ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Obiceiuri zilnice aparent inofensive, dar extrem de nocive

Un grup de cercetătorii a ajuns la concluzia că persoanele care stau picior peste picior sau cu picioarele încrucişate mai mult de 15 minute riscă să sufere de hipertensiune, de varice şi să aibă celulită.

Obişnuieşti să stai picior peste picior sau cu picioarele încrucişate pe motiv că aşa te simţi confortabil. Un studiu recent vine cu o concluzie alarmantă: menţinerea acestei poziţii pe perioade lungi de timp poate duce la creşterea tensiunii arteriale, la formarea de varice şi chiar a celulitei.

Cercetătorii spun că statul picior peste picior sau cu picioarele încrucişate duc la blocarea circulaţiei sîngelui, fapt ce blochează toxinele sub piele. Pentru a preveni efectele negative ale acestor poziţii, este recomandat să nu stăm cu picioarele încrucişate sau picior peste picior mai mult de 10-15 minute şi să ne ridicăm de pe scaun la fiecare jumătate de oră.

Încrucişarea frecventă a picioarelor pune presiune şi pe şolduri şi cauzează comprimarea venelor, ceea ce duce la o proastă circulaţie şi la coagularea sîngelui în partea inferioară a picioarelor.

Fiind o poziţie asimetrică, statul picior peste picior timp îndelungat poate duce la tulburări ale poziţiei normale a coloanei vertebrale, provocînd dureri, deplasări de vertebre şi sensibilizarea coloanei în faţa herniilor de disc.

Tot această poziţie duce si la afectarea genunchilor, susţin specialiştii, întrucît articulaţia este pusă în tensiune cand stăm picior peste picior. Dacă simţiţi dureri în genunchi după o perioadă lungă de stat pe scaun în această poziţie, este indicat să schimbaţi poziţia.

Toate aceste efecte pot fi combătute cu ajutorul cîtorva exerciţii simple, care te vor ajuta să pui sîngele în mişcare la nivelul membrelor inferioare. Ca exerciţiu se recomandă mişcarea picioarelor ca şi cum ai pedala o bicicletă, timp de 30 de secunde, o dată dimineaţa şi o dată în cursul după-amiezii

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 noiembrie 2015 11:00
Vizualizări: 1595

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
151
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
135
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
189
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
117