ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pătlagina – remediu pentru un șir de boli

Pătlagina este una dintre plantele medicinale străvechi. Ea era cunoscută în China, Grecia și Roma Antică, această plantă era înalt apreciată de către medicii persieni și arabi.

Denumirea latină a plantei provine de la cuvintele „talpă” și „a mișca”, deoarece frunzele seamănă cu o urmă de picior. Aceeași particularitate a fost observată și de indienii din America, numind-o „urma omului alb”.

În medicina populară și tradițională se folosesc frunzele de pătlagină mare (Plantago major). Preparatele din pătlagină au proprietăți tămăduitoare, coagulante.

Gastrita, enterita, colita și ulcerul stomacal:

Peste 2 linguri de pătlagină se toarnă 500 ml de apă clocotită, se ține la foc mic 5-10 minute. Se infuzează jumătate de oră. Se bea căte 1/3 pahare de 3 ori pe zi pînă la ameliorarea stării.

Tuse, răgușeală, răceală:

La 1 linguriță de frunze se adaugă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 minute, se bea în timpul zilei.

În cazul rănilor care nu se prind:

Frunzele uscate se fărîmă în praf cu 2-3 picături de ulei vegetal și se adaugă în proporție de 1:9. Se aplică pînă la însănătoșire.

Sstomatită, paradontoză:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează și se strecoară.

În profilaxia ateroscleroză, întărirea sistemului vaselor sanguine:

1 lingură de frunzi și peste ele se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 minute/ Se bea în timpul zilei. Cura – o lună.

Duminică, 17 aprilie 2016
Vizualizări: 1324

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
330
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
146
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
198
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
112