ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

PăgânismAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Păgânism - o religie veche de pe Pamant. Este absorbit înţelepciunea de milenii, cunoştinţe, istorie şi cultură. În timpul nostru păgânii apelează pe cei care cred în credinţă veche la apariţia creştinismului.

Şi, de exemplu, evreii vechi considerat toate religiile păgâne credinţe, nu recunoaşte Domnului, sau a refuzat să urmeze legea lui. Antică legiunile romane au cucerit popoarele din Orientul Mijlociu, Europa şi Africa de Nord. În acelaşi timp, acesta a fost şi victoria asupra convingerilor locale. Aceste religii ale altor popoare, "limbi" au fost numite păgâne. Ei s-au acordat dreptul de a exista, în conformitate cu interesele statului roman.

Dar, odată cu apariţia creştinismului şi religiei în sine Roma antică şi cultul lui Jupiter a fost considerată păgâne. Cu privire la politeism antice, atitudinea faţă de el, după adoptarea creştinismului a fost un militant. Noua religie a fost spre deosebire de fostul la fel de adevărat - este neadevărat, la fel de util - dăunătoare. Acest exclus toleranţă configurare şi presupune eradicarea tradiţii pre-creştine, vamale, precum şi ceremonii. Creştinii nu au vrut puii lor au fost semne de iluzii, care le-au dedat până în prezent. A fost persecutat tot ce fel unul sau altul a fost în legătură cu credinţele rus: "delectează diabolic", "Evil" divinizare. A apărut chiar şi imaginea ascetice, "besobortsa", care nu dedicat viaţa feat de arme pe câmpul de luptă, şi persecutare şi anihilare a "forţele întunericului". Astfel de zel diferea noi crestini de pretutindeni. Dar dacă în Grecia sau Italia, în timp ce prevăzută până cel puţin o cantitate mică de sculpturi antice de marmură, Rusia Antic a fost printre păduri. Şi regelui foc, şi flambare nu sunt ferite de nimic: nici locuinţe umane sau temple, sau imagini din lemn de zei, nici o informaţie despre ei, scris rezami slave pe tablete de lemn.

Şi doar auzit ecouri înfofolit la această zi de la adâncimi de lumea păgână. Si este minunat, această lume! Printre zeităţi uimitoare, care de care glorifica pe strămoşii noştri, nici urât,, dezgustător urât. Nu yarostnae, teribil, de neînţeles, dar mult mai frumos, misterios, bine. zeii slave au fost teribile, dar corect, bine. Perun lovit de fulger raufacatori. patronul Lada de iubitori. Chur păzit exploataţiile de frontieră. Velez a fost expresia de înţelepciune, masterat, şi a fost un patron de pradă de vânătoare.

Religia de slavi antice a fost divinizare a forţelor naturale. Panteon de zei a fost asociată cu punerea în aplicare a funcţiilor economice nativ: agricultură, creşterea vitelor, exploatarea-internat, artizanat, comerţ, vânătoare, etc
Şi nu ar trebui să presupunem că păgânism - este doar închinarea la idoli. Chiar şi musulmanii să continue să se închine la piatra neagra Kaaba - Locuri Sfinte lui Islam. Creştini în această calitate nenumarate cruci, icoane şi relicve ale sfinţilor. Şi cine a simtit cat de mult sânge a fost vărsat şi viaţa dat pentru eliberarea Sfântului Mormânt din cruciade? Asta e creştin adevărat idol, împreună cu victimele sângeroase. Şi să ardă tămâie, aprinde o lumanare - este jertfa de acelaşi, luate doar aspectul frumos.

Convenţionale de înţelepciune cu privire la nivelul extrem de scăzut de dezvoltare culturală "barbari", nu este susţinută de fapte istorice. Produse cioplitori de piatră şi lemn vechi, unelte, bijuterii, epopeele şi cântece ar putea să apară numai pe baza unei traditii culturale extrem. Convingeri a slavilor vechi nu au fost "greseala" de strămoşii noştri, reflectând primitivitate "lor de a gândi. Politeismul - este credinţele religioase ale slavilor, dar majoritatea oamenilor. Acesta a fost caracteristică a Egiptului antic, Grecia, Roma, o cultură care nu poate fi numit barbar. Ancient Convingeri lyricsavyan diferea foarte puţin de credinţele altor popoare, şi aceste diferenţe sunt determinate de modul specific de viaţă şi a activităţii economice.

La sfârşitul anilor '80, în zilele sale finale guvernul sovietic a decis să sărbătorească aniversarea 1000 a creştinismului în Rusia. Cât de mult a putut fi auzit aplauze: "1000 de ani de" literatura rusă, "1000 de ani de" culturii ruse, "1000-a aniversare a statului rus" Dar! Rus de stat a existat înainte de adoptarea creştinismului! Nu e de mirare numele Rus scandinave suna ca Gardarika - oraşele ţării. Scrie aceeaşi şi istorici arabi, calcularea sute de oraşe din Rusia. În acelaşi timp, argumentând că, în Bizanţ există numai cinci orase, iar restul - "cetăţi". prinţi şi rusă cronicile arabe numite Haqqani, "Hakan-Eng. Hakan - este împărat! AR-Eng - numele statului, nu de oameni şi nu a oraşului "- scrie autorul arabă. Cronicari de Vest numit principi ruşi ", regii poporului am crescut. Nu sunt admise la domnitori din Rusia, demnitatea imperială doar arogant Bizanţ, dar nu-l recunosc pentru regi Ortodoxe Bulgare, precum şi pentru împărat creştin al Sfântului Imperiu Roman Otto, şi emirul din Egipt musulmane. Est de Roma, ştia doar un rege - împărat. Dar chiar la porţile Constantinopolului, miliţiilor scut cuie Rusă. Si apropo, persane şi arabe cronici indică faptul că face rusy "sabie mare" şi de import-le în terenuri de califi. Care este vândut rusy nu numai blanuri, miere, ceară, şi produse ale mesterilor populari sale. Ambele sunt în cererii chiar şi în marginea de lame de damasc.

Un alt obiect al exporturilor a fost de armura. Ele au fost numite "excelent" şi "excelent". Tehnologie, prin urmare, în păgân Rusia nu au fost sub nivelul mondial. Unele sabii acelei epoci au supravieţuit până în ziua de azi. Acestea sunt numele de fierari-ruşi - "Lyudota" şi "Slavimir. Şi merită atenţie. Deci, neamuri-fierari au fost alfabetizate! Deci, acesta este nivelul de cultură.

Data viitoare. Formula de calcul a gyre lumii (Colo) a permis naţiunilor să construiască un sanctuar de metal în formă de inel, în cazul în care au creat calendarele vechi astronomice. Şi în comentariul la Vedele menţiona locaţia constelaţii astronomiei moderne atribuite pentru 10000 de ani înainte de Hristos. În cronologia biblică în această perioadă nu a fost stabilit chiar Adam. Spaţiul neamurilor cognitie pasit destul de departe. Un exemplu în acest sens - mitul Stribog vortex exterior. Şi aceasta este în concordanţă cu teoria originii vieţii pe Pământ - o panspermia ipoteză. Esenţa ei se reduce la faptul că viaţa nu a apărut pe Pământ în sine, şi a fost înscris cu un flux concentrat de litigii, care a dezvoltat ulterior o varietate a lumii vii.

Acestea sunt fapte şi cifre, care ar trebui să fie judecate la nivelul de cultură şi educaţie al slavilor pagani. Şi indiferent de aderenţi presupusa a Ortodoxiei, dar creştinism - a venit, religie străină, care a deschis drumul spre Rusia, foc şi sabie. Privind natura violentă a creştinismului în Rusia Sa scris foarte mult, şi nu atei militant, şi istoricii bisericii. Si nu presupune că populaţia din ţinuturile Rusiei au avut resemnat comanda un renegat Vladimir. Oamenii au refuzat să vină la malul raului, lăsând oraşul, au crescut în rebeliune. Iar neamurile nu sunt ascuns în pădurile de la distanţă - chiar şi un secol mai târziu, după botezul înţelepţii au apărut în oraşele mari. O populaţie de orice ostilitate faţă de ei, nu pentru a testa, şi, fie le-a răspuns cu interes (Kiev), sau deloc fericit sa dus după ei (Novgorod şi superioare regiune Volga).

Fără îndoială - pentru zece veacuri Ortodoxia a avut un impact uriaş asupra istoriei, culturii şi artei, dar nu a lui Vladimir credinţa catolică Botezătorul sau Islam, şi a strigat la apostoli curentă a "primordiale Rusăcredinţă "cu privire la" renaşterea catolicismului rus ... "sau" ... Rusia - bastion lume a Islamului ".." Slavă Domnului că nu am trimite soli la preoţi ai cultului voodoo. Şi credinţa veche a antice Russow va rămâne credinţa Rusă.

Emil PRITSSKY, istoric
http://www.tumentoday.ru/?pub=23223

Marţi, 27 mai 2008
Vizualizări: 4218

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
76
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
182
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
68
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
120