ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de ştiinţă din Oxford şi Armenia au găsit dovezi vizuale de existenţă a Universului înainte de Big Bang
 

 

Profesorul Roger Penrose de la Universitatea Oxford şi astronomul armean Waha Gurzadyan, susţin că au găsit dovezi de existenţă a Universului înainte de aşa-numitul Big Bang, pe care oamenii de ştiinţă îl considerau un eveniment condiţionat de formare al sistemului de galaxii zburătoare , scrie ziarul Daily Mail.

 

Ученые из Оксфорда и Армении нашли визуальные доказательства существования Вселенной до Большого взрыва 

 

Savanţii au ajuns la aceste concluzii după o analiză a imaginilor fundalului de radiaţii în Univers, realizate de Sonda Wilkinson (WMAP) în scopul cercetării ”anizotropiei microundelor" lansată în 2001. WMAP analizează "ecoul" Big Bang-ului - radiaţii cosmice de fond ale microundelor (radiaţie cosmică de fond - CMB). Datele sale sunt considerate cele mai importante date experimentale în cosmologie: cu trei ani în urmă WMAP a estimat vîrsta Universului la 13,7 miliarde de ani.

 

 

Ученые из Оксфорда и Армении нашли визуальные доказательства существования Вселенной до Большого взрыва 

 

Conform teoriei de "cosmologie ciclică", înaintată de Roger Penrose, istoria Universului este mult mai veche decît se credea anterior. De fapt, aceasta se compune dintr-un lanţ de evenimente succesive: în primul rînd, "gaura neagră" super-masivă absorbind Universul şi acumulînd o energie uriaşă după care va urma un nou Big Bang.

În opinia oamenilor de ştiinţă, undele de radiaţie gravitaţionale sunt o dovadă a existenţei în trecut a "găurilor negre" super-masive” care "ucid" Universul şi apoi, explodînd, duc la apariţia noilor sisteme de galaxii.

Apropo, în 1988 Roger Penrose, a fost distins cu Premiul israelian Wolfe pentru cercetările, privind originea Universului.

 

 

Sursa: newsru.com

 

Vineri, 22 iunie 2012
Vizualizări: 2245

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
496
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
205
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
281
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
152