OTIS – o casă de o nouă generație pentru studenți
Un grup de studenți de la Colegiul Green Mountain sub îndrumarea profesorului lor au construit o Eco casă de vis din materiale de construcții locale. Caracteristicile sale principale - mobilitate și eficiență energetică.
"Sistemul viu" al casei presupune un stil de viață mobil, cu un impact redus asupra mediului înconjurător, a fost creat sub îndrumarea profesorului Lucas Brown. Acest proiect a fost implementat în cadrul susținerii lucrării de curs la tema surse regenerabile și design ecologic (REED).
Casa în formă de păstaie de 70 de metri pătrați include pod cu dormitor, sistem de recoltare a apei de ploaie, sistem energetic solar de 300 W. Casa numită OTIS (Optimal Independent Space Travel) este mobilă și făcută din materiale reciclate.
La crearea structurii casei OTIS studenții au folosit principiile de biomimicrie. Simulând structura oaselor de pasăre, goale pe dinăuntru, modelul aripilor la libelulă și membranele multifuncționale de piele, ei au creat o structură ușoară, aerodinamică și rezistentă. Cu ajutorul unui program de modelare a fost creat designul digital în vederea construirii unui model de obiect, din care multe detalii ulterior au fost făcute la strung.
Casa a fost proiectată timp de un semestru, suprafața sa constituie 8 x 12 .
16 studenți ai profesorului Brown s-au împărțit în echipe pentru a proiecta și a construi o casă, un sistem de alimentație cu apă, energie, căldură și un sistem de protecție.
"Atractivitatea stilul de viață nomad reprezintă o noua viziune a visului american, în special în rândul studenților din această generație", - spune Brown. -"Studenții nu sunt interesați de contactul chirie sau ipotecă după facultate. Dar în același timp visează la spațiul de locuit propriu care ar avea costuri de funcționare foarte mici și un set diferit de opțiuni mobile".
În interiorul casei confortabile este un pat, un birou, o toaletă de compost, un sistem de colectare a apei de ploaie, o chiuvetă rudimentară și o mică soba pe lemne Fastco. La partea din față a locuinței este atașat un panou solar de 300 W, care asigură pe deplin toate nevoile casei din necesarul de electricitate.
Pentru căptușeală a fost folosită ardezia locală și materiale de lemnărie ecarisată. Locuința mobilă permite omului să nu fie "atașat" de locul și să călătorească în mod constant.