ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii agresivi trăiesc mai puţinOamenii agresivi trăiesc mai puţin

 

 


La această concluzie au ajuns colaboratorii ştiinţifici de la Institutul Naţional American pentru problemele îmbătrânirii, măsurând cu ajutorul ultrasunetelor grosimea pereţilor arterei carotide la 5614 de locuitori "experimentali” din mai multe sate de pe insula Sardinia.

Oamenii iritabili, predispuşi la agresiune, au, în medie, pereţii mai îngroşate ale arterei carotide, decât "tovarăşii lor " mai calmi, ceea ce măreşte considerabil riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Studiul repetat, efectuat cu trei ani în urmă, a arătat că grosimea arterei carotide la persoanele agresive a crescut semnificativ decât la "prietenii" lor mai calmi.

La sardinienii agresivi (10% pe scara de conformitate) în trei ani grosimea pereţilor arterei carotide a crescut cu 40%!

P.S. În Rusia, anual se înregistrează aproximativ 20 de milioane de cazuri de boli cardiovasculare, care reprezentă 56% din totalul deceselor din ţară! Cine ştie, poate că viaţa noastră prea agresivă contribuie la această statistică?

Încercaţi să vă reţineţi şi să nu vă iritaţi în zadar, protejaţi sănătatea dvs. şi a celor din jurul vostru. Nu uitaţi de modul de viaţă sănătos.

 

 

Sursă

Joi, 02 septembrie 2010
Vizualizări: 1647

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
208
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
153
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327