ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Paralelele dintre piramide separate de ocean
 

Bucks Chamkrong - un mic templu hindus de khmerii roșii este situat în complexul Angkor (Siem Reap, Cambodgia). Templul a fost finisat de Rajendravarman al II-lea (944-968). Numele Baksei Chamkrong, "pasărea care adăpostește sub aripa sa", este asociat cu o legendă. În ea regele a încercat să fugă din Angkor în timpul asediului, atunci o pasăre uriașă a aterizat și l-a adăpostit sub aripa sa.

Templul de Măști în Mexicul modern, templul regatul de soarele nocturn El Zotts - Energia solară, este o sursă de noi informații despre istoria orașelor-state libere concurente ale civilizației Maya. Se consideră că construcția templului de Măști a început aproximativ în 200 î.Hr. Se crede de asemenea că templul a fost reconstruit de mai multe ori între aproximativ 200 î.Hr. și 1300 î.Hr.

Templele sunt izbitor de asemănătoare, dar constructorii nu au avut nici o legătură. Khmerii și Maya sunt separați de Oceanul Pacific. Acest lucru indică o religie, o cultură și tradiții simetrice, care sunt asemănătoare, în ciuda distanței mari separând cele două culturi, pe care oamenii de știință încă ignoră.

Să comparăm aceste piramide: intrarea principală la ambele piramide cu trepte este situată în partea de sus ca și cele trei platforme majore sau trepte. În plus, există și a patra treaptă situată în partea de sus a nivelului trei la ambele piramide:   

пирамиды


Scările care duc în partea de sus a templului ambelor piramide sunt extrem de abrupte. Turiștii care vizitează aceste două temple folosesc adesea o frânghie lungă ce se extinde de la partea de sus a monumentului până în jos, ca siguranța. 

пирамиды

 

Există multe alte paralele dintre culturile Maya și ale khmerilor. Ambele au folosit arcuri cu trepte în arhitectura sa. Aparent aceste arcuri cu trepte au fost drept un simbol, dar ele au avut și o destinație pur funcțională. 

пирамиды


Construcțiile au sculpturi din piatră identice cu modele stilizate similare.

Toate acestea sunt lucruri foarte uimitoare, parcă ambele culturi au posedat aceeași religie și în același timp au fost despărțite de o parte vastă a Oceanului Pacific. 

пирамиды

 

Încă un fapt. Tripticul templelor se află pe ambele părți ale Pacificului, ceea ce încă nu este explicat de știință.

 

Sursa

Sâmbătă, 02 august 2014
Vizualizări: 1822

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
246
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
219
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
239
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
586