ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Opinie: Terenurile din Moldova nu trebuie vîndute străinilor

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe "Moldova Fruct", Vitalie Gorincioi, este categoric împotriva faptului ca loturile de teren să fie vîndute cetăţenilor străini.

El a comunicat că nu susţine punctul de vedere al celor care insistă asupra "scoaterii acestei clauze din legislaţie".

Preşedintele Asociaţiei "Moldova Fruct" este convins că cei care promovează iniţiativa respectivă au procurat anterior terenuri, iar în prezent intenţionat nu le prelucrează, aşteptînd să le poată vinde mai scump.

Vitalie Gorincioi îşi pune întrebarea: "Dar cu ce ocazie ar trebui să vindem pămîntul nostru străinilor?".

Preşedintele "Moldova Fruct" a relatat că a avut anterior o discuţie foarte poziţionată cu reprezentanţii Băncii Mondiale, care consideră că trebuie să vindem pămîntul nerezidenţilor.

"Eu nu văd necesitatea unei astfel de abordări. Reprezentanţii Băncii Mondiale îşi motivează punctul de vedere prin faptul că, oferind posibilitate investitorilor străini să cumpere pămînt, vom putea beneficia de tehnologii noi", a spus el.

Vitalie Gorincioi a relatat că poziţia sa în acest sens este total diferită.

"Trebuie să conştientizăm că pămîntul este singura marfă care nu se produce. Mai mult pămînt decît avem acum nu vom avea. Respectiv, trebuie să-l păstrăm cu orice preţ", a menţionat el.

Preşedintele Asociaţiei "Moldova Fruct" a subliniat că pămîntul poate fi cumpărat de către persoane care au obţinut ilegal anumite resurse şi tot moldovenii îl vor prelucra, însă deja pentru străini.

"Mă puteţi considera un conservator în privinţa acestei chestiuni, însă pentru nimic nu-mi voi schimba opinia", a conchis Vitalie Gorincioi.

 

Sursa: noi.md

ABONAȚI-VĂ
Joi, 21 iulie 2016 13:00
Vizualizări: 1101

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
266
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
238
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
341
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
860