ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pătlagina – remediu pentru un șir de boli

Pătlagina este una dintre plantele medicinale străvechi. Ea era cunoscută în China, Grecia și Roma Antică, această plantă era înalt apreciată de către medicii persieni și arabi.

Denumirea latină a plantei provine de la cuvintele „talpă” și „a mișca”, deoarece frunzele seamănă cu o urmă de picior. Aceeași particularitate a fost observată și de indienii din America, numind-o „urma omului alb”.

În medicina populară și tradițională se folosesc frunzele de pătlagină mare (Plantago major). Preparatele din pătlagină au proprietăți tămăduitoare, coagulante.

Gastrita, enterita, colita și ulcerul stomacal:

Peste 2 linguri de pătlagină se toarnă 500 ml de apă clocotită, se ține la foc mic 5-10 minute. Se infuzează jumătate de oră. Se bea căte 1/3 pahare de 3 ori pe zi pînă la ameliorarea stării.

Tuse, răgușeală, răceală:

La 1 linguriță de frunze se adaugă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 minute, se bea în timpul zilei.

În cazul rănilor care nu se prind:

Frunzele uscate se fărîmă în praf cu 2-3 picături de ulei vegetal și se adaugă în proporție de 1:9. Se aplică pînă la însănătoșire.

Sstomatită, paradontoză:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează și se strecoară.

În profilaxia ateroscleroză, întărirea sistemului vaselor sanguine:

1 lingură de frunzi și peste ele se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 minute/ Se bea în timpul zilei. Cura – o lună.

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 17 aprilie 2016 16:00
Vizualizări: 1674

Citiţi de asemenea

Cu mai bine de 50.000 de ani în urmă, un meteorit s-a prăbușit pe o stîncă de bazalt, formînd un crater cu un diametru d...
94
În regiunea Penza, într-un apartament mic locuiește o frumoasă puma pe nume Messi.Maria și Alexandru au văzut puma la gr...
106
Începând cu ziua de astăzi, Agenția pentru Eficiență Energetică anunță oficial lansarea proiectului „Clean technology in...
1434
Oamenii de știință au studiat probele de ADN ale microbilor prelevate din 236 de locuri de pe planetă. S-a dovedit că în...
227