ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ode — cel mai sustenabil restaurant 

 

 

Despre restaurant cu un nume atât de sonor „Ode” pentru prima dată a scris revista britanică Greenbuild, specializată în Eco tehnologii în construcții. Încă de la formarea conceptului  instituției totul aici a fost subordonat ideii de dezvoltare ecologică sustenabilă. Clădirea parțial doar reînnoită și reconstruită este penetrată de filozofia verde. Începând cu materiale de construcții și terminând cu panouri solare instalate pe acoperiș. În timp ce acoperișul este căptușit cu un material pe bază de șoaldină. 

«Ode» - самый устойчивый ресторан

 

Clădirea este deja recunoscută de către Asociația Restaurantelor ca fiind cea mai durabilă în Marea Britanie, din punct de vedere al dezvoltării ecologice și se mândrește cu o întreaga gamă de soluții ecologice. Amestecătoare cu manetă, cu ventile de reglare care economisesc apa; sticla care absoarbă radiații infraroșii; lumini cu LED-uri; aparate de inducție, ferestre cu rame de aluminiu, garafe, ulcioare și port-pahare din materiale reciclate ... și multe, multe altele.

«Ode» - самый устойчивый ресторан

 

Chiar si șervețele ce stau pe mese în această instituție sunt făcute de mână din bumbac organic și cânepa industrială. O altă caracteristică a instituției a devenit peretele gard, pe care crește iarba. Acesta literalmente îndeplinește toate standardele de mediu.

«Ode» - самый устойчивый ресторан

 

"Noi încălzim apa cu colectoare solare, iar pe acoperiș s-a  format un sistem de plante. Noi folosim energia din surse regenerabile, care deocamdată este încă mai scumpă decât cea tradițională, dar datorită controlului strict al consumului am reușit să evităm pierderi. Tot gunoiul noi compostăm și  reciclăm și , desigur, acest lucru ne costă o grămadă de bani, dar este contribuția noastră la protecția mediului înconjurător. Toate uniformele personalului de lucru sunt fabricate din țesuturi organice",- spune proprietarul.

«Ode» - самый устойчивый ресторан

 

Dezvoltarea durabilă în "Ode» nu se limitează doar la materialele de construcții, energia din surse regenerabile și utilizarea prudentă a deșeurilor. Produsele utilizate pentru gătit în acest restaurant sunt exclusiv de origine locală. Proprietarul supraveghează personal calitatea lor pentru a nu pune la îndoială statutul verde atribuit de Asociația Restaurantelor.

«Ode» - самый устойчивый ресторан

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Joi, 26 iunie 2014 15:46
Vizualizări: 2555

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
113
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
116
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
743
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
782