Parcuri naţionale ca o formă de recreare

/ Vizionări: 4386

Parcuri naţionale ca o formă de recreare

 

Parcuri naţionale ca o formă de recreareRelativ recent au apărut în Rusia parcuri naţionale. Acestea nu sunt doar obiecte de conservare a naturii, dar şi servesc, de asemenea, pentru recreare. Anume această dualitate şi a început să dezvolte turismul ecologic. Odihna în astfel de parcuri din Rusia devine tot mai populară. Turismul ecologic este îndreptat nu numai spre recreare în mijlocul naturii, dar implică şi educaţia ecologică a turiştilor.

Parcurile Naţionale din Statele Unite şi Canada (Foto)
Parcurile Naţionale din Statele Unite şi Canada (Foto)

Eco-turismul în timpul nostru este foarte popular, deoarece starea mediului înconjurător se deteriorează semnificativ, iar odihna ecologică cognitivă permite turiştilor să scape de forfoteală urbană.

În Rusia primul parc naţional a fost parcul din Soci, înfiinţat în 1983, în partea nord-vestică a Munţilor Caucaz. Turismul în munţi este foarte distractiv, în plus, în parc există circa 100 de monumente de cultură. Este surprinzător faptul că vârsta unora dintre ele variază de la 3500 până la 5000 de ani.

În afară de Parcul Naţional „Soci”, sunt populare, de asemenea, parcuri „Elbrus” (Munţii Caucaz), „Coasta din Kurşur” (Marea Baltică), "Nordul rusesc" (Vologda), precum şi Parcul Naţional Vodlozersk (Karelia) şi altele.

 

Parcuri naţionale ca o formă de recreare

 

Parcurile naţionale ajută la restabilirea puterilor naturale ale omului. În parcuri turiştii îşi întremează sănătatea, obţin energie, precum şi fac cunoştinţă cu cultura locală a popoarelor autohtone. Astfel de obiecte turistice sunt asemănătoare cu cele, care au aproape aceiaşi importanţă atât pentru natură, cât şi pentru turişti, de exemplu, rezervaţii naturale protejate, canioane. Şi este minunat că există o posibilitate de contact între om şi natură în beneficiul ambelor părţi.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru