ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oare omul are nevoie de o casă eficientă energetic?



Oare omul are nevoie de o casă  eficientă energetic?


Societatea contemporană, răsfăţată de avantajele civilizaţiei moderne, cum ar fi gaze şi energia electrică, copleşită de publicitatea agresivă a tehnologiilor şi materialelor de construcţii străine, prea repede a uitat de experienţa acumulată de-a lungul secolelor de către strămoşii noştri. Gândiţi-vă, înainte se construiau case, exploatate fără energie electrică, totul se baza pe legile fizice.

Nimeni, desigur, încă nu a interzis acumularea şi utilizarea energiei solare, precum şi eoliene şi hidroenergetice, atunci de ce sa nu profităm de ceea ce ne oferă mama natura, fără a uita experienţa strămoşilor noştri. Inovaţiile moderne numai sporesc eficienţa dispozitivelor care sunt departe de a fi noi: colector solar pentru încălzirea apei, instalaţii eoliene şi hidroenergetice, celule solare, toate sunt sursele de energie alternative. Vom examina un exemplu de casă eficientă energetic.



Construcţia eco-casei după principiul celor trei E:

ecologie, economie şi estetică - ar costa proprietarului nu mai mult, decât un apartament în capitală, însă această casă va funcţiona pe energie solară, fără a depinde de servicii comunale şi companii energetice. Aerul într-o casă "curată" va avea întotdeauna un nivel optim de umiditate şi de săturare cu oxigen, fără a avea nevoie de aerul condiţionat costisitor şi ultra-modern, umidificator, purificator ionizator de aer sau alte instalaţii, bine promovate. Dispare în total necesitatea amenajării sistemului de ventilaţie mecanică.

Acesta este unul din modelele casei pasive (casa zero) dezvoltate de o firmă germană AG Passivhaus

 

Oare omul are nevoie de o casă eficientă energetic?

 

1. Construcţia căldurii convertor în casă

Pe figură sunt marcate cu linii roşu în jurul perimetrului podurile izolate, termice şi hermetice care etanşează clădirea. Acestea reduc pierderile de căldură la un nivel minim în toate camerele.

2. Sticla pentru ferestre şi uşi

Geamul triplu permite soarelui să pătrundă mai mult în timpul iernii, dar se pierde un pic de căldură în exterior.

Toate ferestrele şi uşile sunt instalate într-un cadru al casei bine izolat.

3. Ventilaţie

Se creează o ventilaţie cu recuperarea căldurii din aerul evacuat. Cea mai mare parte de căldură este stocată şi asigură în permanenţă o ventilaţie pe deplin într-o casă pasivă.

4. Schimbător de căldură geotermal

Un schimbător de căldură integrat oferă aerul proaspăt în iarnă şi în vară.

5. Încălzire

Utilizarea energiei solare este un mod ieftin de a utiliza căldura naturală. Precum şi un model compact al pompei de căldură este conceput pentru încălzirea tuturor camerelor. Aerul evacuat este distribuit uniform prin sistemul de ventilaţie.

6. Tehnologii solare

Sistemele solare termice şi fotovoltaice sunt elementele esenţiale pentru o casă pasivă şi servesc ca surse suplimentare de energie.

7. Aparate de uz casnic

Utilizarea aparatelor eficiente energetic pentru iluminat reduce consumului de energie electrică în casă pasivă la un nivel minim.

Deci, dacă cineva, cu adevărat, vrea o casă originală şi modernă, poate construi o casa ecologică autentică, cu zero consum de energie, care se va potrivi în mod ideal cu peisaj, ci nu o copie falsă. Casă în care nici o zi nu sunt folosite surse de energie neregenerabile, cum ar fi cărbune, gaze, apeduct şi electricitate. Casa care  nu interferează cu mediul natural şi nu dăunează cu materialele de construcţii toxice, deşeuri, canalizări în râu. Iar formele de proiectare sunt una din componentele viitoarei case, dar nu şi un factor major.

Răspunzând la întrebarea "Oare omul are nevoie de o casă eficientă energetic?", putem spune cu încredere "Da", deoarece beneficiile unor economii sunt de faţă:

  • Economia costului energiei pentru încălzire până la 80%;
  • nu este nevoie să se conecteze la reţeaua de gaze;
  • minimizarea pierderilor de energie, costurile de încălzire sunt reduse până la 10 ori;
  • În timpul construcţiei casei zero la domiciliu sunt utilizate mai puţine materiale pentru izolare. Pentru încălzire casa consumă 144 kW/m2 h.

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 14 noiembrie 2011 17:01
Vizualizări: 2829

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
193
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
286
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
422
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
468