Partidul Comunist din FR a lansat o inițiativă de a aloca pământ la toți cetățenii
Partidul propune a aloca un teren indivizibil de pământ de o suprafață de 1-1,5 ha la fiecare cetățean care a atins majoratul. Pe acest pământ cetățenii pot construi o casă sau organiza o gospodărie. Conform inițiativei Partidului Comunist, pământul, ar trebui să primească toți doritorii și să-l transmită prin moștenire, se scrie pe site-ul partidului.
Alocarea terenului se propune gratuită
"Deoarece fiecare cetățean rus are dreptul la o bucată de pământ și la resursele țării. El s-a născut și a crescut aici", - se declară pe site-ul web al Partidului Comunist.
Cetățenii străini vor putea revendica dreptul la pământ numai în cazul obținerii cetățeniei.
În plus, cetățenii vor putea folosi terenul pe viață, totodată moșia de familie poate fi returnată statului, dar nu poate fi vândută.
" Legea este în deplină concordanță cu Constituția. Alte tipuri de proprietate funciară nu sunt anulate, ci se completează reciproc. În afara moșiei de familie, pământul în Rusia poate fi cumpărat, luat în arendă, etc. Însă moșia de familie are un statut special", - consideră reprezentanții partidului.
Suprafața terenului, pe care doresc să aloce cetățenilor membri ai Partidului Comunist este de un ha, deoarece este "o dimensiune minimă a terenului de pământ pe care se poate crea un ecosistem ecologic auto-suficient". În conformitate cu lideri ai Partidului Comunist, la moșie solul ar trebui să fie întotdeauna fertil și să aducă venituri familiei.
" Solul pe terenul mic se deteriorează și devine sărac, necesitând o fertilizare constantă din afara, de exemplu, amintiți-vă de cele 6 are la dacea" , - explică Partidul Comunist.
Se raportează, de asemenea, că terenul pentru moșie de familie poate fi obținut oriunde pe teritoriul Federației Ruse, din rezerva terenurilor potrivite pentru astfel de activitate. În plus, terenul și produsele agroalimentare crescute la moșie de familie nu ar trebui să fie supuse oricăror taxe, deoarece moșia nu este creată pentru profit, ci pentru a asigura condițiile de viață și de alimentație, pentru prelungirea neamului, pentru copii și nepoți.