Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) invită cu precauţie la dezvoltarea şi introducerea de biocombustibili
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură constată că în lumea de astăzi, biocarburanţii reprezintă omenirea atât oportunităţi şi riscuri. Producţia şi distribuţia de biocombustibili depinde de împrejurările specifice ale fiecărei regiuni special, precum şi din politicile promovate de ţara în ceea ce priveşte biocombustibilii. Pe ea a declarat în capitala Italiei, directorul general al Jacques Diouf, introducerea raportul anual privind situaţia în domeniul alimentaţie şi agricultură.Acum, pentru oamenii de ştiinţă, a profesioniştilor, ecologisti, politicieni nu este o sarcină uşoară - pe de o parte pentru a reduce riscurile rezultate din utilizarea de biocombustibili, pe de altă parte - cele mai multe oportunităţi de a lui.
Raportul a remarcat faptul că producţia de biocombustibili din produse agricole a crescut de trei ori mai mult de 2000 - 2007. După cum se vedea, de asemenea, experţi în pozitive şi negative. Biocombustibilii vor beneficia de dezvoltare a celor mai sărace regiuni agricole ale planetei. Dar, aşa cum biocombustibililor ar putea deplasa produselor agricole şi să conducă la criza alimentară din lume. În plus, experţii organizaţiei nu sunt convinşi că folosirea pe scară largă a biocombustibililor trebuie să fie capabile să contribuie la reducerea efectului de seră, a declarat RIA Novosti.
Sursa: ecoportal.ru