Perete verde mare

/ Vizionări: 4646
Tag-uri: ,

Perete verde mare

 

Este cunoscut faptul că, deşertul absoarbe anual 200 000 km2 ai planetei noastre, plasând-o astfel sub ameninţarea de distrugere.

 

Perete verde mare

De vină este, la sigur, Alteţa Sa, omul.

Şi pentru a dovedi faptul că el este într-adevăr o fiinţă raţională, el-însuşi ar trebui, prin toate mijloacele, să oprească procese, cauzate de "natura lui umană".

Proiectul unui număr de state, numit “Ai Sahili”, reprezintă un perete foarte lung, de o lăţime de 15 km, construit din copaci, suprafaţa lui este de 3 ori mai mare, decât  Belgia.

"Ai Sahili" este un zid, care uneşte Senegal şi Djibouti.

Aceasta este una din regiunile, căreia cel mai mult ameninţă deşertul. Deoarece precipitaţii pe acest teritoriu sunt un fenomen rar, ele ating abia 100-400 mm pe an.

Primul pas a fost făcut. Strategia este parcă corectă.

În cele din urmă, după mai multe încercări nereuşite, a apărut lumina mult aşteptată la capătul tunelului.

 

Perete verde mare

Experimentul a dat rezultate. Chiar în centru, la sudul Nigeriei, un grup de agricultori încăpăţinaţi de la sfârşitul anilor 90 ai secolului trecut nu cedează înaintea deşertului cuceritor şi sub umbra copacilor existente continuă neobosit să cultive pământul.

Douăzeci de ani mai târziu, spre fericirea tuturor, bariera a început să înmugurească!

 

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.