Părinți neobișnuiți – homeschooleri în Moldova (Video)
Astăzi o avem drept invitată pe o mamă – Diana Chicu, care și-a asumat întreaga responsabilitate pentru instruirea și educația fiicelor sale. Această femeie a reușit să organizeze un grup de homoseculeri în Moldova, să-l dezvolte, transformîndu-l în club, cu site-ul său, și să formalizeze prevederile ce țin de legalizarea formelor alternative de educație a copiilor în Moldova.
Diana Chicu a făcut astfel încît, în familia ei, înșiși copiii întocmesc un plan al zilei, orientat spre dezvoltarea lor. Acest plan ține cont de ocuparea și volumul de muncă al mamei și acționează în conformitate cu programul și lucrul ei.
Nimic special, dar în ochii fiicei Ana arde lumina dorinței de a cunoaște această lume. Fără nicio constrîngere și obligație, copilul caută informații și explorează diverse discipline, fenomenul lor practic în viața noastră, în fiecare zi și în fiecare noapte. Timpul ei se desfășoară, așa cum dorește, pe cît e nevoie de dobîndirea cunoștințelor.
Copilul, în timpul orelor, se ocupă de sine stătător. Fără un mediu de evaluare, înțelegerea cunoștințelor nu devine un motiv de durere, stres sau blocaj.
Fiecare copil este mai mult decît un "trenajor". Percepția lui este la nivelul personalității și al individualității. Astfel, în cadrul școlarizării la domiciliu, dragostea de a stăpîni cunoștințele necesare devine o normă a existenței, susținută de implicarea părinților.
Și, mai presus de toate, acest fel de instruire este acceptabil și în întregime adecvat copilului. De aceea, am decis să aflăm de la organizatorul grupului de homeschooleri din Moldova ce prezent și viitor are această mișcare, ce perspective pe termen scurt și lung își construiesc.
Așadar, vă invităm să urmăriți un videoclip dedicat subiectului școlarizării la domiciliu în Moldova.
Anna Kunz