ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

OMG. Alimente destinate săracilor sau grija de sănătatea şi portofelul nostru
 

 Foto: 3rm.info

 

La început, autorităţile din Moscova au anulat semnul "OMG", totodată asigurîndu-ne,că alimentele achiziţionate pentru sfera socială a oraşului sunt controlate la nivelul necesar şi produsele modificate genetic nu sunt cumpărate.

 

Dar, recent, după cum a raportat postul de radio Vesti FM: Rospotrebnadzor a pledat pentru utilizarea organismelor modificate genetic în cultivarea plantelor agricole din Rusia. Propunerile relevante fac parte din materialele oficiale de Rospotrebnazdor semnate de liderul, Ghenadie Onişcenko şi trimise în Duma de Stat, pentru dezbaterile parlamentare la problema OMG-urilor. Potrivit agenţiei, care se referă la rezultatele cercetărilor ştiinţifice, alimentele modificate genetic nu reprezintă nici-un pericol pentru sănătatea umană, ci direct sau indirect, contribuie la fortificarea ei, transmite postul de radio Vesti FM. Declaraţia privind beneficiul alimentelor modificate genetic este transmisă împreună cu mesajul privind decizia deputaţilor de a întocmi o lege, conform căreia, în cafenele nu se vor servi adulţii cu alcool, dacă aceştia vor fi însoţiţi de copii.

”Direct sau indirect, contribuie la fortificarea ei”: adulţii cumpăra alcool şi îl consumă în singurătate, împreună cu alimentele modificate genetic, care imediat sporesc sănătatea lor.

Produsele modificate genetic, fabricate din plante, sunt foarte profitabile în producţia industrială: se anulează cheltuielile pentru combaterea dăunătorilor şi bolilor, precum şi pentru forţa de muncă umană, acum inutilă. Creşte profitul dezvoltatorilor de noi specii transgenice, care ţin sub control întreg procesul de producere a seminţelor, erbicidelor şi echipamentelor speciale.

Seminţele culturilor modificate genetic, de fiecare dată trebuie să fie cumpărate noi, nici agricultorul sau fermierul nu le pot obţine din seminţe, acestea pot fi cumpărate numai de la producător. Plantele OMG nu pot fi izolate: răspîndirea procesului de polenizare nu poate fi oprită. Şi cartofii din sectorul privat peste cîţiva ani brusc, ar putea începe să producă un antibiotic utilizat în farmaceulogie.

Fapte pentru reflecţiune: la porcii care au primit furaje din făina de soia cu ingrediente modificate genetic, scade natalitatea şi capacitatea de a se dezvolta pe deplin. Acest rezultat a fost obţinut în urma unui experiment realizat de Asociaţia Naţională de Securitate genetică.

Cum se spune în popor, într-un fel sau altul, dar în curînd rafturile supermarket-urilor se vor umple cu produsele alimentare pentru săraci, "problema constă în imposibilitatea de a le recunoaşte, dacă nu va exista nici-un marcaj ... Zvonurile spun, că toată soia este modificată genetic, cea naturală, aproape că nu a rămas.

Toată lumea ştie că mai bine să păstrezi sănătatea decît să o fortifici. Există multe alte moduri de întremare (fără OMG): puteţi să vă plimbaţi cu bicicleta, face yoga, înota sau ... zîmbi mai des.

Se pare că se apropie timpurile cînd fiecare familie conştiincioasă, va avea o seră proprie sau un borcan de seminţe.

 

Autor: Filipp Perhov

 

 

Sursa: domrebenok.ru

 

Luni, 18 iunie 2012
Vizualizări: 2333

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
44
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
97
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
180
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
167