ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O studentă din Astrahan a descoperit bacterii care reciclează plasticul

În curînd, problema distrugerii rapide a depozitelor de materiale polimerice ar putea fi rezolvată în totalitate prin descoperirea făcută de Anna Kașirskaia.

Descoperirea inovativă a fost făcută de o tînără în vîrstă de 23 de ani, atunci încă studentă a Catedrei de biologie aplicată și microbiologie, Anna Kașirskaia (2014).)

Experimentul tînărului om de știință a durat aproape un deceniu; Anna a început să lucreze cu bacterii în 2006, cînd frecventa cursurile "Tînărului microbiolog" de pe lîngă AGTU. În acest timp, ea a reușit să detecteze bacteriile care au dezolvat  aproape complet în apă material polimeric.

Descoperirea ei a provocat interes nu numai în rîndul specialiștilor. Munca Anei a primit o mare apreciere și din partea conducerea regiunii, în special, a guvernatorului regiunii Astrahan, Alexandr Jilkin, care a promis s-o sprijine nu numai Anna, ci și pe alți tineri oameni de știință din Astrahan.

Despre descoperire. Problemele de mediu nu lasă indiferenți oamenii. Există multe modalități prin care deșeurile din plastic sînt reciclate. Cel mai ades folosită este arderea obișnuită, îngroparea. Acest lucru dăunează grav mediului. În prezent, publicul încearcă în mod activ să promoveze "tehnologiile verzi" în diferite domenii (biocombustibili ecologici, ambalaje bio etc.).

”Sper foarte mult că descoperirea mea va primi finalizarea logică și punerea în aplicare în ecologia regiunii noastre, poate chiar și în întreaga Rusie, și acest lucru va permite reducerea sarcinii asupra Biosferei a deșeurilor de plastic acumulate. Desigur, aș dori să implementez soluția în baza inovației mele în întreaga țară. El ar putea fi pulverizat periodic deasupra poligoanelor, unde sînt depozitate toate deșeurile polimerice. Iar ciupercile le-ar distruge treptat. Acest lucru ar accelera foarte mult procesul de descompunere a plasticului. Produsele de descompunere, apropo, ar putea fi folosite ca îngrășăminte. Astfel, se obține o producție absolut fără deșeuri".


ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 19 august 2020 17:35
Vizualizări: 1600

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
157
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
129
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
120
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
320