Panasonic a dezvoltat o lanternă solară / încărcător pentru oamenii care trăiesc fără electricitate
Felinarul de la Panasonic este echipat cu o baterie încorporată reîncărcabilă pentru stocarea energiei solare, care este generată în timpul zilei, astfel încât acesta poate fi utilizat pentru iluminat pe timp de noapte. Compania intenţionează sa aducă produsul pe piață în toamna acestui an, după efectuarea unor cercetări de marketing în regiunile autonome din Asia și Africa.
În plus, prototipul noii lămpi solare vor fi expus la evenimentele oficiale în cadrul Conferinței Internaționale de la Tokyo privind dezvoltarea Africii-V (TICAD V), care va avea loc pe 1- 3 iunie 2013 în oraşul Yokohama. Panasonic va prezenta produsul diferitelor părți interesate ce au aderat la TICAD V.
Potrivit experților, aproximativ 1,32 miliarde de oameni sau aproximativ 20 la sută din populația lumii de astăzi încă mai trăiesc fără electricitate. Mulţi dintre aceşti oameni folosesc lămpile cu kerosen pentru iluminat. Însă lămpile cu kerosen nu numai că nu pot asigura un iluminat suficient, dar şi emit vapori toxici și creează riscul de incendiu.
În plus, persoanele care nu se pot conecta la reţeaua centrală, se confruntă cu problema de încărcare a telefoanelor mobile, care în prezent sunt cel mai popular mijloc de comunicare în țările în curs de dezvoltare.
Potrivit Panasonic, felinarul dezvoltat de companie oferă un iluminat ecologic curat și o sursă de alimentare cu energie în condiții de siguranță. Chiar și după lansarea programată a produselor pe piață, compania continuă să le îmbunătățească, încercând de a face felinarul la maxim practic și confortabil pentru utilizarea zilnică, ţinând seama de specificații, cum ar fi luminozitatea, timpul de încărcare și timpul de funcţionare a bateriei.
Este de remarcat faptul că Panasonic a dezvoltat felinarul nou pe baterii solare în cadrul programului lansat în ultimul an "100000 de proiecte de felinare solare". Cu acest program, compania speră în comun cu organizațiile non-guvernamentale și de caritate să rezolve până în 2018 problema electrificării zonelor îndepărtate.
Sursa: ekopower.ru