ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pământul ca un organism viu




 

Tot mai des se observă faptul că Pământul interacționează nu numai cu mediul înconjurător din spaţiu, dar de asemenea este foarte sensibil la ceea ce se petrece la suprafață. Și uneori planeta noastră acționează ca o ființă rațională.

 

 

Cutremurul catastrofal în Armenia a avut loc imediat după explozia conflictelor naționale. Revoluția din România de asemenea a fost însoțită de un cutremur puternic. În noaptea loviturii de stat din august 1991, atunci când tancurile au asediat Kremlinul, dintr-o dată a izbucnit o ploaie torențială teribilă, care a avut un impact asupra evenimentelor ulterioare.

Există o impresie că catalizatorul dezastrelor a fost o acumulare puternică de energie negativă a maselor mari de oameni. Și tulburările care cuprind aceste grupuri sociale sau etnice au condus la un dezastru natural.

Multe dezastre naturale parcă au un scop ascuns este de a preveni cataclisme globale ireversibile. Acestea opresc omenirea în pragul unei prăpăstii, o impun să caute alte modalități de a satisface nevoile materiale. De exemplu, putem spune că catastrofa de la Cernobîl a evitat posibilitatea unui război nuclear. Ea a ajutat oamenilor să conceapă gravitatea problemei și, indiferent de costuri, să rezolve problema funcționării centralelor nucleare în siguranță.

Dacă vom analiza datele aparatelor, vom observa că cu ceva timp înainte de eveniment, locul producerii dezastrului natural sau catastrofei începe „să sufere”. Procesele de distrugere afectează obiecte naturale și cele create de mâna omului - conducte, linii electrice. Și, în sfârșit, se sparge acolo unde este fin.

Relația Pământului cu omenirea amintește un conflict de familie care se trage din timpuri imemoriale. Fiul se comportă dezgustător și este nepoliticos cu mama, ignorând avertizările și avertismentele. Și în retur primeşte o palmă dură care îl oprește pentru un timp. Dar treptat experiența negativă de comunicare se acumulează şi duce la conflicte şi mai devastatoare.

Acumularea treptată a semnalelor pentru omenire este foarte similară cu scenariul de încălzire globală. Acumularea gazelor cu efect de seră în atmosferă duce la topirea ghețarilor care, la rândul său, duce la o schimbare a suprafeţei Pământului.

Se schimbă şi atitudinea oamenilor care anterior nu luau nimic în considerare în afară de profitul pe termen scurt. Astăzi, această problemă încearcă să rezolve nu numai oameni de știință și oficiali guvernamentali, dar și miliardari care şi-au câştigat banii uneori în detrimentul mediului înconjurător.

În special, CEO al corporaţiei Virgin, Richard Branson, intenţionează să investească 3 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva încălzirii globale.

"Noi trebuie cât mai repede posibil să scăpăm de dependența de cărbune, petrol și alte materii prime fosile, dacă vrem ca nepoții noștri să aibă un viitor!", - a spus el.

Cea mai puternică companie de internet Google a planificat să-și cheltuiască sute de milioane de dolari pentru dezvoltarea energiei "verde". Au fost deja alocaţi 10 milioane $ pentru dezvoltarea tehnologiilor legate de utilizarea căldurii subterane.

Aceste exemple, desigur, încurajează. Dar ar fi bine să acordăm o atenție şi "ecologiei" relațiilor dintre oameni. Poate că un acord de a nu face lucruri urâte unul altuia nu va preveni toate dezastrele naturale, dar aproape cu siguranță va reduce numărul lor.

 

Sursa: green-dom.info

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 25 mai 2013 16:54
Vizualizări: 2726

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325