ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de stiinţă au descoperit în frunze de cedru un antibiotic puternicOamenii de stiinţă au descoperit în frunze de cedru un antibiotic puternic

 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Missouri au găsit în ace de cedru roşu oriental un antibiotic puternic, care poate ucide cu uşurinţă chiar şi Staphylococus rezistent la tratament.

Cercetătorii au identificat şi au izolat 17 compuşi bioactivi, care pot face faţă bacteriilor. În viitorul apropiat ei planifică să mai găsească, transmite Newsru cu referire la Science Daily.

Pentru a ucide stafilococus rezistent a fost nevoie doar de cinci micrograme de substanţă activă din ace, ceea ce face acest compus foarte economic. Oamenii de ştiinţă au testat eficacitatea mai multor tulpini, şi au obţinut rezultatul pozitiv.

"Am gasit acest compus în ace convenţionale ale cedrului. Acesta este o sursă convenabilă de antibiotic, care poate fi obţinută, în mod natural, în fiecare an. Totodată, nu este nevoie să tăiaţi copacul întreg", - a comentat unul dintre cercetători, Brian Thompson.

Stafilococus este o bacterie care mutează rapid şi a dezvoltat o imunitate la mai multe medicamente. Uneori infecţia afectează numai pielea, dar în unele cazuri, este posibilă dezvoltarea sindromului de şoc toxic şi de pneumonie.

Apropo, în afară de proprietăţi antibacteriene, compuşi izolate au arătat şi proprietăţi anti-cancer, ucigând celulele maligne din organismul şoarecilor de laborator. Descoperirea naturală poate fi utilizată ca o substanţă împotriva acnee.

 

 

Sursa

Sâmbătă, 05 martie 2011
Vizualizări: 4480

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
59
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
103
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
146