ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ONU: Risipa de alimente prejudiciaza grav resursele naturale




 

Risipa de alimente care se cifreaza la 1,3 miliarde tone anual, la nivel global,  nu reprezinta doar o enorma pierdere economica, ci aduce grave prejudicii resurselor naturale de care depinde hrana intregii omenirii, potrivit ultimului raport al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO).

Costurile economice directe se ridica la 750 de miliarde de dolari anual, iar, in fiecare an, hrana neconsumata necesita un volum de apa echivalent cu debitul anual al raului Volga.

Este datoria noastra, a tuturor, agricultori si pescari, industriasi si distribuitori alimentari, guverne locale si nationale, consumatori individuali, sa facem schimbari majore in lantul alimentar pentru a evita risipa, iar cand nu este posibil sa reciclam hrana”, a spus directorul general de la FAO Jose Graziano da Silva.

“1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite in fiecare an, iar productia de hrana neconsumata ocupa 30% din terenurile cultivabile. Numai in China, Japonia si Coreea de Sud sunt risipite anual aproape 200 de kilograme de legume si cereale pe cap de locuitor. Risipa de fructe are o contributie semnificativa la pierderile de apa din Asia, America Latina si Europa, in timp ce risipa de legume, in tarile industrializate din Asia, Europa si Asia de Sud-Est presupune emisii  foarte mari de dioxid de carbon”, se arata in raport.

 

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 23 octombrie 2013 15:32
Vizualizări: 2530

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
189
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
258
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
265
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
277