Oamenii de știință din Rusia avertizează: consumul OMG duce la extincție
Potrivit rezultatelor experimentelor desfășurate de către Asociația Națională de Securitate Genetică și Institutul de Ecologie și Evoluție num. Severtsov, organismele modificate genetic sunt dăunătoare pentru mamifere. După cum informează "Golos Rosii", oamenii de știință ruși au descoperit că organismele modificate duc la extincție: animalele de laborator deja în a 3-a generație își pierd capacitatea de a se reproduce.
Timp de doi ani hamsterii Campbell au fost hrăniți cu nutrețuri din soia, care sunt utilizate pe scară largă în agricultură și conține diferite proporții de plante modificate genetic. Având în vedere că 95% din soia cultivată astăzi pe glob este un produs transgenic, nu a fost de fel ușor de a găsi soia curată pentru grupul de control. S-a dovedit că soia ne modificată este cultivată în Serbia.
Cuplurile din hamsteri, alcătuite din pui, care, de asemenea, au fost alimentați cu plante modificate genetic au demonstrat încetinirea ritmului de creștere și pubertate. După ce s-au născut puii la aceste perechi, cercetătorii au format din ei a treia pereche. Însă perechile de-a treia generație din grupul hrănit cu OMG nu s-au putut reproduce.
Un alt fenomen foarte ciudat: la animalele de generația a treia hrănite cu OMG în cavitatea bucală a început să crească păr. Oamenii de știință încă nu au comentat acest fenomen, dar faptul rămâne.
La conferința "Zilele de protecție de la riscurile de mediu", care a avut loc în Rusia între 15 aprilie și 5 iunie, oamenii de știință au propus introducerea în Rusia a unui moratoriu temporar privind utilizarea OMG. Cercetătorii nu se grăbesc să facă concluzii definitive, dar insistă asupra inspecției complete a biosecurității OMG.
Și ce vedem în practică? Se pare că concluziile cercetătorilor nu coincid cu strategia Rospotrebnadzor-ului, care nu doar nu demonstrează nici o intenție pentru suspendarea OMG, dar, dimpotrivă, ia avânt.
Deși producția de OMG-uri în Rusia este oficial interzisă, aceasta nu împiedică importul de produse alimentare genetice ”de lux” din țările străine. Dar aceasta, aparent, nu este de ajuns. RPN-ul nu vrea să lase rușii fără OMG de producție proprie.
După cum a declarat șeful departamentului de "Rospotrebnadzor" Ghenadie Ivanov, în Rusia OMG-urile sunt reprezentate, în principal, cu produsele importate, iar "noi am dori să umplem această nișă cu produse și biotehnologii autohtone."
Mai mult de atât, "RPN vrea să dezvolte OMG-uri pentru a promova sănătatea rușilor"
Se pare că nici cercetările străine, nici independente, nici avertismentele oamenilor de știință ruși nu se iau în considerare. Atunci, ce contează?
Sursa: ruslekar.info