--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O ţară fără uleiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

De energie alternative în Japonia

Vin japonez cu soluţii la problemele lor de energie pe plan intern. Aşa cum o dată Japonia a inceput de fabricaţie, menit să creeze în primul rând că ar putea să o protejez, după ultimatumul de amiralul Perry în 1854 - după al doilea război mondial în care Statele Unite a oprit furnizarea de petrol în ţară pentru ea a devenit mai evidentă dependenţa puternică chiar la resursele energetice externe. Si acum pentru o lungă perioadă de timp, Japonia continuă să dezvolte şi să implementeze tehnologii pentru surse alternative de energie: de la acele proiecte care pot fi rulate pentru penny simpla, la cele mai high-tech şi nevoie de ani mulţi dintre punerea în aplicare, şi bani.

De energie de apă


O mare parte din Japonia - un munte. Mari, mici, sau doar pe dealuri, dar dacă există înălţime, astfel încât apa poate de la caderea ei, diapozitiv sau debit cum ar fi râuri şi golfuri. Fluxului de energie din numărul mare de râuri şi fluxuri pot fi prinse cu grijă şi transformat în curent electric. Ţară, cu toate acestea, este mic şi puternic râuri aceasta nu, asa ca este imposibil de a construi staţii hidroelectrice mari. Dar micro-hidrocentrale construite în Japonia de către City hidraulic Kawasaki, Japonia naturale societate energetică şi Tokyo Electric Power. Şi, deşi electricitatea pe care o oferă nu este foarte mult - până la 100 kW - dar ieftine şi atât de mic încât nu cauzează daune mediului.

Aceste micro-hidrocentrale, de exemplu, ceva timp în urmă, a fost construit pe o insula muntoasa a raului cu Yakushima sprijinul municipalităţii locale. În primul rând, apa trece prin conducte 524 m lungime şi 7,5 cm în diametru, şi apoi cade de la o înălţime de 76 m în mica turbina cu palete cm diametru putere sistem de 26 - aproximativ 4 kW, care este suficient pentru deservirea turistice puncte mici, în munţi.


Vânt

El de multe ori lovituri de la mare, şi, prin urmare este logic să se instaleze generatoare eoliene de pe coasta. În unele ţări ele chiar stau şi undeva în largul mării la genunchi în apă de pe raft. Dar, de livrare a energiei adânc în insula, cu atât mai mult o astfel de mare, ca parte a Honshu, de exemplu, poate duce la pierderi mari. Utilizarea de mori de vânt necesită investiţii mari. Şi pentru că din variabilitatea curenţilor de aer necesar într-o reţea de turbine eoliene, aşa cum se face în acelaşi Europa pentru a asigura furnizarea neîntreruptă de energie electrică.

Conform planului de stat adoptate înapoi în 2005, până în 2011, turbine eoliene japoneză ar trebui să producă 3000000 kW. Este un pic, Germania, de exemplu, colecteaza de la cei 17 600 de turbine eoliene de până la 6% din ţările consumatoare de energie. Japonia a fost cooperat cu companiile europene încercarea de a reduce costurile de producţie şi funcţionare a turbinelor eoliene. Cu toate acestea, rămân în continuare relativ scumpe şi zgomotoase. În plus, ecologiştii au susţinut împotriva: sub lame toamna păsări şi lilieci.

Hidrotermal de energie

Unul dintre punctele de atractie din Japonia - subteran izvoarele termale. Ei au construit numeroase Onsen - baie traditionala japoneza. Geotermale prima fabrica a fost construita in Japonia in 1966. Prin anul 2000, existau deja 16, nu de numărare mici, care sunt în uz privat. Numărul total de energie generata este de 0,2% din totalul de energie produsă în ţară. Cu toate acestea, printre producătorii de energie geotermală, în Japonia este locul al şaselea. În plus, căldura de pe Pamant este utilizată în mod direct - atunci când piscine, sere de înot şi chiar drumuri de încălzire şi pentru îndepărtarea zăpezii. Şi în timp ce post-1997 Guvernul a decis comisia surse geotermale de descărcare de gestiune-numita noua energie astfel - datorită preţurilor ridicate pentru construcţia de geothermsNess de staţii, restricţiile privind construcţia în parcurile naţionale şi frecare cu proprietarii de Onsen - astăzi această poziţie este revizuită. Poate, în curând, Japonia va fi din nou acorde mai multă atenţie energia geotermală.

Rece

Da, a fost frig. Dacă există zăpadă, japonezii gospodar încearcă să-l folosească. Reprezentare a Ministerului Economiei, Comerţului şi Industriei din Hokkaido a publicat o broşură cu privire la modul de a folosi o tona de zapada, care cade pe Hokkaido, în fiecare an. Acesta nu este singurul festival de sculpturi de zăpadă din Sapporo, unde vin în fiecare an din întreaga ţară - care arata, iar unele participe.

Cool Energiei propune să le utilizeze economiile în zăpadă containere speciale în sistemele de aer condiţionat pentru depozitarea alimentelor. Printre altele, se reduce umiditatea şi sediul praf. Dar, aşa cum stocaţi zapada nu este ieftin. Cei care l-am văzut, mai mult ca o mare Dugout convenţionale. Îmi amintesc, în ferma noastră, în mijlocul bucătărie a fost un mare lider trapa în pivniţă, pe care bunica mea numit "de gheaţă". Şi există într-adevăr este un alt loc, chiar şi în căldură, nu a fost zăpadă, şi cuburi de gheaţă.

Aici şi noua fabrica DENSO, cu o producţie foarte mari consumatoare de energie de piese de schimb pentru autovehicule, va folosi sistemul de racire pe baza de gheaţă şi zăpadă stocate în Hokkaido. Acest lucru va permite companiei de a reduce consumul de electricitate, şi a emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. DENSO nu este nou la astfel de soluţii: plante companiei existente sunt deja în folosinţă de energie eoliană şi hidro.

Soare

De vânătoare pentru a energiei solare este pe toate fronturile. Japonezii nu încercaţi să dor chiar si o raza mica de: Sanyo Electric a lansat un dispozitiv de lumină solară. Pe de o parte, este un panou solar pe de altă parte - lampa cu LED. Ziua a dispozitivului se plăteşte, şi la straluceasca de noapte. În plus, acesta poate fi reîncărcat telefon mobil. încărcare completa va aprinde până la 50 de ore (in functie de intensitatea).

Dar există, desigur, mai multe proiecte ambiţioase. Într-o suburbie din Sakai, în apropiere de depozitul de deşeuri industriale, Kansai Electric Company, împreună cu Sharp Corporation vor instala două ferme solare pe 10 şi 18 MW. Este planificat ca instalarea ar putea intra în vigoare în 2010. O astfel de fermă va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 10 mii tone pe an.

Compania Sharp foarte aceeaşi a beneficiat deja de surse alternative de energie la uzina de la Kameyama pentru producerea de LCD-panel-şi televizoare LCD, în cazul în care există o fermă solară este de 5 MW.

Gunoi

Lumini de petrol sau gaze nu numai, dar şi un copac. Agatsuma BioPower, care se află în Maebashi în gomă Prefectura în est, cu participarea cea mai mare companie de energie din Japonia, Tokyo, gaz Co constructia unei fabrici de prelucrare a lemnului şi a deşeurilor de lemn folosite. Conform planului el va începe activitatea în 2010, capacitatea sa va fi 13.6 MW. Aceasta este suficient pentru a alimenta mai mult de 23 mii de familii. produsele de combustie vor fi colectate printr-un sistem special de curăţare.

Toate aceste exemple - în conformitate cu guvernul japonez a declarat în 2006, "noii strategii economice naţionale." Scopul său principal - pentru a asigura securitatea energetică. Şi se referea nu numai pentru a reduce dependenţa de consumul de petrol şi creşterea ponderii energiei nucleare în producţia de energie totală la 40%, dar şi despre o atenţie constantă la surse alternative de energie.

Şi eu, de asemenea, să ia parte la acest lucru, când de fiecare dată împărţi metodic de gunoi pentru a "arde", "foc", "sticla", "tablă" (o bere si bidoane), sticle de plastic, etc - Pentru acurateţea prelucrării ulterioare.

Reciclarea. Fără alternative.

chaskor.ru

ABONAȚI-VĂ
Luni, 19 ianuarie 2009 7:23
Vizualizări: 3203

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
291
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
293
Într-o școală din Moscova, un băiat nu a mai venit la cursuri. O săptămână a lipsit, două... Lev nu avea telefon, iar co...
98
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
246