ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pasta de fructe — o alternativă la bomboane. Rețete simple
 

Pasta de fructe este o alternativă foarte bună la bomboane. Dacă părinții doresc ca copiii lor să crească sănătoși, una dintre pietrele de poticnire în această cale sunt dulciurile fabricate. Personal, nu am întâlnit în viața mea nici un om mic, căruia nu i-ar plăcea dulciurile. Întrebarea privind beneficiul sau pericolul bomboanelor a devenit actuală pentru familia noastră atunci când s-a născut nepoțica. Ce fel de alternative nu i-au fost oferite! Și miere, și gemuri, și iaurt de casă, și fructe uscate ... Însă copilul cerea insistent ciocolate și bomboane.
Și atunci bunica a preparat pasta de fructe pe care nepoțica a apreciat-o mai mult decât fructele uscate. Am decis să încerc să prepar acest produs delicios.
Am început cu căpșuni. Procesul de gătit s-a desfășurat după cum urmează: mărunțirea fructelor și pomușoarelor, adăugarea mierii și uscarea pe o tavă  unsă cu frișcă de casă. Mi-a plăcut, dar mirosul de frișcă nu a permis să savurez aroma de căpșuni. Mi-am dat seama că la prepararea pastei un rol foarte important îl joacă grăsimea cu care sunt unse tăvile.

Пастила - альтернатива конфетам

 

Notă: Dacă se utilizează mierea, atunci pasta de fructe trebuie să fie uscată la o temperatură nu mai mare de 45 °.
 

După căpșuni a venit rândul caiselor.

Compoziția pastei este similară: fructele zdrobite, miere după gust, și toate se usucă pe o tavă specială, unsă cu ulei pentru a evita înflorituri. De data aceasta pasta de fructe s-a dovedit a fi atât de gustoasă că, consumând aceste bunătăți, mi-am asemănat unui copil mic, care bagă mâinile într-un borcan cu gem.  A fost imposibil de a se opri.

Пастила - альтернатива конфетам

 

Aceste dulciuri mi-au plăcut atât de mult, încât am “organizat” o bandă rulantă  pentru producerea pastei din toate combinațiile posibile de fructe și legume.

Experimente și descoperiri
Luați cel mai bine mierea de rapiță. Aceasta se cristalizează foarte bine și nu are un miros pronunțat. Dacă veți lua mierea de salcâm, pasta de fructe va ieși moale și lipicioasă. Și dacă, de exemplu, cea de hrișcă, aceasta poate inhiba mirosul de fructe.
În conformitate cu observațiile mele, fructele pot fi vâscoase și fragile. Din fructele și pomușoare vâscoase (agude, cireșe, prune, coacăze, agrișe, struguri), pasta se usucă foarte mult timp, dar totuna se lipește. Aproape toate legumele sunt fragile și se usucă repede, în rezultat nu obținem bomboane, ci "chips-uri". Numai tomatele sunt vâscoase, pasta din ele este gustoasă. O pregătesc fără dulciuri, doar mărunțesc tomatele într-un blender și le usuc.

M-am obișnuit să combin fructe pentru a compensa vâscozitatea și fragilitatea excesivă: mere-prune, pere-struguri, mere-cireșe, mere-cireșe-pere,  caise-cireșe, caise-prune. Apropo, pasta de mere este una dintre cele mai delicioase.

Пастила - альтернатива конфетам

 

Am reușit să prepar pasta pe bază de dovlecei. Știind că dovlecei sunt foarte fragile și se usuc foarte repede, eu adaug agrișe, cireșe sau struguri (circa 1 parte de cireșe la 3 de dovlecei). Zmeura cu dovlecei "nu a mers". Pentru a elimina mirosul de dovleac, adaug mentă, isop și puțin calomfir, acesta are un gust amar. A propos, calomfirul salvează copiii de la paraziți. Bomboana cu astfel de proprietăți va fi utilă pentru toată lumea.
Plantele medicinale pot fi schimbate pe placul dvs. Deseori am citit că la dovlecei se adaugă suc de fructe de lămâie. Menta previne minunat răceli și chiar ajută copiilor să evite rău de mașină.

Deci: dovlecei, fructe, pomușoare, plante medicinale, un pic de apă purificată și miere. Proporțiile nu le scriu pentru a lăsa loc pentru creativitate. Faceți o masă mărunțită de densitate potrivită pentru a turna pe tavă și să fie delicioasă!
Prin analogie cu dovlecei, fac pastă din dovleac: combin caise, struguri sau solanacee cu dovleac. De fapt, solanacee este o plantă otrăvitoare, însă fructele coapte uscate pot fi consumate. În acest caz folosesc caise uscate. Eu le țin în prealabil în apă caldă timp de 12 ore și apoi cu puțină apă, dovleac și miere mărunțesc într-un blender.

O altă descoperire: pasta din fructe vâscoase o presar cu praf de plante.

Пастила - альтернатива конфетам

 

Dacă ați ști, cât este de gustoasă pasta de cireșe presărată cu frunze uscate de cireș, pasta de prune – în frunze de prune, pasta de zmeură - în frunze de zmeură, pasta de struguri - în frunze, flori și mustăți de struguri! Aceasta nu este doar gustoasă și sănătoasă, dar de asemenea rezolvă problema lăstarilor de zmeură, prune, cireșe. Acum este foarte ușor să reglez recolta viței de vie: toți ciorchinii suplimentari înainte de înflorire sunt trimiși la uscare. Și toată lumea este fericită!.

 

Sursa

Miercuri, 18 iunie 2014
Vizualizări: 6274

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
87
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
335
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
241
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
382