ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Păstrați amigdalele și apendicele
Evoluția gândirii științifice în secolele XIX și XX-lea a fost atât de rapidă , încât oamenii de știință au căzut într-o anumită aroganță. Totul, pentru ce nu se găsea o explicație în sistemul corpului uman, imediat a fost anunțat rudimentar, 'de prisos': amigdalele, timusul, epifisul, apendicele. La începutul secolului al XX-lea, după descoperirea de către Ilia Mecinikov a fermentațiilor putrede în intestine, doctorii au convenit la aceea, că nici intestinul gros nu e necesar, și chirurgii l-au tăiat la mai mult de o mie de pacienți...

Dar, treptat, știința a reabilitat "rudimentele", unul câte unul. În prezent, medicii oncologi ucraineni și americani, au ajuns aproape la aceleași concluzii: persoanele cu amigdalele scoase sunt afectate de cancer de trei ori mai des. La fel, cred ei, se întâmplă și cu cei care și-au pierdut apendicele. Americanii, pe timpuri, erau cei mai activi în lupta cu organele "inutile".  Amigdalele, și apendicele la un loc, se înlătura la toți nou-născuții. Iar atunci când, în anii ' 50 ai secolului trecut a avut loc o epidemie de poliomielita, acești copiii au suferit cel mai mult și mureau primii.

Ce este interesant: la momentul de recrutare – bărbații cu amigdalele scoase au fost mai mici decât colegii lor cu 20 cm, fragili, slabi și bolnavi. Acesta a fost un semn clar, că amigdalele și apendicele joacă un rol important în imunitate. Acum, medicii americani recunosc că din 1 milion de cazuri cînd au amigdalele au fost scoase, la 999000 de cazuri nu a fost necesar. Să eliminați amigdalele și apendicele- e ca și cum să tăiați o bucată din sistemul imunitar.

Studiile au arătat că rolul amigdalelor e de a proteja organismul împotriva infecțiilor. Anume pe ei rămîn mai mult de 70% din microbi dăunători care ajung în organismul nostru împreună cu aerul. La fel amigdalele produc substanțe biologice, ce ajută la sinteza de celule implicate în hematopoieză.

Este important să ne abținem de la operații la copii mici, pentru că amigdalele împiedică dezvoltării alergiilor alimentare. Statisticile ne arată că 70 la sută dintre copiii cu disbacterioze și alergii alimentare nu au amigdale.

Și, desigur, să nu uităm despre apendice. La ziua de azi sunt dovedite două funcții principale ale lui: în primul rând, apendicele este un organ important al sistemului imunitar, și în al doilea rând servește ca un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor de Escherichia coli. E. coli sunt o componentă esențială a microflorei. Fără ei, este imposibilă absorbția normală de anumitor acizi grași, carbohidrați, aminoacizi, acizi nucleici, fără ei nu se sintetizează vitamina K și B, ea este implicată în reglarea metabolismului apă-sare, alocă peptidoglicanul, care stimulează sistemul imunitar și efectuează ate funcții.

Dacă amigdalele sunt eliminate (sau au dat drumul la infecție), înseamnă că, în continuare, cel mai probabil, o să doară burta sau o să se dezvolte o altă boală, agentul patogen a căreia a pătruns în organism. Iar dacă apendicele lipsește? Incitătorul va merge mai departe-în regiunea inghinală. Nodul în zona inghinală se va inflama, și va cauza perturbarea funcțiilor în organele pelviene (tractului urinar), ce la rândul său, poate duce la o inflamație a vezicii urinare sau tractului ductal, iar în cel mai rău caz la infertilitate.

De aceea este foarte important de a păstra aceste organe a sistemului imunitar, iar cea mai bună metodă pentru a preveni inflamația apendicelui este alimentația corectă și sănătoasă, precum și un mod de viață sănătos, renunțarea la medicamentele sintetice, vaccinuri, etc.
Este important să ținem minte, că Dumnezeul a creat omul în cea mai perfectă formă, și doar ignoranța duce la faptul că unele autorități în medicină anunță organele ca fiind "inutile".

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Luni, 18 august 2014 13:52
Vizualizări: 2508

Citiţi de asemenea

„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
199
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
281
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
418
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
362