ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii sunt de tip modern s-au stabilit pe Don mai mult de 40 000 de ani în urmăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Arheologii rusi au, împreună cu colegii din SUA, Marea Britanie şi Italia au reuşit să demonstreze că la vârsta de cele mai vechi aşezări umane de tip modern în Europa de Est (Kostenki complexe de parcare de pe malul de pe Don) este de 42-45 de mii de ani. Acest lucru înseamnă că Homo sapiens locuite Europa de Est în jurul acelaşi timp sau chiar un pic mai devreme decât Centrală şi de Vest. Poate, de reinstalare a mers de mai multe valuri în paralel, după cum arată diferenţe semnificative de culturile antice din Late Europa de Est şi de Vest.

Oamenii de tip modern (Homo sapiens), mass-media de la sfârşitul lui (Aurignacian) de cultură, stabilit în Europa de Vest şi Europa Centrală aproximativ 40-42 mii de ani în urmă în South Central Europe, au apărut ceva mai devreme. Cronologia de soluţionare de către persoanele moderne din Europa de Est a studiat mai rău, şi nu este atât de mult o penurie de site-uri studiate de omul preistoric, ci în faptul că lor foarte greu de precizie data.


Statueta femeie din Kostenki (23 - 21 de mii de ani în urmă). Marl. 10,1 h4sm, grosimea de 1,7-3,5 cm

Complexul unic de site-uri Întârzierea Kostenki situat în regiunea Voronej pe malul de vest de Don. Aici, într-o mică zonă centrată pe aproximativ 30 de site-uri de vârste diferite, iar unele dintre ele - multi-strat, care este, oamenii trăiau aici de mult timp. oase umane, în cea mai mică dintre aceste straturi, din păcate, nu a putut fi găsit (cu excepţia unor dinti), dar a găsit piatră şi multe artefacte osoase, caracteristice perioadei paleoliticului tîrziu.

Mihail Vasilievici Anikovich de la Institutul de Istorie a materialelor Culturii (Sankt Petersburg) si colegii sai de la instituţii ştiinţifice diferite, în Rusia, Statele Unite, Marea Britanie şi Italia, publicat în ultimul număr al Science articol de revistă, care prezintă rezultatele ani de eforturi în vederea stabilirii vârsta exactă a acestor site-uri.

Dating descoperirile arheologilor lor a ajutat intercalarea de cenuşă vulcanică în jur de 40 000 de ani, care poate fi urmărită în unele părţi din Europa Centrală şi de Est. Varsta de cenuşă, determinat printr-o metodă radioizotope (40Ar/39Ar). Cele mai vechi straturi care conţin articole târziu în Kostenki sunt sub stratul intermediar - prin urmare, ele sunt mai în vârstă. Varsta, de asemenea, determinată utilizând radiocarbon, luminescenţa şi metodele paleomagnetic, şi-polen analiza spor. Totalitatea datelor indică faptul că oamenii sunt de tip modern - cultura mass-media de întârziere - au trăit pe teritoriul regiunii Voronej a 42-45 mii de ani în urmă.
Un set de artefacte găsite în straturile cele mai vechi este, fără îndoială, de tarziu. Acest lucru este evidenţiat, în special, diferitele produse din os, inclusiv o bucată de fildeş de mamut, prelucrate, sculptura neterminata aminteşte (a se vedea figura). Cu toate acestea, acest complex încă foarte diferite de la tipic, caracteristic Aurignacian din Europa Centrală şi de Vest. Poate că oamenii sunt de tip modern, a fost anunţată pentru prima oară în Balcani şi Europa de Est (Don Valley), la aproximativ în acelaşi timp, au fost membri de triburi diferite şi proveneau din locuri diferite: în primul rând, cel mai probabil din Levant şi Asia Mică, iar al doilea din Caucaz sau Asia Centrală.

Una dintre problemele cele mai controversate în arheologie este problema de tranziţie de la mijloc, spre sfârşitul anilor paleolitic, care este, dintr-o cultură care în mod tradiţional asociate cu neanderthalienii, la cultura de Homo sapiens târziu. Dacă în Vest şi Europa Centrală această tranziţie destul de clare (care corespunde cu punctul de vedere că sapiens înlocuit Neanderthal,amestec e cu ei, şi nu de împrumut), în Asia Centrală (de exemplu, în Altai) a observat o tranziţie lină de la mijlocul la paleoliticului tîrziu cu semne evidente de continuitate culturală (a se vedea Derevianko AP. O persoană care se plimba prin lume).

Şedere în soluţionarea Kostenki.
Şedere în soluţionarea Kostenki. Paleoliticul superior.

În Europa de Est, astfel cum sunt raportate de autori discutat articol, tranziţia a avut loc în curând pe tip din Europa de Vest, care este un abrupt ascuţit,. În zonă sunt Kostenki parcare srednepaleoliticheskie. oase umane acolo, de asemenea, nu este găsit, dar presupune că a aparţinut neanderthalienii parcarea locale (aşa-numitul Streletskaya cultură). Complexe Streltsi artefacte se găsesc mai jos şi deasupra stratului de cenuşă vulcanică, se afirmă Neanderthalienii poate avea latura lungă trăit la cot cu presupusa străini-sapiens. În acelaşi timp, un parc regal diferă semnificativ de la sfârşitul anilor. Nu sunt produse din os şi corn, nu există decoraţii şi opere de artă.

În plus, unele artefacte de piatră găsite în cel mai scurt opreşte târziu în Kostenko, din piatra, care ar putea fi găsit doar în km 100-150 de parcare, şi scoici s-au găsit acolo, ar putea fi aduse numai în coasta Mării Negre, situat la o distanţă de 500 km. La strelets srednepaleoliticheskih opreşte toate produsele realizate din materiale locale.

În cele din urmă, există o altă diferenţă importantă între parcarea Late srednepaleoliticheskimi şi contemporan în zonă. La început, nu sunt, în principal oasele de animale mari (cum ar fi un cal si reni). Pe osoase a doua animale mari sunt rare, şi este dominat de oase de animale mici şi mijlocii (iepure, vulpe, vulpea, lupul), precum şi păsări. Toate acestea sugerează că oamenii sunt de tip modern au venit în Europa de Est aproximativ 45 mii ani în urmă având o astfel de cultură foarte dezvoltată de întârziere, şi a înlocuit treptat popor antic locuiesc acolo (probabil - neanderthalienii).

ABONAȚI-VĂ
Joi, 11 iunie 2009 9:43
Vizualizări: 3562

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
133
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
137
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
760
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
782