ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Panaceu împotriva tuturor afecțiunilor? Sau ce putem vindeca cu despărțiturile de la nuci

Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotriva mai multor boli.

În primul rînd, acesta este un mijloc bun de a suplimenta deficitul de iod în organism.

După cum arată observațiile specialiștilor, lipsa de iod în organism poate provoca apariția multor boli, printre care tulburări ale funcționării glandei tiroide, mastopatie, fibrome, adenom de prostată.

Adesea, deficitul de iod se transformă în slăbiciune generală, tremurături ale degetelor, iritabilitate, uitare, creșterea tensiunii arteriale.

Lipsa de iod este un fenomen comun în rîndul persoanelor în vîrstă, femeilor însărcinate și care alăptează, precum și a celor care petrec mult timp în fața calculatorului.

Nu e greu să diagnostichezi insuficiența de iod. Este destul ca înainte de culcare să aplicați pe antebraț cu un bețișor cu vată înmuiat în iod cîteva fîșii. Dacă dimineața aveți descoperi cu dificultate urmele de iod (sau nu le veți găsi deloc) - problema este evidentă. În această situație, proprietățile medicinale ale despărțiturilor interioare ale nucilor vă vor fi de folos.

Veți avea nevoie de:

O jumătate de pahar de despărțituri din interiorul nucilor. Puneți-le într-o cratiță emailată, turnați peste ele apă rece (2 cani) și duceți pînă la fierbere.

Micșorați  focului și mai lăsați-le timp de 10 minute. Decoctul răcit (care după culoare amintește de un  ceai concentrat) se strecoară și se bea cîte o înghițitură de trei ori pe zi înainte de mîncare.

Durata administrării acestei infuzii variază între 1 și 4 săptămâni – până în momentul în care iodul aplicat periodic pe piele încetează să se absoarbă. Rezultatul va consta în îmbunătățirea stării de sănătate, restabilirea echilibrului mental, normalizarea metabolismului etc.

De asemenea, despărțiturile vor ajuta cu succes în conjunctivită.

Pentru a face acest lucru, despărțiturile de nici trebuie să măcinate într-o rîșniță de cafea. Peste o jumătate de pahar de pulbere se toarnă un pahar și jumătate de apă rece și se aduce pînă la fierbere, se lasă la foc mic timp de 20 de minute. Apoi se strecoară prin mai multe straturi de tifon. În rezultat veți obține aproximativ o jumătate de pahar de lichid de culoare maro închis, în care trebuie să înmuiați tampoanele de bumbac și să le aplicați cîteva minute pe pleoape timp de o săptămînă.

De asemenea, medicina tradițională recomandă utilizarea infuziei din despărțituri de la nuci pentru tratamentul adenomului prostatic, prostatitei, chisturilor ovariene.

În acest scop, peste 2 linguri de despărțituri se toarnă apă clocotită (1,5 cani) și se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Se infuzează timp de o oră. Se bea pe parcursul zilei în trei reprize.

Între timp, tinctura de alcool din despărțiturile de la nuci este deosebit de populară în tratamentul majorității bolilor.

În bolile glandei tiroide, ale tractului gastrointestinal, articulațiilor, hipertensiunii arteriale, se recomandă să umpleți o treime de sticlă întunecată de jumătate de litru cu despărțituri, umpleți sticla cu vodcă și se lasă timp de 2-3 săptămîni. După aceasta, se strecoară și să ia cîte 1 lingură înainte de masă.

Tinctura din despărțituri interioare de nuc poate duce la retragerea unei  astfel de boli grave ca diabetul zaharat.

Pentru a combate această boală, peste  2 linguri de despărțituri se toarnă vodcă, astfel încît să le acopere complet. Infuzați o săptămînă. Se administrează tinctura zilnic cîte 5-6 picături, diluîndu-le cu două linguri de apă. Cursul tratamentului poate dura de la trei săptîmâni până la trei luni, iar eficacitatea acestuia poate fi monitorizată prin analiza nivelului de zahăr din sînge.

Medicina tradițională prescrie folosirea tincturii de despărțituri de nuci în indigestie prelungită, pentru a îmbunătăți memoria, pentru a scăpa de dureri de cap, fibromiom uterin și mastopatie, tulburări nervoase, insomnie.

Fiți sănătoși!

Miercuri, 28 octombrie 2020
Vizualizări: 578

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
42
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
200
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
226
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
356