ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

pereţi de viaţă a face un oras frumos tropicaleAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/13dec07_sadi/p2.jpg Vizionarea în vegetaţie pădure tropicală este minunat, urca un covor verde pe copaci sau pe stânci stancoase, un biolog a decis că un sistem foarte similare pot fi create în mod artificial. Această idee a dus la una dintre cele mai frumoase invenţii în materie de design şi arhitectură: în sens literal - Gradinile suspendate.Botanist şi designer Patrick Blanc (Patrick Blanc), al cărui principal loc de muncă - centrul naţional de cercetare francez (CNRS), iar domeniul principal de activitate - studiu de plante de subetaje tropicale, probabil, cunoscut în întreaga lume mai bine ca inventator al zidurilor de plante - un sistem de "grădini verticale" (vertical Gradina System).
Aceste ziduri - nu doar iedera, curte sunt de faţadă, aşa cum a fost timp de secole. Aceasta este, de fapt, gradini, stabilite pe verticală. Acesta prevede un sistem de fixare plante, o varietate din care aproape nimic nu este limitat (deşi, desigur, copaci, astfel, nu pune).

/ Articles/13dec07_sadi/p3.jpg Notă, într-o formă sau alta gradini suspendate au găsit timp în mai multe oraşe din întreaga lume. Numai aici, de obicei, acestea sunt încă orizontale tăvi traditionale umplute cu sol (sau chiar - rânduri de vase), montat pe un cadru vertical de celălalt.
În Grădina verticale nu sunt tăvi, nu, iar grosimea totală a instalaţiei, fără a lua ele însele lăstarii de viaţă, nu depăşeşte câţiva centimetri. Iar greutatea sa, de altfel, este suficient de mic pentru a nu vă faceţi griji despre puterea de pereţii clădirii. Metru patrat verticale Grădină, inclusiv plantele sunt cultivate, atrage mai puţin de 30 de kilograme.


În centrul acestor gradini este (sau mai bine zis - în valoare de ea?) Cadru de metal, fixate pe perete. Pentru a înşurubată ei schelet din plastic, la rândul său, deţine poros poliamidă extrem de placă subţire, formând un fel de pâslă. Asta e materialul si lasa radacinile lor de plante.
Aici putem spune că plantele în verticale Garden este implantat sub formă de seminţe. Deci perete verde nu trebuie să fie montate numai pe clădire, dar apoi mai multe şi mai minuţios crească. Pe de altă parte, dotting până la 30 de plante diferite în fiecare metru pătrat al compoziţiei, puteţi crea peisaje uimitoare verticale în relief, amintirile din aceste tropicale şi jungla, care, întâmplător, este adesea numit oraşul, numai în sensul alegoric.

/ Articles/13dec07_sadi/p4.jpg Reţeaua de conducte ascunse în spatele plastic, oferă soluţia nutritive care conţin elemente minerale necesare pentru creşterea plantelor. Polimer simţit impregnate cu amestecul printr-un efect capilar. Acest zid al clădirii, acoperite de astfel de decor nu se ude - apă să-l nu şi nu va provoca daune.
Deci, nu plantele nu au nevoie de sol - om de ştiinţă sigur. Principalul lucru - le furnizeze materialele necesare. Cititorii de "membrana" va aminti că principiul de mai sus este foarte similar cu dispozitivul de plante peretii suedez pentru birouri, executate numai într-o scară mult mai mare.
Cu toate acestea, Patrick a fost în acest caz, se pare, a fost primul. Sa vie de perete primul care a construit în 1988, şi de atunci munca sa împodobit zidurile zeci de clădiri. Este hoteluri, cladiri de birouri, magazine, sedii de companii ... cu gradini verticale au fost folosite ca facilităţile din afara, asa ca din interior.

/ Articles/13dec07_sadi/p6.jpg Da, ca un element de decor interior muzee, sali de expozitii, centre de afaceri, birouri şi magazine pereti verzi Patrick Blanca au fost în cerere. Acestea pot fi găsite chiar în mai multe case particulare.
Însă cunoştinţele de botanică ajută creatorul gradini verticale pentru a selecta cele maicompoziţia asivye de plante, pentru a primi pe unii cu alţii. Cum sa nu spun încă o dată că ideea de gradini verticale apărut după studii de ştiinţă a pădurilor tropicale.
Apropo, Blank a scris că, de exemplu, în Malaezia există 8000 de specii de plante, dintre care 2,5 mii cresc fără sol - într-o varietate de suprafete. Deci, ce probleme a le face un zid de viaţă?

Cele mai recente Wall Monsieur Blanca împodobeşte nou muzeu parizian Qui Brenly (Musée du Quai Branly), cu lucrari de arta popoarelor din America, Asia, Oceania şi Africa. Este deschis numai în iunie anul trecut.
Iar pentru 2007, este destinat să pună în aplicare mai multe proiecte de alte Blanca în Malaezia, Qatar, Belgia, Vietnam, Coreea, Australia, SUA, Italia şi Franţa.

http://www.membrana.ru

Joi, 13 decembrie 2007
Vizualizări: 3675

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
881
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
280
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
394
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
317