OMS avertizează asupra impactului negativ al urbanizării asupra sănătăţii şi stilul de viaţă al oamenilor
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Peste 92% din locuitorii din mediul urban respira aer poluat. În fiecare zi, aproximativ 100 de copii şi tineri sub 25 de ani sunt ucise în accidente rutiere. Mulţi europeni suferă de tulburări nervoase cauzate de nivelurile crescute de zgomotul urban.
Acest lucru spune un nou raport de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a avut loc în legătură cu Ziua Mondială a Sănătăţii.
Înainte de acest eveniment, care a anuntat o campanie globală pentru sensibilizarea publicului cu privire la efectele negative ale urbanizării în creştere asupra sănătăţii şi stilul de viaţă al oamenilor din întreaga lume. Experţii OMS a cerut guvernelor locale şi cetăţenii înşişi să atragă atenţia asupra problemelor de sănătate care există în oraşe, şi să ia în această privinţă, o acţiune eficientă.
În prezent, orasele cu peste jumătate din populaţia lumii. În Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 70% din populaţie locuieşte în oraşe.
urbanizare Continuarea va fi una dintre cele mai presante provocări în domeniul sănătăţii la nivel mondial în secolul XXI. Până în 2030, şase, iar în 2050 - şapte din fiecare zece oameni din lume vor fi locuitorii de la oraş.
Urbanizare este însoţită de multe provocări în domeniul sănătăţii, precum şi a stilurilor de viaţă nesănătoase, inclusiv cele asociate cu sedentari, fumatul si abuzul de alcool. Cetăţenii sunt mai predispuse să sufere din cauza accidentelor rutiere, alte leziuni, să devină victime ale violenţei şi a criminalităţii. Cu venituri mici segmente ale populaţiei urbane sunt afectaţi în mod disproporţionat de gradul de diverse boli si alte probleme legate de sănătate.
"Numărul tot mai mare de locuitorii din mediul urban duce la o creştere a inegalităţii. Pentru a inversa această tendinţă, autorităţile locale şi autorităţile naţionale trebuie să dezvolte strategii pentru protejarea şi promovarea sănătăţii cetăţenilor, luând în considerare toţi factorii, cum ar fi mediul, sănătatea, transporturile, Educaţie şi Urbanism ", - a declarat directorul regional OMS Oficiul Zsuzsanna Jakab.