ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O tânără din Chișinău produce ciocolată vie




 

De câțiva ani, o tânără din capitală produce ciocolata vie după propria rețetă. Dulciurile raw sunt pregătite după o metodă și rețetă specială, inventată de o tânără din capitală. Rodica Dumbrăveanu ne-a povestit despre pasiunea sa pentru ciocolata vie și ce ingrediente folosește la producerea acesteia.
Ideea descoperirii unei rețete a ciocolatei vii a venit din dorința de a nu mai mânca ciocolată din comerț, care conținea mult zahăr, emulgatori și tot felul de aditivi nocivi pentru organismul nostru. Rodica Dumbrăveanu a adaptat o rețetă clasică după bunul său plac. „Am recreat o formulă care, se pare că place tuturor”, a spus tânăra.
Dulciurile pe care ea le face mai sunt numite și „raw vegane”, adică netratate termic, foarte puțin procesate, fără zahăr, făină, ouă și alte alimente de proveniență animalieră. Acestea conțin un lucru extrem de important - nutrimente vii și enzime. „Sunt singura alternativă sănătoasă și extrem de gustoasă la dulciurile tradiționale. După cum știm, acestea sunt tratate termic, ceea ce înseamnă că se pierd enzimele și nutrimente”, declară tânăra.

Dulciuri fără zahăr și conservanți
În timp ce dulciurile clasice conțin și multe adaosuri (conservanți, aditivi alimentari, coloranți și E-uri), acestea lipsesc în dulciurile raw, iar o altă bilă albă pentru cele raw vegane sunt „super alimentele”. Dintre acestea fac parte cătina, pudra de maca, lucuma, goji, polen, spirulina, chlorella și altele.
Cel mai important ingredient, Rodica nu l-a ascuns, ba chiar îl împarte cu toții, iar acesta este multă dragoste! „Or dacă dragoste nu e, nimic nu e”, a enunțat pasionata de produse raw.
Rodica este o adeptă a stilului de viață raw vegan. Este un stil de viață, în speță un stil de alimentare în care se folosesc ingrediente vii (netratate termic, cât mai puțin procesate), doar de origine vegetală. Dulciurile raw vegane, printre care și ciocolata raw, nu conțin zahăr, aditivi, lapte, soia și alte ingrediente nesănătoase.

Untul de cacao – cel mai important ingredient
Ingredientele sunt simple, însă atât de importante. La fel de importantă este calitatea acestora. Primul ingredient din lista unei ciocolate adevărate este untul de cacao, calitatea acestuia este absolut esențială. Un unt de cacao raw nu este dezodorizat, un unt de cacao raw miroase a ciocolată adevărată și ăsta e doar un indiciu care ne demonstrează calitatea acestuia. Pentru ca fiecare ciocolată să nu își repete gustul, Rodica folosește ca umplutură fructe pe care le găsește în comerț. Ciocolatele Amarawia sunt produse în diverse forme - inimă, stea, brăduț sau altele - care le fac să fie neobișnuite și unice pe piața noastră.
Pentru a afla mai multe despre dulciurile raw, tânăra a făcut un curs online dedicat ciocolatei. „Avem mare noroc de era în care trăim, putem învăța un milion de lucruri fără a ne deplasa din țară, mai ales în cazul în care specialiștii în domeniu lipsesc”, a declarat tânăra. La acest curs a învățat cum se temperează ciocolata, un proces ce înseamnă, de fapt, topirea ei până la o anumită temperatură, astfel când ciocolata se întărește, se formează acel luciu perfect și textura atrăgătoare.
Iubitorii de ciocolată, care au îndrăgit dulciurile Rodicăi nu au încă gusturi preferate, iau de tot felul ca să guste cât mai multe.
Rodica pregătește totul singură pentru ca ciocolatele Amarawia să iasă perfect. Chiar și cutiile în care sunt oferite, le pregătește singură. Fiind arhitectă de profesie, la fabricarea cutiilor, în care se ambalează dulciurile, folosește aceeași tehnică pe care o utiliza la realizarea machetelor în timpul facultății.

„Eu sunt vegană”
Fiind adepta unui stil de viață mai sănătos, am întrebat-o cum își asigură varietatea în mâncăruri și ce sfaturi ar putea oferi celor care vor să îi urmeze exemplul. „Primul sfat pe care pot să îl dau este să renunțați la carne, iar dacă deocamdată nu e posibil (din varii motive) ar fi să încercați să limitați consumul acesteia și să alegeți o sursă sigură”, a spus tânăra.

De altfel, Rodica îndeamnă pe toți să renunțe la carnea ultra-procesată (crenvurști, cârnați) și la carnea îmbibată cu hormoni, iar pentru a contrabalansa aportul de proteine, să consume leguminoase și plante pline de clorofilă (spanac, kale, rucolla, untișor, urzici, leurdă etc.). Mai mult, ea recomandă consumul a cât mai multe crudități, în primul rând, mărind aportul de legume și abia apoi numărul de fructe consumate zilnic. Și, evident, apă, să nu uităm de cei 2 litri de apă care trebuiesc consumați zilnic.

 

 

Sursa: timpul.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 10 mai 2015 9:02
Vizualizări: 3857

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
176
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
275
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
411
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
463