Oamenii vor să-și recupereze Patria!
Oamenii vor să-și recupereze Patria, nu ca un concept abstract, ci ca o mică patrie – un teren concret de care să aibă grijă. Patria nu poate fi la etajul 6 al unui bloc cu 9 etaje. Patria este pământul unde bunicul tău a plantat un copac, unde tatăl tău a construit o casă, unde mama ta a venit ca mireasă, unde tu ai fost conceput și născut, unde s-au născut și au crescut fericiți copiii tăi.
Modul de viață în cătunul familial este bazat pe conservarea naturii, pe crearea unui biosistem (biocenoză) autosustenabil și autoregenerabil, în care fiecare element are un rol practic. Aproximativ jumătate din teren ar trebui să fie acoperit de pădure. Pădurea oferă combustibil, materiale de construcție, ciuperci, fructe de pădure, humus care fertilizează solul în locul așa-ziselor „îngrășăminte” minerale. Pădurea reține umiditatea în sol și chiar atrage apa (în special plopul, salcia, stejarul), ridicând nivelul apelor subterane și creând condiții pentru precipitațiile atmosferice. De asemenea, în structura moșiei familiale este inclus un iaz cu o suprafață de 1-2 ari, care creează un microclimat, schimbând regimul de umiditate (rouă) și temperatură (apa se încălzește lent și eliberează căldura încet) al terenului. Aceasta oferă plantelor încă două ore de confort într-o zi toridă și prelungește perioada de vegetație cu 2-3 săptămâni în sezoanele de tranziție. În clima noastră, aceasta nu este o mică binefacere, și îi scutește pe gospodari de udări frecvente.
Însă principalul rezultat al creării cătunelor familiale trebuie să fie renașterea și păstrarea în familii a sentimentului de iubire.
Din iubire se nasc copii speciali – puternici, luminoși. Și, desigur, doriți. Ei sunt continuarea Neamului, pentru ei a fost gândit totul. Copiii de astăzi, în contact cu lumea moartă a obiectelor, își pierd rapid viu percepția și, până la maturitate, devin tot mai asemănători cu bioboții.
Acum, când mișcarea se extinde rapid, vin oameni noi, mulți dintre coloniști, având experiență în amenajarea terenurilor, organizează seminarii și webinare. Și asta se înscrie în ideea de bază. În lumea contemporană instabilă, aflată la pragul schimbărilor, valorile principale nu mai sunt petrolul și aurul, ci hrana și cunoașterea. Cunoașterea despre cum să trăiești. Și Rusia, noua Rusie, înfloritoare datorită cătunelor familiale – va oferi această cunoaștere, va arăta lumii un alt drum. Nu drumul tehnocrației și al prădării egoiste, care conduce civilizația în prăpastie, ci drumul colaborării cu natura și al armoniei sociale. Chiar și acum, printre creatorii cătunelor familiale, nu există dezacorduri pe criterii confesionale și naționale, aroganță și snobism legat de bogăție și educație. Toate acestea sunt mărunte și aparțin trecutului. În fața noastră stă o mare sarcină de a reorganiza țara și lumea, pe care o putem rezolva doar împreună.