ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ouăle chineze false



Ouăle chineze false

 


La un moment dat mi-am amintit o informaţie, că chinezii au început să falsifice ouăle de găină. Desigur, de la chinezi te poţi aştepta la orice, dar ouăle sunt culmea originalităţii. Într-o altă zi, în Internet-ul chinez am găsit povestea unul  chinez, care a lucrat la o fabrică de producere a ouălor artificiale. El povesteşte  cum acestea se fac şi cât e de profitabilă afacerea.

Potrivit chinezului, tehnologia ouălor artificiale a atins o astfel de perfectiune, încât în aparenţă este destul de dificil de a le distinge de cele adevărate.

Pentru producerea lor, sunt utilizate următoarele componente. Termeni chimici le redau în traducere din chineză, de aceea nu sunt complet sigur că sunt corecţi. Pentru coajă se foloseşte carbonat de calciu (碳酸钙), pentru gălbenuş şi proteine - alginat de potasiu, (海藻酸钠),  alaun (Е522) — KAl(SO4)2 • 12H2O, (明矾), gelatină (明胶), clorură de calciu alimentar (食用 氯化钙) şi pigment (色素).

Iniţial se dizolvă în apă caldă potasiu, capătând o formă de masă din proteine. Apoi, mestecând, adaugăm gelatină, acid benzoic (苯甲酸), alaun (白矾). Amestecul rezultant va înlocui proteine. Pentru gălbenuş este folosit acelaşi amestec, dar cu adaosul acidului citric şi pigmentul galben.

Amestecul de gălbenuş este turnat într-o formă specială şi se plasează într-o soluţie de carbonat de potasiu. În urma reacţiei pe suprafaţa gălbenuşul se  formează o peliculă. Pentru ca gălbenuşul să capătă o formă sferică, el este prelucrat uniform cu soluţie. Când suprafaţa  gălbuşului se va întări suficient, acesta se lasă în soluţie timp de o oră. Apoi gălbuşul este scos,  spălat cu apă şi uscat.

Gălbenuşul obţinut  se toarnă într-o formă specială şi se plasează în soluţie de carbonat de potasiu, în rezultat se creează ou, care rămâne de acoperit cu coajă.

Pentru a face acest lucru, oul, în mod repetat, este plasat într-o soluţie de parafină (石蜡), gips (石膏 粉) şi carbonat de calciu, care după uscare formează o coajă.

Un kilogram de ouă naturale este de şase şi jumătate de yuani. Pentru un kilogram de producţie artificială se cheltuie  55 feney (0,55 yuani). Fabrica, în care lucra chinezul, producea o mie de ouă pe zi, având un profit de peste o sută de yuani. (100 de yuani = 450 de ruble).

 

Ouăle chineze false

Ouăle chineze false

Ouăle chineze false

Ouăle chineze false

Ouăle chineze false

Ouăle chineze false

Ouăle chineze false

Ouăle chineze false

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 12 ianuarie 2011 13:32
Vizualizări: 4542

Citiţi de asemenea

Mirosul de mușețel, infuzia de frunze de nuc, masca din mac măcinat — în cultura tradițională, îngrijirea corpului era o...
238
Cu mult înaintea calendarelor, GPS-ului și prognozelor meteo, oamenii priveau cerul. În desenele stelare vedeau timpul s...
190
Această poveste continuă reportajul video despre Evgheni – un bărbat nevăzător care și-a construit singur domeniul famil...
244
Fluier de stuf, claxon din scoarță, zornăitor din coajă de nucă — nu sunt doar jucării folclorice. Sunt exemple despre c...
302