ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

OMS a interzis fumatul la locul de muncă în toată lumeaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

fumat Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis noi recomandări privind controlul tutunului. OMS de experţi sugerează introducerea unei interdicţii privind fumatul la locul de muncă şi în clădirile publice, în toate ţările membre, indiferent de nivelul lor de dezvoltare economică.

"Datele ştiinţifice indică în mod clar că nivelul de siguranţă a fumatului pasiv nu există", - a spus şeful OMS Margaret Chan.

Potrivit OMS, fumatul este principala cauza de mortalitate prevenite a populaţiei de pe planetă. În fiecare an, boala cauzata de fumatul ucide aproximativ 5,4 milioane de vieţi.

În prezent, în curs de dezvoltare au reprezentat aproape jumătate din decesele asociate cu fumatul, cu toate acestea, spre deosebire de Europa şi SUA, în cazul în care numărul de fumători continuă să crească rapid. Dacă această tendinţă continuă, până în 2030, ţările în curs de dezvoltare vor reprezenta 80% din totalul deceselor din cauza fumatului.

După cum sa menţionat în raportul de 50 de pagini publicat de OMS marţi, numărul de victime ale fumatului pasiv în lume, de asemenea, continuă să crească. Se estimează că fumatul pasiv la locul de muncă ucide până la 200.000 de vieţi pe an. fumători pasive sunt, de asemenea, aproximativ jumătate, sau aproximativ 700 de milioane de copii din întreaga lume. În principal, acest lucru se datorează faptului că părinţii care fumează la domiciliu.

Şeful OMS campanie anti-tutun Amando Peruga ca un exemplu pozitiv citată Irlanda şi Uruguay, guvernele au adoptat o serie de legi restricţionează fumatul în locurile de muncă. Potrivit OMS, aceste măsuri au fost întâmpinaţi de un non-fumat parte a populaţiei, precum şi de fumători.

În 2005, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că încetează să mai angajeze fumători şi ar necesita un personal deja în parte cu dependenta.

Sursa http://www.medportal.ru

ABONAȚI-VĂ
Luni, 04 iunie 2007 11:31
Vizualizări: 3329

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
304
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
296
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
316
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
164