ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pădurile în ajutorul fermierilor. Sintropia lui Ernst Gotch (+Video)

În 1984, fermierul brazilian Ernst Gotch a cumpărat 500 de hectare de pămînt, care nu avea acces la apă şi era complet pustiu. În loc să prelucreze solul şi să construiască un sistem de irigare, el a început restabilirea calităţii solului prin plantarea copacilor şi sporirea diversităţii pe terenul său. Ernst Gotch a inventat o nouă metodă de agricultură, pe care a numit-o sintropie, ceea ce înseamnă conservarea energiei şi a echilibrului).

Schema agriculturii intensive, combinată cu silvicultura seamănă cu oazele în mijlocul pustiului. Este un sistem de regenerare foarte rentabil de cultivare a produselor, ce poate fi aplicat pe orice bucată de pămînt, indiferent de climă, calitatea solului şi dimensiunea terenului.

Este o combinaţie de plantaţii de culturi agricole între făşiile forestiere.

Agricultura regenerativă este un model, ce poate varia în funcţie de regiune – de la savana africană pînă la văile Europei. Totuşi, există un principiu de bază - modelarea unui sistem de regenerare şi de reproducere, pe care îl putem vedea în natură.

În afara principiilor agro-forestiere şi plantarea culturilor anuale şi perene, fapt ce pentru mulţi dintre fermieri deja constituie o inovaţie, Gotch atrage atenţia asupra curăţirii plantelor şi introducerii biomasei în sol, soluţionînd astfel problema fermierilor organici „de unde să ia materie primă pentru mulcire”. Şi desigur, agricultura fără plug, ce permite sporirea calităţii solului.

„Haideţi să creştem păduri şi să le gestionăm pentru a demonstra că pădurile ajută la creşterea produselor şi că pădurea produce alimente”, spune Ernst Gotch.

Gotch a numit sistemul său „sintropie”, deoarece o vede drept opusul entropiei. Este o cale de la pierderea ireversibilă a energiei spre concentrarea energiei, ordinii, organizării şi vieţii.

Vă propunem spre vizionare filmul „Viaţa în Sintropia lui Ernst Gotch”, realizat special pentru summitul climatic de la Paris COP21 şi tradus în rusă.

 

Как леса могут повысить урожайность вашей фермы. Синтропия Эрнста Готча (+Видео)

Как леса могут повысить урожайность вашей фермы. Синтропия Эрнста Готча (+Видео)

Как леса могут повысить урожайность вашей фермы. Синтропия Эрнста Готча (+Видео)

Как леса могут повысить урожайность вашей фермы. Синтропия Эрнста Готча (+Видео)

 

 

Sursa: rodovid.me

Luni, 08 februarie 2016
Vizualizări: 2610

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
75
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
256
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
51
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
153