  Răspundeţi rapid la întrebări:

- Ce vă împiedică să coaseţi un sac practic, ecologic, de folosinţă îndelungată, pentru a nu utiliza pungi de plastic?

O pungă de plastic gratuită? Nu, mulţumesc! Din nou, despre pungile ecologice- Nu ştiţi cum să coaseţi şi nu aveţi posibilitatea de a se învăţa? Atunci, ce vă împiedică să cumpăraţi un sac ecologic, făcut gata, şi să mergeţi cu el la magazine? Cine ar fi crezut că cu o astfel de acţiune  puteţi contribui la salvarea Planetei de la gunoiul din materialele plastice.

- În oraşul dvs. nu se vând pungile ecologice din materialele  naturale,  practice? Atunci, cine sau ce  vă împiedică să organizaţi vânzarea a astfel de saci în oraşul dvs.?

Salvarea  pământenilor înecaţi este treaba însuşi pământenilor,  vrasăzică, cu mâinile proprii. Pământul nostru tânjeşte după atingerea grijulie a mâinilor noastre. Cum îi este neplăcut, dureros şi frig de la atingerea rece şi otrăvitoare de plastic.

Folosind astfel de pungi ecologice, puteţi contribui la reducerea deşeurilor menajere şi să participaţi la cauza noastră comună, denumită – Grija pentru Univers. Dacă cumpaţi ceva în genţile dvs., atunci faceţi  acest lucru într-un mod cât mai ecologic, de exemplu, completaţi bagajele ecologice cu lucruri ecologice, împachetate în ambalajul ecologic! Iată un test bun pentru produsele ecologice.

Ca urmare a acţiunilor dvs. ecologice se reduce numărul de deşeuri şi, în mod automat, creşte cantitatea de bucurie în viaţa dvs. : în primul rând, de la conştiinţa că, după dvs. pe această planetă va rămâne doar îngrăşământ, în al doilea rând, de la mulţumire din partea Universului  pentru  grijă de el.

 

Sursa

Duminică, 30 mai 2010
Vizualizări: 4053

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
817
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
225
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
340
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
287