ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii care nu ştiu de boală




Valea rîului Hunza (la hotar dintre India şi Pakistan) este numită "o oaza de tinereţe". Durata vieţii locuitorilor din această vale este între 110-120 de ani. Ei aproape că niciodată nu se îmbolnăvesc şi arată tineri. Deci, există un anumit mod de viaţă, apropiat de cel ideal, atunci cînd oamenii se simt sănătoşi, fericiţi, nu îmbătrînesc ca şi în alte ţări la 40- 50 de ani. Este interesant faptul că oamenii din Valea Hunza, spre deosebire de naţiunile vecine, arată foarte similar cu europenii.

 

 

 

Hunza se scaldă în apă rece, chiar şi la îngheţuri de 15 grade, pînă la o sută de ani se joacă în aer liber, femeile de 40 de ani arată ca fetele tinere şi la 60 de ani rămân subţiri şi elegante, iar la vîrsta de 65 de ani, mai nasc şi copii. Vara mănîncă fructe si legume crude, iarna – caise uscate la soare, cereale germinate şi brînză de oi.

Interesant este faptul: locuitorii au o perioadă în care fructele încă nu sunt coapte, denumită "foame de primăvară", care durează de la două pînă la patru luni. În aceste luni, ei aproape că nu mănîncă nimic şi doar o dată pe zi beau o băutură, făcută din caise uscate. Această dietă a fost ridicată la un nivel de cult şi se aplică cu stricteţe.

În cartea "Hunza - oamenii care nu ştiu de boală", R. Birher, subliniază următoarele avantaje foarte importante ale modelului de consum în această ţară:

- mai întîi de toate alimentele sunt vegetariene;
- o mulţime de alimente crude;
- în dieta cotidiană domină fructele si legumele;
- produsele sunt naturale, fără chimicale, păstrate cu conservarea substanţelor biologice valoroase;
- consumul de alcool şi dulciuri este extrem de rar;
- consumul foarte moderat de sare, produsele alimentare sunt crescute numai pe solul natal;
- perioade regulate de post.

 

La cele enumerate ar trebui să adăugăm şi alţi factori care conduc la o longevitate sănătoasă. Dar, modul de alimentare este desigur, foarte important şi decisiv.

În 1963, Hunza a fost vizitată de o misiune medicală franceză. Ca urmare a recensămîntului, s-a constatat că speranţa medie de viaţă la poporul Hunza, constituie 120 de ani, ceea ce depăşeşte europenii de două ori. În luna august din 1977, la Paris, în cadrul unui congres internaţional dedicat cancerului, a fost făcută o declaraţie: "În conformitate cu datele geocancerologiei (ştiinţă de cercetare în domeniul cancerului în diferite regiuni ale lumii), absenţa completă a cancerului are loc numai la poporul Hunza".

În luna aprilie 1984 unul din ziarele din Hong Kong, a raportat despre următorul eveniment uimitor. Un Hunza, al cărui nume a fost Abdul Said Mobutu, care a sosit la Aeroportul Heathrow din Londra, a provocat o nedumirire printre angajaţii serviciului de emigrare, atunci cînd a prezentat paşaportul. Potrivit documentului, el s-a născut în 1823 şi avea 160 de ani. Mula, care l-a însoţit pe Mobutu, a declarat că clientul lui este considerat un sfînt în ţara de Hunza, renumită pentru longevitatea locuitorilor ei. Mobutu, are o sănătate excelentă şi bunul-simţ. El îşi aminteşte în mod perfect, evenimentele începînd cu anul 1850.

Despre secretul longevităţii, localnicii spun simplu: fii vegetarian, munceşte fizic, mişcă-te constant şi nu schimba ritmul de viaţă, atunci vei trăi pînă la 120-150 de ani.

 

 

Sursa: kpe-moscow.livejournal.com

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 iulie 2012 17:02
Vizualizări: 6592

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
172
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
144
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329