ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pasiunea pentru «case de rudenie». Vasili SemenovAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

-Vechi formulă Vârsta destinul uman integral: pentru a construi casa ta, da naştere la un fiu, să crească un copac ... Să fim sinceri, dacă supralicitat ritmuri astfel de viaţă nu sunt mărci întotdeauna legământ biblice. Motive - mare de băutură. Şi nu e de mirare overawed de bariera primul. Şi apoi, pentru a justifica inactivitatea lor, implicit şi al naibii de lovituri de stat, de criză şi de corupţie a funcţionarilor ... Dar sunt oameni care nu vor "pestera din lume sub schimbatoare. Ei nu sunt prizonieri de valori depăşite şi sunt întotdeauna gata să-i spuneţi orientarea corectă pentru intersectii încâlcită. La aceste şi apăsarea alte probleme de viaţă aranjament pe întinderi de ţara noastră vorbim cu directorul colonel de editura "aşezări tribale", Serghei Stroyev, ale cărei realizări în punerea în aplicare a planului - "case de rudenie", devin şi mai mult de suporteri mai mult în Rusia şi în străinătate. Printre acestea sunt numeroase şi soldaţi, care a dorit să termin un serviciu pentru a obtine "acoperişul casei sale" ...

- Serghei Viktorovich, atunci când am auzit prima dată despre proiectul tau, apoi a apărut în mod spontan analogie cu "cuiburi de mica nobilime. Stârnit o memorie de licitaţie a copilului porii-iarba stepa pene cu o tentă samur, izvoare de lumină şi cer nesfârşită a lui natal ...

- Cred că este o reacţie firească la propunere, care, pentru a utiliza slogan publicitar la modă, "să nu fie refuzat." Omule, mi se pare, indiferent de vârstă şi pragul de toleranţă la urbanizare vrea o lumină, unitate cu natura pură. Sociologii sugerează: proporţia care doresc să trăiască în locul ecologic pure în casa lui numai în districtul Moscova rostogoleşte pentru 40 la suta.

- Ce este în spatele termen sonoră - mosia familiei, imobiliare?

- În opinia noastră, acesta este un complex rezidential unic: o casa cu un gard verde, nu mai puţin de 1 hectar de teren, o grădină. Aici - un iaz, şi să fie sigur de a fi arborele genealogic al familiei - simbol şi vechi de deţinător de vârstă a tradiţiilor de familie. Dacă vom dezvolta în continuare ideea de simboluri, familia imobiliare aşa cum am vedea parte a ţării, în numele mari din Rusia, care va multiplica valori materiale şi spirituale. Chiar şi psihologic important să simtă că pe acest pământ nu spectator şi nu un oaspete, care "vin la doar o noapte."

- Şi cum de succes ideea ta "a gripped maselor"?

- În primul rând să identifice detaliu esenţial. Ideea nu a venit fără despre influenţa de cărţi din seria "Cedrii Sunători ai Rusiei". În ceea ce priveşte circulaţia rus ... Că milioane de oameni. Exemple sunt multe. Astfel, în Serghiev Posad districtul creat un centru de interregional al satului "patrie". În partea de sud-vest a regiunii, Vladimir bazează Ecovillage "nativ", unde urmă cu câţiva ani desfasurata de construcţie proprietăţi de rudenie cu infrastructura, bazată pe încrederea în sine şi auto-suficienţă. Astfel de "insule de bucurie", deoarece nou apel lor de origine, este în Kaluga, Orel şi regiunile Ivanovo ... publice, organizarea regională a proprietarilor de terenuri de acest tip apar la Novosibirsk, Kuzbass, în Primorye, Khabarovsk regiune ...

- Pe acoperişul tău cedat informaţii?

- Nici un cuvânt. Apeluri, scrisori, mesaje pe Internet, e-mail. Trebuia să aibă un sigiliu, un almanah speciale indica coordonatele de organizaţii, adrese de regiuni, unde şi cum puteţi cere ajutor. Popularitatea ideii de scara 1 / 7 al planetei, în opinia mea, este uşor de explicat. Ce înseamnă pentru un om, epuizat subliniază "canioane de beton", brusc plonjaţi în atmosferă fertil de pace, fără teamă de CO, pieptul plin pentru a respira aer curat, se simt sub picioarele goale catifea iarba tineri?

- Unii dintre cititorii noştri sunt cu scepticism percep aura romantica. Vevocabular qk adaugat pe cuvinte cum ar fi: agricultura de subzistenta, bucată de pământ cu un placaj "Coliba unchiului Tom", "sclavie dacha" ...

- Particularitate a vietii in mosia familiei este evidentă. Am devenit cumva obişnuite: dacă aveţi o casă, ar trebui să plugul a pierdut aproape puls. Şi dacă nu sunteţi scotocitor, ca o cârtiţă, pe fiecare floare-pat din zori la asfinţit, apoi un sef rau. Ferice de zile în loc de odihnă cald se transformă în tortură. Vă sugerăm, dacă pot spune aşa, o filosofie diferită. Totul ar trebui să fie într-o măsură, şi fără un "conflict de interese. Aceasta este o tehnologii "benigne" de cultivare, de exemplu, prin Fokine. Există o reală economie de energie tehnica de cultivare a bace şi legume Schastlivtsevu ... Rezultatul va fi că tabelul de furnizare de vară, şi murături pentru iarnă la materialul umple.

Poţi trăi şi de a fi diferit. Nu fi ostatic la normele frivol atunci când zelos "iubitor al naturii" salvează de multe ori la ambulanta. Trebuie să găsim un echilibru rezonabil în armonie cu natura. Apoi, va fi timp pentru lecţii cu copiii, şi mersul pe jos "în umbra mesteceni licitaţie, şi băi de soare ...

- Apoi, mai aproape de caz. De exemplu, am decis să achiziţioneze terenul, să construiască o mosia familiei. Dar pentru Costa, ale cărei toate cumpere, dacă, de exemplu, în buzunar este gol şi permanent, în maniera Vladimir Vysotsky, a adus răguşit întrebat: "Unde sunt banii, Zing"?

- Desigur, construirea de imobile este de aşteptat de către proprietari. Vana aşteptaţi pentru mană din cer. Dar, aşa cum arată practica în diferite regiuni ale Rusiei, acest lucru nu exclude implicarea sponsorilor, împrumuturi concesionale. Practică, utilizarea de programe de finanţare. În plus, mulţi şefi de administraţii locale sunt de gând să îndeplinească, facilitarea taxelor fiscale la sol, cel puţin pentru prima dată. Ei încearcă să atragă investitori.

La urma urmei, dacă credeţi că la nivel de stat, noi vorbim despre program, care este de o mare socio-economice şi chiar sound demografice pentru ţară. Sloganul "renasterea Rusiei" să se impună de mult.

- Recent, mass-media fulgeră cifra de câteva miliarde de ruble. Această taxă a soldaţilor care nu sunt prevăzute cu cazare în condiţiile legii. Este propunerea dumneavoastră în contextul preocupărilor Guvernului pentru a rezolva problema acută?

- I - un fost ofiţer de carieră, şi ştiu ce să plece fără un singur metru pătrat de locuinţe. De la angoasa, frustrarea se ruina de băutură, mulţi oameni talentaţi. Chiar şi atunci, acum zece ani, ar trebui să ia în serios grijă de adaptare socială a persoanelor, cei care au trecut post militar, schimbarea brusc un stil de viaţă.

- În Rusia ţaristă pensionare populare soldat, în funcţie de rang, rang terenuri disponibile, marile nume ...

- Despre acest lucru poate doar să viseze. Deşi guvernul de astăzi nu ar skarednichaya, da pământul pentru a facilita construirea de povara scaunului de familie. sate Într-o ţară foarte des pustie. O multime de camera, un refugiu confortabil pentru care doresc să părăsească familia ancora, menaj! Şi mai mult. Atunci când a respins un militar primeşte compensaţia. Cine ar spune: nu foarte impresionant cum, când găuri în bugetul familiei în exces. Dar este vorba de casa mea, un acoperiş deasupra capului. Şi în cele din urmă, merită să ia teren, să investească în afaceri de capital de start-up?

- Nu este un secret că maeştrii faimoasa scena, unele de viaţă stilist "creat o multime de case de elită în suburbii. O zonă de hectare mai multe, cires, nu standardele Cehov, gradina si chiar plaje personale ... Ţi fie ruşine de avere, atunci când jumătate din ţară în sărăcie, din păcate, nu am acceptat. Dar, spune-mi, Serghei Viktorovich nu, dacă o astfel de exotic va chem sa? Sau a ţine seama de dizarmonie, astfel încât să nu se răcească maistri cuib?
- Desigur. Să porniţi-l va fi mai mult decât o zonă de cabana modeste. Este important psihologic pentru a schimba situaţia. O persoană nu ar trebui să fie un sclav la şase sute părţi. Dacă doriţi, puteţi crea "un paradisŞi unul de ţesut ...

- Dacă acest ţesut în paradis?

AZ a tendinţelor.

- Bună. Eşti campanie de lobby la etajele de putere sugestii?

- Avem susţinători mare de lucru utile în Duma de Stat, Consiliului Federaţiei, inclusiv a intelectualităţii ştiinţifice, culturale. Unul dintre ei - Dr. Victor Yakovlevich medici. Dintr-o cohortă de ajutoarele sale, el de asemenea are o mulţime de ideea de "case de rudenie" a devenit programul de stat.

- Realizarea proiectului dumneavoastră legate de oameni regândire a anumitor valori, idei, pentru a ridica problema spaţiilor de învăţământ a habitatului curate. Nu este o utopie să credem că de afaceri cu capitalismul sălbatic ceva nostru va răspunde la asta?

- Amintiţi-vă de poezie aparent nevinovate?

Râu, cerul este albastru.
Aceasta este a mea, a mea.
Locuiesc aici prietenii mei,
Aceasta este Patria mea.


Dar se pare uitat acum un economist omului - fiind determină conştiinţa. Vorbim de bucuria vieţii şi a creativităţii în natură. Pe de aşezări de mediu. Dar puteţi acţiona cu siguranţă diferit, spre deosebire de bun simţ. Şi dacă, din motive de claritate, alegeţi un ghid, scuză-mă, un porc, apoi prima oprire va fi la gunoi ...

Acum nevoie de unele orientări. Şi eu sunt convins că patrimoniul proiectului "patria mici -" ar putea fi o parte a ideii naţionale, dacă doriţi, să servească drept o combinaţie armonioasă de elemente ale personalităţii umane şi patriotism. Aceasta nu este o carte, lucrat în birourile tezei. Un om cu dragoste construit casa familiei pe site-ul, nu va desfigura puritatea din terenurile lor. Şi timpuri grele nu va apăra unele linii abstracte. Aici este pământul lui, rădăcinile sale, copii. Sângele Său curenţi. Dragostea pentru Patriei este, aş spune, conceptul corporale.

- După ce, la un moment dat, admirand natura oraş de provincie din Pleş, pictor Levitan scria unui prieten: "În fiecare fir de iarba, fiecare nor şi fiecare creastă de apă pe Volga-am vedea pe Dumnezeu" ...

- În ţara trebuie să se încadreze în dragoste, să şteargă cu adevărat caracteristici aleatoare, pentru a vedea: "Lumea este frumoasa. Aici am eu - de la oras. Redactat. Absolvent al Academiei numit Mozhaiskogo. Apoi, el a lucrat într-unul din birourile Statului Major General. La începutul anilor 1990, atunci când am fost în pragul de schimbare drastică, a plecat în rezervă. Am o familie. Copii. Dar al doilea an, lupta în junglă de piatră, încercând să se stabilească pe suprafata de teren noi, în regiunea Vladimir. E casa ta, iaz. Toate, aşa cum sa intenţionat. Niciodată înainte de apicultura. Şi apoi a început să rasa albine, pune un urticarie câteva. Acest an este deja tremura miere. Doriţi să vă trateze cu ceai?

Vasili Semenov
ziarul "Steaua Roşie"

Luni, 22 octombrie 2007
Vizualizări: 4537

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
218
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
185
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
123
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
192