ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de știință de la Stanford au declarat că au inventat o metodă de creare a unui om artificial

Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o tehnologie pentru crearea unui om artificial. În special, au făcut progrese în crearea de spermatozoizi artificiali din celule stem. Aceștia sunt obținuți din celulele stem. În viitor, ei intenționează să învețe să fertilizeze ovulele artificiale cu acești spermatozoizi.

Cercetătorii sunt convinși că vor putea clona oameni remarcabili, inclusiv cei care au decedat. Cu toate acestea, încă nu pot spune ce sănătate vor avea copiii născuți în acest mod. De asemenea, există riscul ca tehnologia să fie folosită pentru crearea de "copii designer" și utilizarea neautorizată a materialului biologic al celebrităților (politicieni, vedete etc.) fără consimțământul lor (de exemplu, găsind fire de păr, unghii, vase cu ADN).

De asemenea, în toamna anului 2023, în laboratorul de genetică din orașul chinezesc Guangzhou, cercetătorii au creat un porc cu rinichi umani. Cu toate acestea, după finalizarea studiilor, s-a constatat că nu a fost doar o "fabrică pentru cultivarea organelor"; în creierul și măduva spinării porcilor au fost găsite celule umane complet. Cu alte cuvinte, cercetătorii au creat adevărate porci-om. Cu toate acestea, geneticianul chinez a declarat că acest lucru nu îi sperie și nu intenționează să se oprească.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 23 aprilie 2024 15:48
Vizualizări: 466

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
153
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
147
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
219
În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momente pe care vrem să...
251