Pasarela de sticlă pe Muntele Tyanmen (Foto, Video)

/ Vizionări: 3490

Pasarela de sticlă pe Muntele Tyanmen

Pe  Muntele Tyanmen (Tianmen Muntain), situat în provincia chineză Hunan, pe teritoriul parcului omonim, a fost amenajat un traseu neobişnuit, care probabil va fi pe placul  iubitorilor de înălţimi şi senzaţii tari. Nu numai că pasarela este situată la o altitudine de 1,2 km deasupra prăpastiei şi se întinde de-a lungul zidului abrupt la 70 de metri, dar şi podeaua este realizată din sticlă. Ce-i drept, sticla are o grosime considerabilă de 6 cm şi este puţin probabil că se va sparge. Dar, judecînd după fotografii, pe unii vizitatori acest lucru nu prea îi linişteşte. Traseul a fost dat în exploatare recent şi a înlocuit o parte de drum obişnuit, non-transparent, care se pare că i-a părut administraţiei parcului insuficient de îngrozitor.

Chinezii nu sunt primii care au făcut un astfel de cadou pentru fanii senzaţiilor tari. De exemplu, în Marele Canion din SUA, din 2007, funcţionează un loc de  atracţie, Skywalk, care oferă vizitatorilor o plimbare printr-un arc de sticlă, atîrnat deasupra canionului la o altitudine de mai mult de un kilometru.

 

Pasarela de sticlă pe Muntele Tyanmen

Pasarela de sticlă pe Muntele Tyanmen

 

 

 

Sursa: rumbur.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137