ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pământ la cer. Cum de a construi eco-decontare în Letonia.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Cum de a construi eco-decontare în Letonia

Criza economică globală a lovit Europa. Nu a ratat de Letonia. Povestea cum, fără efort deosebit pentru a cumpara un teren de pământ străin pe malul Mării Baltice.

Prietenii mei şi am decis să cumpere terenuri în Letonia. Pe ea vom construi ekoresort - 10 case din lemn în apropierea mării. Toate vor fi din materiale prietenoase pentru mediu într-un loc liniştit pentru a moscoviţii, letonii şi prietenos alte naţiuni au putut să se relaxeze în natură. Calendarul de achiziţii este un bun - preţurile reale imobiliare în Letonia sunt în descreştere. Piata imobiliara plecat în plină expansiune. Cei locale, care ar fi putut cumpărat. Desigur, preţurile caselor din Jurmala încă ridicată - de la o sută de mii de euro pentru un hambar vechi la un cuplu de milioane de euro pentru o vila cu piscina. De case şi apartamente în Jurmala cumpere activ ruşi. Dar acest lucru nu este ceea ce ne intereseaza.

De zbor şi frâne

Pentru a începe, am ajuns în Letonia şi a constatat că preţurile în anunţurile agenţiilor de teren o dată la 5 de mai sus pentru care poti cumpara de fapt un complot. După trecerea în revistă mai multe propuneri în ziarul leton, am stabilit pe şapte de acri de teren în pădure - 1 km de lac şi la 1 km de la mare. De la Riga la masina pentru a merge la 40 minute de autostrada la zona de 500 de metri. După ce la un moment dat, în 40 de ani de secolului trecut, proprietarul terenului cu tatăl său a cultivat. Din prea mare de compensare cu pini şi mesteceni, şi căderea este plin de ciuperci. Ce nevoie.

În primul rând, decide să ia o probă de apă de la un iaz mic pe site-ul pentru analiză. Se părea că apa a fost mai albastru decat ar trebui. Puritatea apei în Letonia defineşte organizarea "Rigas Udens" ("Riga apa"),. Specialiştii în apă este foarte prietenos, da săptămânii o concluzie - toate ok. Wow, la Moscova, pentru a vă ajuta în munca federale nu este niciodată atât de plăcut.
Aici, avem
De asemenea, există trei piese importante de hârtie - zona, planul de logare în zonă şi extrasul din Registrul de Teren, din care rezultă că parcela nu este prevăzută. În registrul cadastral din Letonia înregistrează informaţii despre proprietatea întregului, iar proprietarii săi, accesul la cartea este pe Internet. Desigur, toate documentele scrise în limba letonă în limba letonă, deci va trebui să traducă.

O colecţie de alte lucrări încredinţate Janis broker, şi de aici încep problemele. Janis politicos, şi guraliv - la ultima au fost cumparatori reale, dar el a mesteca orbite "pentru a ucide miros de alcool, şi timp de pierdut. Timpul trece. Experienţa ne învaţă că în Europa, ca şi în Rusia, este important să se găsească "lui" broker defalcare. O dorinta de a salva este brânză într-o cursă de şoareci.

Cartea avere

În cele din urmă pot obţine în continuare ajutor de la un broker pe utilizarea orientată a unor terenuri. În această lucrare indică, dacă este complot pentru construirea unei clădiri multistory sau, de exemplu, pentru fermele de blana. Următorul pas - a lua în care răspunsul la atribuirea de planificare arhitecturala (APZ).

Vom descrie în detaliu ceea ce va fi construit: Cât de multe case, câte etaje, din ce materiale, cu sau fără fundaţie, dacă garaj, parcare, etc Proprietarul site-ului cere permisiunea pentru fiecare dintre aceste elemente în departamentul de construcţii din judeţ. LAP este de două săptămâni, costă aproximativ 50 euro şi este un multi-pagina de lucru.

Unii cumpara terenuri şi fără APL, dar - pisică într-un sac. Dacă deodată în apropierea unor arbori de pin va găsi o pasăre extrem de rare sau Bush, atunci totul - de construcţie este interzisă, şi cumpără teren - în frig. Verde în Letonia, foarte vigilent.

Ştim cine poti sa te inregistrezi teren - pentru tine (nerezidenţi), o rudă - cetăţean leton sau o firmă de avocatură. Nu am prins aripi "- a permis să construim totul după cum ne-o dorim. Cu toate acestea, terenuri forestiere este recunoscută, şi oficial proprietarul său ar putea fi doar un cetăţean din Letonia. Faptul că IEITronsonul nu pot cumpăra terenuri în benzi de frontieră într-o bandă de protecţie aproprierea corpurilor de apă, pădure, terenuri agricole şi dune. În ciuda acestor limitări, ruşii au cumpărat aproape intreaga coasta în Jurmala, care, desigur, "trupa de pază" şi "Dune".

Ne vom hotărî să aranjeze un contract cu persoana juridică - o agentie imobiliara pentru a crea o companie de 51% deţinută de către cetăţeni letoni şi 49% din Rusia - cumpărător. Relaţie economică între proprietarii notarial, că este cel care se presupune că 51% vândut nimic nu se poate.

Victorie? Ne alerga mai mult ...

În general, trei luni mai târziu vine moment solemn: ne vom întâlni cu brokerul şi că vechi-de masterat şi de du-te la un notar. Aici aşteptăm un avocat cunoscut care a fost invitate să monitorizeze tranzacţia. Aproximativ o oră semnarea unui teanc de hîrtii. 300 de euro un notar (taxa depinde de preţul de achiziţie), de stat de 2% - a faptei, 10% - broker.

Dar acest lucru nu este o victorie completă. În aceeaşi zi am mers la Duma şi dă-i "dreptul de prima noapte", în sensul de "prima mana". Indiferent de cine cumpără - cetăţean leton sau un străin - Cred că are dreptul să cumpere terenuri. Probabilitatea de a acest lucru este aproape de zero, şi toate costurile, inclusiv notar, Duma în caz de răscumpărare se va întoarce, dar încă 20 zile suntem in suspans. Ura, Duma nu are nevoie de pădure nostru! Am înregistra în registrul cadastral proprietatea noastra.

Puteţi construi, iar noi trebuie să înceapă rapid. Un tip a spus letonă lucru teribil. El a cumparat padure doar pentru a fi - a investit in pamant. Dar Estate pădure a fost foarte agitat - copacii acum, şi apoi cad, iar acestea trebuie să fie curate. M-am dus în pădure ca o lucrare şi un blestemat, că prostia îngrămădite pe capul lui toate aceste copaci ... Sa dovedit, apoi târât-o pentru a curăţa pădure, el a fost cel mai fericit dintre oameni. Pentru că într-o singură dimineaţă de toamnă unchiul descoperit că intriga lui suferinţă îndelungată hacked şi pin furate! Acum, el se dovedeşte organisme nu au avut organizat fraudei penale, dar atunci când se poate dovedi (este o bandă lungă de culoare roşie), acesta va fi un martor instanţă şi victime.

Deci, dacă nu sunteţi de gând să construiască în pădure, este mai bine să cumpere ceva mai liniştite. Şi am găsit arhitect Maris viguroase, care a elaborat proiectele, iar acum se agită stabilire a organelor sale diferite - Du-Du merge pe lui "lendkruzere" şi a relatat despre victoriile.

chaskor.ru

Duminică, 21 decembrie 2008
Vizualizări: 5257

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
64
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
292
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111