Oamenii agresivi trăiesc mai puţin

/ Vizionări: 3068

Oamenii agresivi trăiesc mai puţin

 

 

Oamenii agresivi trăiesc mai puţin

La această concluzie au ajuns colaboratorii ştiinţifici de la Institutul Naţional American pentru problemele îmbătrânirii, măsurând cu ajutorul ultrasunetelor grosimea pereţilor arterei carotide la 5614 de locuitori "experimentali” din mai multe sate de pe insula Sardinia.

Oamenii iritabili, predispuşi la agresiune, au, în medie, pereţii mai îngroşate ale arterei carotide, decât "tovarăşii lor " mai calmi, ceea ce măreşte considerabil riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Studiul repetat, efectuat cu trei ani în urmă, a arătat că grosimea arterei carotide la persoanele agresive a crescut semnificativ decât la "prietenii" lor mai calmi.

La sardinienii agresivi (10% pe scara de conformitate) în trei ani grosimea pereţilor arterei carotide a crescut cu 40%!

P.S. În Rusia, anual se înregistrează aproximativ 20 de milioane de cazuri de boli cardiovasculare, care reprezentă 56% din totalul deceselor din ţară! Cine ştie, poate că viaţa noastră prea agresivă contribuie la această statistică?

Încercaţi să vă reţineţi şi să nu vă iritaţi în zadar, protejaţi sănătatea dvs. şi a celor din jurul vostru. Nu uitaţi de modul de viaţă sănătos.

 

 

Sursă

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137