ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de știință au declarat Pămîntul drept o ființă vie

Cercetătorii susțin că planeta schimbă în mod constant informații cu Soarele, cu obiectele spațiale care o înconjoară și chiar cu centrul Galaxiei.

Potrivit oamenilor de știință, această informație trece prin niște canale speciale situate de la suprafață spre centrul nucleului. Experții au presupus că Pămîntul știe despre oamenii care trăiesc pe suprafața sa, care o deranjează prin foraj, explozii și "încalcă ecologia biosferei".

Potrivit oamenilor de știință, Pămîntul este "un sistem extrem de energonasaturat, extrem de organizat și evolutiv, capacitatea de adaptare a căruia este mult mai mare decît a omului".

Cercetătorii au făcut legatură între cutremurele, uraganele, tsunami-urile, inundațiile și fluctuațiile bruște ale temperaturii, care sînt tot mai frecvente în ultima perioadă, cu "răspunsul Pămîntului la acțiunile nechibzuite ale omenirii".

În anii 1970, ecologul britanic James Lovelock a prezentat "ipoteza Gaia". În ea se vorbește despre Pămînt ca superorganism, care, datorită autoreglării, este capabil să mențină parametrii de bază ai mediului la un nivel constant.

Unul dintre argumentele lui Lovelock a fost că, la diferite niveluri a energiei provenite de la Soare, temperatura suprafeței planetei rămîne aproximativ la același nivel.

În opinia sa, viața pămîntească a învățat să mențină condițiile necesare pentru sine, intrînd cu planeta într-o formă de cooperare reciproc avantajoasă. Cunoscutul biolog Richard Dawkins a declarat că "ipoteza Gaia" contravine teoriei evoluționiste a lui Darwin.

Mai jos sînt fișierele audio video ale sunetelor reale ale Pămîntului (acestea sînt undele electromagnetice prelucrate și suprapuse pe frecvența intervalului de sunet pe care urechea umană o aude).

 

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permite conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru ...
1
Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
85
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
80
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
157