ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

permafrost de topire Rusă este plină de dezastruAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

permafrost de topire reprezintă o ameninţare serioasă la adresa economiei Rusia, deformarea şi fractură poate fi supusă la infrastructura critice, inclusiv mii de kilometri de conducte de petrol şi gaze din Siberia de Vest, a declarat într-un raport elaborat cu sprijinul echipei naţionale de Rusia, Greenpeace de cercetători condus de doctorat OA Anisimova, angajat al Hidrologic Institutul de Stat (Sankt Petersburg) şi membru al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice.

În permafrost este mai mare de 60% din teritoriul Rusiei. În acelaşi timp, în ultimii 15 ani, zona de regiuni cu un climat favorabil pentru existenţa sa a fost redus cu aproximativ o treime. O creştere a temperaturii duce la o degradare a permafrostului, iar acest lucru devine o, geopolitice şi sociale problemă economică de importanţă naţională. "Schimbările în permafrostului reprezintă o ameninţare serioasă pentru economia Rusiei, în primul rând din cauza riscului crescut de deteriorare a infrastructurii de Nord Îndepărtat, - a declarat, la prezentarea raportului Oleg Anisimov. - În Rusia nu există nici evaluare cantitativă a pagubelor economice posibilă datorită permafrostului decongelare. O situaţie mai complicată chiar este că nu există metode economice prin care astfel de estimări pot fi obţinute.

Potrivit observaţiilor de către oamenii de ştiinţă în ultimii 20 de ani în zona permafrostului a crescut numărul de accidente la instalaţiile de infrastructură. Din cauza temperaturilor în creştere şi de topire a capacitatii portante a solului gramada fundaţii diminuat, deformate şi distrus clădiri, poduri si conducte. În câmpurile petroliere din Khanty-Mansi Districtul Autonom de deformare a solului şi topirea permafrostului produce, în medie, 1 900 de accidente pe an, şi în toată Siberia de Vest - aproximativ 7400. Pe de întreţinere a conductelor şi eliminarea tulpina mecanice asociate cu topirea permafrostului, sunt cheltuite anual la 55 de miliarde de ruble.

Între timp, în zona de permafrost este minat aproximativ 93% din gaze naturale din Rusia şi 75% ulei, care prevede aproximativ 70% din exporturile ţării noastre. Una dintre cele nefavorabile scenariu mai, zona de probabilitate ridicată de geomorfologice procesele distructive asociate cu decongelare permafrostului, pentru a primi neneţ Autonome Zona (inclusiv Novaia Zemlia), şi sud-vestul raioanele de vest a-Mansi autonome Khanty Districtul (inclusiv Surgut şi Nizhnevartovsk), în nordul din Peninsula Yamal (cu teren Bovanenkovo), partea centrală a Buriaţia (inclusiv Ulan-Ude), aproape toate Districtul Autonom Ciukotka şi coasta Taimyr.

Geopolitic, de asemenea, aspect important al problemei. În fiecare an, numai în estul Siberiei Rusia pierde mai mult de 10 km2 a terenului de coastă, precum şi toate de-a lungul coastei în Oceanul Arctic - la 30 km2.

"Ameninţare Mai multe generate de topirea permafrostului - eliberarea unor cantităţi mari de chiar mai puternic decât CO2, un gaz cu efect de seră - metan - a declarat unul dintre autorii raportului, doctor în Ştiinţe Biologice Serghei Kirpotin, Prorector pentru Relaţii Internaţionale, Tomsk Universitatea de Stat. - În topi lacurile din Siberia de Vest este la locul de alocare concentrat de gaz în cazul în care doare la fel ca un compresor.

În plus faţă de topirea permafrostului, ţara noastră se confruntă cu multe alte probleme asociate cu schimbările climatice. Acest album a spune "100 luni", care Greenpeace, de asemenea, intenţionează să transmită autorităţilor ruse.

Vezi album foto puteti aici . Raportul complet "de bază naturale, economice şi consecinţele sociale ale schimbărilor climatice în regiunile de distribuţie permafrostuluiroci emerzlyh: predicţie bazată pe sinteza de observaţii şi de modelare "este, de asemenea, cu condiţia de pe web, aici e adresa lui .

Pregătite în conformitate cu filiala rusa a organizaţiilor internaţionale de mediu Greenpeace .
science.compulenta.ru

Joi, 26 noiembrie 2009
Vizualizări: 2265

Citiţi de asemenea

Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
21
Retailerul britanic ASDA și-a deschis următorul său magazin în formatul "fără ambalaj".Se spune că acesta este cel mai m...
24
Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
585
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
246