ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Odihna de aceste lucruri e obligatorie!

Doar mai puțin de 1% dintre oamenii din întreaga lume trăiesc conform principiilor descrise în acest articol. Dar dacă acestea se aplică în viață, ea devine mai valoroasă și mai interesantă!

Amintiți-vă că a fi ocupat și a fi productiv nu este deloc același lucru. Cei mai mulți încearcă să facă mai mult, și se înșeală, creînd iluzia că sînt ocupați și împliniți.

Adevărata dezvoltare este întotdeauna pe termen lung și stabilă – fiecare etapă ulterioară de dezvoltare o urmează mereu pe cea precedentă, bazată în mod clar pe ea. Pentru a reuși, e nevoie să vă "restabiliți" zilnic puterea și echilibrul sufletesc și pentru asta trebuie să vă odihniți de următoarele lucruri:

• Munca

• Tehnologiile

• Oamenii

• Alimentarea

• Fitnessul

• Somnul

Dacă nu vă recuperați, viața voastră va fi dezordonată. Recuperarea este importantă pentru succesul în toate sferele vieții și acest lucru este confirmat de fapte științifice!

Odihniți-vă de muncă

În psihologie există un concept care se numește "Overcommitment". Dacă aveți cerințe exagerate față de muncă, atunci, uneori cînd vă vedeți capacitatea de a face față sarcinilor mai bine decît colegii, vă simțiți mulțumiți. Dar, de multe ori, astfel de oameni nu pot compara rezultatul și eforturile depuse.

Pentru a înțelege cît de mult vă încadrați în această definiție, evaluați următoarele afirmații pe o scară de la 1 la 5 și, cu cît mai multe puncte veți acumula, cu atît este mai mare probabilitatea ca dvs. să nu puteți confrunta efortul și rezultatul:

• Simt presiune la locul de muncă.

• De îndată ce mă trezesc dimineața, încep să mă gîndesc imediat la problemele legate de muncă.

• Cînd mă întorc acasă, nu pot să mă relaxez ușor și să "deconectez" lucrul.

• Cei apropiați de mine spun că muncesc prea mult.

• Adesea lucrez noaptea.

• Nu pot să amîn sarcinile și încep să mă îngrijorez din această cauză.

Deși majoritatea oamenilor consideră că este dificil să se "deconecteze" de la muncă, știința arată cît de important este să o facă zilnic! Dacă nu vă puteți restructura și nu vă puteți odihni, munca, sănătatea și viața personală vor fi incomplete. Recrearea este o necesitate și vă permite să rămîneți energic și sănătos!

"Restaurarea" este procesul de reducere sau eliminare a stresului fizic și psihic cauzat de muncă.

Există o strategie de recuperare, care a devenit recent foarte populară, și se numește "detașare psihologică de muncă". Îndepărtarea psihologică reală apare atunci cînd vă abțineți complet de la acțiuni legate de muncă și gînduri în afara orelor de muncă. Acest lucru este important pentru sănătatea fizică și psihică. Cu toate acestea, foarte puțini oameni o fac. Majoritatea persoanelor răspund mereu la telefoane și verifică poșta chiar și acasă.

În același timp, studiile au arătat că persoanele care se pot detașa de muncă sînt mult mai fericite. Din nou, riscul unor forme de depresie crește dramatic dacă nu vă puteți deconecta de la locul de muncă. În consecință, vor suferi persoanele dvs. apropiate, prietenii și interesele dvs. Acesta este un cerc vicios.

Apropo, veți fi surprinși, dar munca mintală este mult mai obositoare decît cea fizică. Psihologii confirmă că ne putem concentra doar pe parcursul a 3-5 ore pe zi, în restul timpului sîntem desconcentrați și nu putem lucra cu dedicație deplină! Prin urmare, este mai bine să lucrați mai puțin, dar cu mai multă eficiență!

Odihna de tehnologii

Un studiu recent a arătat că utilizarea permanentă a telefoanelor inteligente împiedică oamenii să se odihnească și să se recupereze. Într-un oarecare sens, oamenii sînt întotdeauna distrași de sine, sînt mereu pe fir și simt disconfort atunci cînd nu pot răspunde la apel sau mesaj.

În lumea de astăzi, o persoană își verifică smartphone-ul de peste 85 de ori pe zi și petrece mai mult de cinci ore de navigare pe web și aplicații. Oamenii își verifică telefoanele de mai multe ori decît cred. Cel mai adesea ei o fac inconștient.

Modul în care sînteți amenințați de utilizarea prea frecventă a unui telefon inteligent

Depresie și anxietate

• Scăderea calității somnului

• Reducerea nivelului de bunăstare psihologică și emoțională

• Nivelul scăzut al inteligenței emoționale

• Creșterea stresului (care reduce satisfacția de viață) și reduce reușita elevilor.

Mai ales nocivă este utilizarea smartphone-ului înainte de culcare – trebuie să limităm utilizarea telefoanelor mobile și a laptopurilor înainte de culcare pentru o minte sănătoasă și o sănătate bună. Acest obicei nu este încurajat nici dimineața – în loc să vă verificați smartphone-ul, faceți ceva productiv. Pentru majoritatea oamenilor dimineața este cel mai bun moment pentru creație și formare. Mulți dintre cei mai de succes oameni din lume evită verificarea telefonului mobil, a e-mailurilor sau a rețelelor sociale cîteva ore după ce s-au trezit. În schimb, aceștia se angajează în munca creativă, în exercițiile fizice, în planificarea strategică și în stabilirea obiectivelor și petrec timpul cu cei dragi.

Odihna de oameni

De asemenea, precum aveți nevoie să vă odihniți de muncă și tehnologii, aveți nevoie să vă odihniți de oameni. Chiar dacă sînt doar 20 de minute pe zi, aveți nevoie de ceva timp să meditați în singurătate! Apropo, mulți oameni celebri își petrec regulat timpul singuri!

În cartea sa „Codul creatorului: cele șase abilități esențiale ale antreprenorilor extraordinari”, Amy Wilkinson detaliază interviurile sale cu unii dintre cei mai de succes antreprenori din lume. De exemplu, miliardarul Sarah Blakely, fondatorul companiei Spanx, merge în fiecare zi timp de 40 de minute, în ciuda faptului că trăiește la 5 minute distanță de la birou. Ea face acest lucru pentru a-și da timp să se gîndească.

Odihna de mîncare

„Mîncați mai puțin și veți face mai mult”, a afirmat Robin Sharma. Psihologii recomandă înfometarea timp de cel puțin 18-24 ore pe săptămînă. Acest lucru oferă corpului capacitatea de a se restabili, mai degrabă decît de a digera ceva permanent.

În plus, s-a demonstrat științific că abstinența pe termen scurt de alimente stimulează activitatea creierului și declanșează procesele de recuperare. În plus, ajută la lupta împotriva depresiei și reduce riscul de accident vascular cerebral.

Înfometarea normalizează, de asemenea, tensiunea arterială și nivelul colesterolului în sînge.

Odihna de fitness

Poate părea ciudat, dar mulți oameni se antrenează prea mult. Ca și în alte domenii ale vieții, majoritatea oamenilor preferă cantitatea în defavoarea calității! Totuți studiile au arătat că antrenamentele mai scurte, dar mai intense sînt mai eficiente decît exercițiile mai lungi. Conceptul este simplu: activitatea intensă este însoțită de o înaltă calitate a odihnei și restabilirii.

În fizică, există un astfel de lucru ca entropia, care explică modul în care totul se transformă treptat într-o stare de confuzie, dacă nu veți interveni în acest proces.

Dacă doriți ca viața voastră să fie productivă, trebuie să eliminați din ea cît mai multe lucruri de prisos. Faceți acest lucru subliniind prioritatea și eliminînd restul.

Odihna după trezire

Somnul este necesar. Dacă nu dormiți, viața vă devine dezordonată!

Fundația National Sleep (FSN) a efectuat studii în care a arătat că cel puțin 40 de milioane de americani suferă de peste 70 de tulburări diferite ale somnului. 60% dintre adulți și 69% dintre copii se confruntă cu probleme de somn pe parcursul mai multor nopți în timpul săptămînii. Peste 40% dintre adulți simt somnolență în timpul zilei.

Por și simplu dormiți. Și trupul vă va răspunde cu recunoștință! Veți obține îmbunătățirea memoriei, rezistență sporită la stres, atenție, scăderea nivelului stresului, scăderea dependenței de stimulatori, cum ar fi cofeina, riscul redus de accidente și depresie și chiar pierderea în greutate!

Studiile au arătat că lipsa calității somnului este asociată cu lipsa calității vieții. Este foarte simplu. Corpul trebuie restabilit zilnic. Cînd doarme, creierul și corpul omului se recuperează, ceea ce îi permite să se gîndească și să acționeze mai bine în timp ce e treaz!

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
162
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322