Oamenii de știință britanici generează electricitate din sistemul de canalizare
Oamenii de știință finanțati de Consiliul de Cercetare pentru Inginerie și Științe Fizice din Regatul Unit au dezvoltat un proces de folosire a microbilor, care exclude nevoia de energie electrică pentru tratarea apelor uzate la stații de epurare.
Microbii pot fi de asemenea folosiți pentru a obține o cantitate mare de hidrogen gazos valoros ca o sursă de energie curată.
Deșeurile și apele uzate sunt o sursa inepuizabilă de energie, metode de producție pot fi îmbunătățite, desigur, dacă vom începe utilizarea în masă.
Echipa de la Universitatea din Newcastle și o companie privată Northumbrian Water Ltd au prezentat concluziile lor la conferința anuală "Festivalul Științei Britanice". Ei au efectuat teste cu celulele electrolitice bacteriene de hidrogen
(Hydrogen Microbial Electrolysis Cell ) în apele uzate din instalațiile de epurare în Taynsaynde, cea mai mare zonă metropolitană din regiunea de nord-est a Angliei.
Odată ce apele uzate netratate trec prin celulă, microbii prezenți în structura fibrelor de carbon din interiorul acesteia, încep să producă ionii și electronii de hidrogen în procesul de "consum" al deșeurilor organice . Electronii accelerați către anod, produc electricitate. Ionii de hidrogen liberi migrează spre catod și sub efectul tensiunii foarte mici se combină într-o moleculă de hidrogen gazos. Cantitatea de energie electrică generată este mai mare decât este necesar pentru a combina ionii într-o moleculă. Astfel, în teorie, sistemul este energetic pozitiv.
La această etapă de investigare are loc degajarea hidrogenului, dar echipa cercetătorilor consideră că hidrogenul poate fi colectat ca un combustibil pur sau chiar într-o variantă mai bună: electronii și hidrogenul pot fi combinați pentru a obține produse chimice organice de o valoare mai mare.
Profesorul Tom Curtis de la Universitatea Newcastle a declarat : "Cheltuim o mulțime de energie electrică pentru epurarea apelor uzate, dar astăzi este complet inutil. Apa uzată conține de două-trei ori mai multă energie decât folosim pentru curățare.Prin urmare, dacă vom fi în măsură să colectăm această energie, vom putea organiza un proces închis de tratare a apelor uzate și crea un sistem complet independent pentru producerea energiei care poate fi folosită în orice alt loc" .
" Ceea ce este foarte bine gândit în acest sistem este faptul că el funcționează cu apele uzate netratate la temperatura camerei. Pentru o funcționare normală majoritatea reactoarelor anaerobe necesită o puternică sursă concentrată de căldură, eliminând, în primul rând, apa și făcând astfel procesul energetic costisitor.
Am dezvoltat un sistem care se hrănește cu deșeurile livrate la stație, este un volum mare de "materie primă " și microbii fac toată munca grea".
Sursa: facepla.net